Γιατί δε θα ξαναπώ «καλημέρα» στον πρώτο πολίτη της πόλης μου ( τον Δήμαρχο βέβαια )




 (Γιώργος Παπαμώκος – πολίτης της Ηλιούπολης)

Ο Πάπας Βενέδικτος με την αποχώρησή του από τον παπικό θρόνο κατήργησε το αλάθητο του Πάπα. Ένας ήτανε στον παγκόσμιο χάρτη που τα έλεγε και τα έκανε όλα σωστά, δεν υπάρχει πια κανείς «πάπας»  στην υφήλιο.Στην ζωή μου έχω μάθει να λέω τα πράγματα με το όνομά τους και όχι ανάλογα με το τι είναι αρεστό στους άλλους.

Λέω στα σωστά ΝΑΙ και στα λάθος ΟΧΙ κατά την ταπεινή μου κρίση.

Πχ η κεντρική πλατεία μου θυμίζει Τράχωνες. (Τώρα που γίνεται η Έκθεση δεν υπάρχουν μέτρα ασφαλείας για την πρόσβαση). Αν γίνει ατύχημα, θα φταίνε αυτοί που θα το αναδείξουν ή  Δημοτική Αρχή που δεν έλαβε τα απαιτούμενα μέτρα;

Πλατεία Εργατών Τύπου. Πολύ καλή, το βροντοφωνάζω.

Στο πάρκο Καλαβρύτων έγινε μία καλή προσπάθεια παρ’ ότι δεν με ικανοποιεί πλήρως. Το βροντοφώναξα.

Έγινε μια καλή αρχή στα νερά μεταξύ ΙΚΑ-Πλατείας Κανάρια και εδώ το βροντοφώναξα.

‘Όπως λέω τα παραπάνω, θα λέω:

–         Δήμαρχε απαξίωσες τον Προφήτη Ηλία με τις πράξεις και τις παραλείψεις.

–          Δήμαρχε απαξίωσες το Σπορτ Καφέ. Με τις πράξεις και παραλείψεις σου.

–          Δήμαρχε απαξίωσες το στολίδι της πόλης το Αναψυκτήριο και το έκανες πέμπτης κατηγορίας καφενείο, που ούτε στο πιο απόμακρο χωριό της Ηπείρου δεν υπάρχει όμοιο του.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΙΚΟΝΑ Ηλικιωμένοι προσπαθούν να εξυπηρετηθούν στο σελφ σέρβις στο δημοτικό αναψυκτήριο.

–         Δήμαρχε η οδός Αγίου Κωνσταντίνου είναι απαράδεκτη, η Λεωφόρος Ειρήνης έγινε μπάχαλο,  στην Κύπρου Λεμεσού κατέλαβαν το δρόμο και δεν έκανες τίποτε παρόλο που έχεις ενημερωθεί.

–          Δήμαρχε θα διαμαρτύρομαι για την εριστικότητά και επιθετικότητα σου σου στα Δημοτικά Συμβούλιο σε κάθε διαφορετική άποψη από τις άλλες παρατάξεις. Ποιόν ωφελεί αυτή η ένταση; Την πόλη όχι βέβαια. Δεδομένου ότι βιντεοσκοπούνται οι συζητήσεις του ΔΣ, κάνε ένα play back και παρακολούθησε μερικά. Θα σε βοηθήσουν στο έργο σου.

–          Δήμαρχε θα διαμαρτύρομαι για την ειρωνεία με την οποία αντιμετωπίζεις τις άλλες παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο σε κάθε διαφορετική άποψη.

Θα διαμαρτύρομαι όταν ακούω και βλέπω ότι η Δημοτική Αρχή ισχυρίζεται πως τα λέει και τα κάνει όλα σωστά.

Αν πάμε στο λεξικό του Μπαμπινιώτη και διαβάσουμε τον ορισμό της  αλαζονείας, πόσοι θα δούμε τους εαυτούς μας εκεί;

 Θα διαμαρτύρομαι όταν είμαι στο Δημοτικό Συμβούλιο και βλέπω ότι ο Δήμαρχος είναι και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (όχι μόνο τώρα πρόεδρε αλλά και επί προεδρίας της κας Ζαννιά).

 Θα διαμαρτύρομαι όταν ο Δήμαρχος δεν παρευρίσκεται στην συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ συζητείται το τραγικό συμβάν του ατυχήματος και έρχεται απλώς στο τέλος για να μιλήσει,  χωρίς να έχει ακούσει κανέναν.

Βέβαια και η ευθύνη της αντιπολίτευσης  πολύ μεγάλη που δεν αποχώρησε σύσσωμη. Γατί τα ανέχεστε όλα αυτά κύριοι της αντιπολίτευσης;  Μερικοί από εσάς τα λέτε στους διαδρόμους αλλά όχι στην αίθουσα.

-Διαμαρτύρομαι για την εκμετάλλευση των μη εχόντων.

–  Διαμαρτύρομαι διότι δεν ξέρουμε  πώς επιλέγονται οι προμηθευτές που φέρνουν τα προϊόντα στην πόλη. Ποιοι είναι αυτοί οι προμηθευτές και με τι κριτήρια επιλέγονται;

– Διαμαρτύρομαι γιατί δεν υπάρχει καταγραφή των δωρεών από τα SUPER MARKET αλλά ούτε και σχετικό πρωτόκολλο Παραλαβής-Παράδοσης

 Επειδή θα λέω πάντα αυτά που πιστεύω και όχι μόνο τα αρεστά στη δημοτική αρχή,  όπως π.χ. προχθές όπου ο Δήμαρχος ήταν στον πεζόδρομο των50 μέτρωνστη «ΔΩΔΩΝΗ» και δίπλα ήταν παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Εγώ θα λέω, ο πεζόδρομος είναι για τον κόσμο, όχι για τα αυτοκίνητα. Μετά από αυτό  χαιρέτησα το Δήμαρχο, αυτός δεν με αντιχαιρέτησε.

 Δεν θα τον ξαναχαιρετίσω για να μην του δώσω την χαρά να μην με αντιχαιρετίσει και αισθάνεται ότι έκανε κάτι σπουδαίο που δεν χαιρέτησε έναν πολίτη της πόλης επειδή δεν του λέει  «Δήμαρχε είσαι ο πρώτος και τα κάνεις όλα τέλεια».

Παπαμώκος Γιώργος

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.