Κακά μαντάτα για το Κέντρο Υψηλής Τάσης στον Υμηττό
Κακά μαντάτα για το Κέντρο Υψηλής Τάσης στον Υμηττό μετέφερε στο περασμένο  δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος.Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards

“Είχαμε μια συνάντηση εγώ και ο δήμαρχος Ελληνικού –  Αργυρούπολης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας).Του κατέθεσα το ψήφισμα του δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της απομάκρυνσης του ΚΥΤ. Όχι μόνο δεν υπάρχει περίπτωση να απομακρυνθεί το ΚΥΤ αλλά υπάρχει και μεγάλος κίνδυνος να αυξηθεί από 150 σε 450 ΜW. Βέβαια αυτό δεν θα γίνει άμεσα αλλά μας τόνισε ότι η θέση του ΚΥΤ είναι κρίκος στο σύνολο των συστημάτων ρεύματος όλου του λεκανοπεδίου.

Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης ζήτησε να γίνει και μια δεύτερη μελέτη για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων που μένουν κοντά στο ΚΥΤ.Φαίνεται λοιπόν ότι ερχόμαστε σε ευθεία αντιπαράθεση με τη ΔΕΗ για το θέμα και προτείνω να κάνουμε ένα κοινό διαδημοτικό συμβούλιο για να αποφασίσουμε τα μέτρα που θα πάρουμε.”

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.