Eπτά ερωτήματα από το Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα (ΕΝΑΚ) Ηλιούπολης




Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 6 Ιουνίου 2013 τέθηκαν οι παρακάτω ερωτήσεις από τον δημοτικό σύμβουλο Γεώργιο Μπενά της παράταξης Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα (ΕΝΑΚ)
1. Σχετικά με τα κουτιά πίσω από τα ταμεία των Super Market. της πόλης μας που εναποθέτουν οι πολίτες διάφορα προϊόντα για άπορους συμπολίτες μας. Ποια είναι η διαδρομή των τροφίμων που ακολουθείται από πλευράς Δήμου; Ποιος τα παραδίδει, ποιος τα παραλαμβάνει, ποιος ο τελικός προορισμός και πώς διακινούνται από εκεί; Υπάρχει επιτροπή για όλα αυτά ή δεν υπάρχει; Υπάρχει πρωτόκολλο παραλαβής παράδοσης ή δεν υπάρχει;

2. Σχετικά με το παρκάρισμα επί της Λεωφόρου Ειρήνης. Τελικά ποιο καθεστώς ισχύει από πλευράς στάθμευσης; Έχει ανακληθεί ή δεν έχει ανακληθεί η λοξή στάθμευση; Είναι τόσο δύσκολο να υλοποιηθεί η απόφαση του Δ.Σ. για παράλληλο παρκάρισμα ή θα περιμένουμε να γίνουν και άλλα, ευτυχώς όχι σοβαρά, ατυχήματα; Πόσο δύσκολο είναι να τοποθετηθεί ταινία από τη Δημοτική Αστυνομία σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Ειρήνης, που να αναγράφεται ότι πλέον το παρκάρισμα θα γίνεται μόνο παράλληλα και όχι λοξά; Τελικά έχει μπερδευτεί ο κόσμος.

3. Σχετικά με τη δεξαμενή νερού στο άλσος επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, απέναντι από τα σχολεία του Υμηττού στην οδό Ταντάλου. Η σιδερένια δεξαμενή, δέκα (10) τόνων νερού, με την οποία ποτίζονται τα δέντρα του άλσους, έχει ξεκολλήσει στο πίσω μέρος από την τσιμεντένια βάση της και έχει πάρει κλήση προς τα εμπρός. Το μόνο σημείο που την συγκρατεί είναι ο κορμός ενός μικρού δέντρου. Ας μην αναλογιστούμε τι θα συμβεί αν η δεξαμενή φύγει προς τη λεωφόρο. Πόσο δύσκολο είναι να επισκευαστεί η βάση της δεξαμενής; Το αίτημα των κατοίκων για το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει αναφερθεί στην δημοτική αρχή από το 2012.

4. Σχετικά με το σωλήνα νερού επί της Πατρ. Γρηγορίου από το Γεφυράκι προς γήπεδο Διάνα, στην άνοδο. Ο σωλήνας ο οποίος δεν έχει νερό έχει μετατοπιστεί από την άκρη του πεζοδρομίου που ήταν, προς την μέση του δρόμου, με αποτέλεσμα όποιο αυτοκίνητο ή μηχανάκι πατήσει επάνω του ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο του τιμονιού. Την συνέχεια δεν θα θέλαμε να την ξέρουμε. Πόσο δύσκολο είναι ή να κοπεί ο σωλήνας ή να τοποθετηθεί εντός της νησίδας να τροφοδοτηθεί με νερό και να ποτίζονται τα δέντρα επί της Πατρ. Γρηγορίου;

5. Τέθηκε ερώτηση από πλευράς μας (ΕΝΑΚ) από πότε έχουν να πλυθούν οι κάδοι των σκουπιδιών. Η απάντηση του αντιδημάρχου μετά από είκοσι λεπτά ομιλίας του «ότι είμαστε ο πιο καθαρός δήμος σε σύγκριση με άλλους όμορους δήμους, ότι δεν έχουμε προσωπικό και μπλα μπλα μπλα» τελικά απάντησε ότι έχουν να πλυθούν από το Πάσχα και μόνο σε συγκεκριμένα σημεία της Πόλης. Κύριοι έχει περάσει ήδη ένας μήνας από τότε, βρισκόμαστε στο καλοκαίρι που σημαίνει ότι η θερμοκρασία ανεβαίνει και η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική λόγω της δυσοσμίας που επικρατεί παντού.

6. Σχετικά με το κλάδεμα των πικροδαφνών σε νησίδες σε κεντρικές λεωφόρους και όχι μόνο. Πόσο δύσκολο είναι να κλαδευτούν και να καθαριστούν οι πικροδάφνες, οι οποίες έχουν μεγαλώσει επικίνδυνα, στις νησίδες των λεωφόρων με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι μηδαμινή και να υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων.

7. Το 2012 εγκαινιάστηκε ένας νέος θεσμός που δόθηκε το όνομα του αείμνηστου ποδοσφαιριστή της πόλης μας Κώστα Μωραϊτη. Το 2013 λησμονήθηκε. Γιατί;

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής έχουμε δηλώσει επανειλημμένος και δια στόματος του επικεφαλής του ΕΝΑΚ, Δημήτρη Πανταζόπουλου, ότι θα ψηφίζουμε πάντα αποφάσεις που είναι προς το κοινό συμφέρον των κατοίκων και της πόλης μας. Ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα μας βρίσκεται απέναντί σας.

ΥΓ.1 Έχουμε εκλεγεί από το λαό της πόλης για να του κάνουμε τη ζωή πιο εύκολη και όχι να του τη δυσκολεύουμε.
ΥΓ. 2όσον αφορά τον υπαινιγμό του αντιδημάρχου Χρήστου Γιαννάκη που δεν άκουσα (ευτυχώς), και πρόλαβε και το (έσωσε) ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Νικηφόρος, τον αφήνω στην κατακραυγή που εισέπραξε από την ίδια του παράταξη και όχι μόνο.
Κύριε Αντιδήμαρχε, έχεις υποχρέωση να απαντάς στα ερωτήματα της αντιπολίτευσης και οφείλεις σεβασμό στους συναδέλφους σου όταν ασκούν το καθήκον τους..
Αυτά προς το παρόν.
Γεώργιος Μπενάς
Δημοτικός Σύμβουλος ΕΝΑΚ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.