Εγκληματική οργάνωση παγίδευε ATM στη Γλυφάδα




 

Συνελήφθη ηγετικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης που παγίδευε ΑΤΜ τραπεζών Συνελήφθη στη Γλυφάδα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.




Άλιμος: Μια όμορφη πόλη με όμορφους ανθρώπους – Aπολογισμός έργου 2014 – 2023

Ο 35χρονος από τη Ρουμανία κατηγορείται ότι μαζί με άγνωστο συνεργό του είχε εγκαταστήσει μηχανισμό παγίδευσης ΑΤΜ σε υποκατάστημα τράπεζας, στην περιοχή.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς είναι ηγετικό μέλος εγκληματικής ομάδας, που προβαίνει σε παγιδεύσεις ΑΤΜ με τη μέθοδο που διεθνώς είναι γνωστή ως «skimming».

Ειδικότερα, οι δράστες τοποθετούν σε ΑΤΜ αυτοσχέδιους ηλεκτρονικούς μηχανισμούς παγίδευσης-αντιγραφής, με τους οποίους καταγράφουν τα προσωπικά δεδομένα από τις γνήσιες κάρτες -κατά την ώρα συναλλαγής από τον νόμιμο κάτοχό τους- και με τα στοιχεία αυτά κατασκευάζουν κάρτες-κλώνους, με τις οποίες πραγματοποιούν παράνομες αναλήψεις.

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχει εξακριβωθεί ότι ο συλληφθείς μαζί με τους συνεργούς του, κατά το τελευταίο έτος έχουν υποκλέψει στοιχεία 98 καρτών, προκαλώντας οικονομική ζημιά ύψους 74.095 ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί σε βάρος ποιων τραπεζών εκτείνεται η δράση της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας, καθώς και για τον προσδιορισμό του ύψους της προκληθείσας ζημιάς.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.