3ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή Ασύρματος Βάρης – 1.893.442,53 ευρώ το συνολικό κόστος




Ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης , κ. Σπύρος Πανάς ενημερώνεται για τις εργασίες στο 3ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή Ασύρματος Βάρης

 

Συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες για την κατασκευή του 3ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή Ασύρματος της Δημοτικής Ενότητας Βάρης, με σκοπό το έργο να ολοκληρωθεί ως τον Αύγουστο του 2013.

Μετά από συστηματική προσπάθεια, η σημερινή διοίκηση του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης πέτυχε να διασφαλίσει τους πόρους για την αποπεράτωση του έργου, μέσω της ένταξής του στο ΕΣΠΑ 2007 – 2013 (Π.Ε.Π. Αττικής). Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 1.893.442,53 ευρώ.
Το έργο αφορά την κατασκευή ισόγειου και διώροφου σχολικού κτιρίου, συνολικού εμβαδού 1.965 τ.μ. σε οικόπεδο έκτασης 3.814,90 τ.μ. Το κτίριο περιλαμβάνει 6 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη, εργαστήριο φυσικής – χημείας, αίθουσα Η/Υ, κυλικείο, γραφεία και χώρους αποθηκών. Ο περιβάλλων χώρος, περιλαμβάνει δύο γήπεδα μπάσκετ, γήπεδο βόλεϊ, καθώς και φυτεύσεις πρασίνου σε διάφορα σημεία. Επίσης, με σκοπό την κάλυψη ενδεχόμενων μελλοντικών αναγκών, έχει προβλεφθεί η ανέγερση 1ου ορόφου πάνω από το ισόγειο κτίσμα.
Σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος του έργου έχει ολοκληρωθεί και απομένουν εργασίες όπως η εγκατάσταση μηχανημάτων λεβητοστασίου, μονώσεις και εσωτερικοί χρωματισμοί, τοποθέτηση ειδών υγιεινής και διαμόρφωση αύλιου χωρου.
Ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, κ. Σπύρος Πανάς, δήλωσε σχετικά: «Μετά από επιτυχημένη διεκδίκηση και πολλή δουλειά, καταφέραμε να διασφαλίσουμε την ολοκλήρωση μιας σημαντικής εκπαιδευτικής υποδομής. Και ελπίζω ότι, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, θα είμαστε σε θέση να παραδώσουμε ένα νέο διδακτήριο, με υψηλές προδιαγραφές λειτουργικότητας και ασφάλειας. Ένα σχολείο που θα καλύπτει σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες και θα είναι ανοιχτό στην τοπική κοινωνία.»

Μετά την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το ΠΕΠ Αττικής, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο 2013.

3ο Δημοτικό Σχολείο στη περιοχή Ασύρματος Βάρης/ από αριστερά: ο Εργοδηγός του έργου κ. Πέτρος Παπασηφάκης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Δημήτρης Μπελετσιώτης, ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Σπύρος Πανάς, η Επιβλέπουσα Μηχανικός του έργου κα. Λένα Καραστεφάνου, η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών, κα. Γιούλη Ηλιοπούλου και ο Ανάδοχος του έργου κ. Νίκος Μπούσγος

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.