Απάντηση της Ελένης Μπελιά σε δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας




Κ. Κονταρίνη,

ως δασκάλα στο επάγγελμα δεν γνωρίζω επακριβώς τον κώδικα δεοντολογίας των δημοσιογράφων. Από το δημοσίευμά σας, που αναφέρεται στην παραίτησή μου, και που μόλις σήμερα διάβασα, καταλαβαίνω ότι πρέπει να «βγει είδηση» με κάθε τρόπο, γράφοντας ακόμα και ανοησίες.

Πραγματικά είναι ανόητο, δηλαδή άνευ νοήματος, να πασχίζετε να βρείτε ανεπίσημες εκδοχές, οι οποίες προκαλούν γέλιο στην αρχή και οργή στη συνέχεια και οι οποίες με θίγουν προσωπικά και φανερώνουν πόσο περιορισμένο είναι το εύρος των κριτηρίων με τα οποία αξιολογείτε τις πολιτικές επιλογές των δημόσιων προσώπων.

Σας λέω, λοιπόν, πολύ απλά ότι η εναλλαγή είναι απόφαση της Δημοτικής Κίνησης  ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο ΚΑΛΑΜΑΚΙ από την ημέρα εκλογής μας. Όσοι παρακολουθούν τις ανοιχτές συνελεύσεις μας το γνώριζαν ήδη και δεν ψάχνουν για ανεπίσημες, ανόητες εκδοχές. Προσωπικά είμαι φανατικά υπέρ της εναλλαγής, γιατί είναι ένας τρόπος διάφοροι άνθρωποι να προσφέρουν από όλες τις θέσεις. Πολύ περισσότερο από θέσεις ευθύνης όπως αυτή του/της δημοτικού συμβούλου. Είναι ένας τρόπος να μην είναι σταθερές και αμετακίνητες αξίες οι άνθρωποι-πρόσωπα αλλά οι ιδέες, οι αρχές και η δράση τους. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη και στις ιδέες μας και στις αρχές μας και στη δράση μας. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην αξία και την προσφορά όλων μας μέσα στην Κίνηση.

Για αυτό για εμάς η εναλλαγή στα όργανα είναι κάτι πολιτικά απολύτως φυσιολογικό. Το προεκλογικό μας σύνθημα «Πάνω κάτω πάλι τα ίδια ή ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο ΚΑΛΑΜΑΚΙ;» δεν ήταν κενό σημασίας. ΔΕΝ είμαστε σαν τους άλλους, κ. Κονταρίνη, και η παραίτησή μου αυτό ακριβώς αποδεικνύει, αν ψάχνετε και για αποδείξεις ως δημοσιογράφος και όχι μόνο για «ανεπίσημες εκδοχές που αναφέρουν ότι…». Δεν είμαστε σαν τους άλλους και αυτό το καταλαβαίνουν πολλοί και αυτό φαίνεται ότι ενοχλεί…

Τέλος, σας διευκρινίζω ότι δεν είμαστε δημοτική Παράταξη. Σε παράταξη μπαίνουν οι στρατιώτες. Εμείς είμαστε δημοτική Κίνηση, μια αριστερή συλλογικότητα σε κίνηση για τα προβλήματα του δήμου μας και των κατοίκων του.

Παρακαλώ, να δημοσιεύσετε την απάντησή μου στην ίδια θέση που δημοσιεύθηκε το ανυπόστατο και απαράδεκτο δημοσίευμά σας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.