Έκτακτο Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων




 

Έκτακτο Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων το οποίο ισχύει από την Τετάρτη 00:00 μέχρι και το Σάββατο 00:00  :
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα έχουμε σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλάζι η ριπαίους ανέμους ενώ σε αρκετές περιοχές θα έχουν ένταση και διάρκεια.
Βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά της χώρας ενώ τις βραδινές και πρωινές ώρες θα έχουμε και κάποιες καταιγίδες και στην θαλάσσια περιοχή του βόρειου&κεντρικού Αιγαίου.

Πιο αναλυτικά:

 

Tετάρτη 12/6/2013:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις προμεσημβρινές μεσημβρινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία-Θράκη αλλά και στην Χαλκιδική ενώ σταδιακά θα επηρεάσουν και την ανατολική Θεσσαλία-ανατολική Στερεά-Εύβοια.

Τις μεσημβρινές και απογευματίνες ώρες τοπικές καταιγίδες θα σημεωθούν στην Μακεδονία-Θράκη αλλά και στην κεντρική Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα.Μέχρι και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες θα επηράσουν και την Ήπειρο.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι καλός δηλαδή στην Πελοπόννησο στις Κυκλάδες-Κρήτη και στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου.

Πέμπτη-Παρασκευή 13-14/6/2013:

Πρωινές ώρες:

Το πρωί ο καιρός θα εντοπίζεται στο Αιγαίο και συγκεκριμένα από το ύψος της Θράκη και κυρίως από τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου,στην Χαλκιδική στις Σποράδες μέχρι και την ανατολική Θεσσαλία-ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα έχουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πάνω από τις θαλάσσιες παραθαλάσσιες περιοχές.

Νωρίς το πρωί πιθανές τοπικές βροχές και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.

Στην υπόλοιπη δυτική κεντρική και νότια νοτιοδυτική χώρα ο καιρός θα είναι γενικά καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές.

Μεσημβρινές και απογευματινές ώρες:

Έντονη αστάθεια αυτήν την φορά στα ηπειρωτικά δυτικά της Πίνδου και συγκεκριμένα τοπικές καταιγίδες στην κεντρική και δυτική Στερεά-Ήπειρο μέχρι  και την δυτική νοτιοδυτική και κεντρική Πελοπόννησο. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα και στην Μακεδονία αλλά και στην Θράκη.

Αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα θα έχουμε και στα ορεινά των νησιών του ανατολικού Αιγαίου,αλλά και στην Κρήτη-Δωδεκάνησα.

Στις περιοχές ανατολικά της Πίνδου ο καιρός θα είναι καλύτερος με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις το μεσημέρι που θα πυκνώσουν και ίσως δώσουν μπόρες κυρίως στα δυτικά τμήματα της ανατολική Στερεάς και της κεντρικής Θεσσαλίας.

(Οι περισσότερες περιοχές που θα έχουν το πρωί τα φαινόμενα το μεσημέρι δεν θα έχουν βροχές αλλά καλό καιρό με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις).

Δείξτε προσοχή καθώς φαίνεται πως αυτές οι αστάθειες που θα κρατήσουν ουσιασικά μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα είναι έντονες ιδιαίτερα το μεσημέρι  και το απόγευμα καθώς υπάρχει πιθανότητα για χαλάζι.

dionysos-weather.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.