Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 7-8




Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το νταμπλ, επικρατώντας της Βουλιαγμένης στο συγκλονιστικό τέταρτο τελικό της Α1 Ανδρών.

Ένα νταμπλ αποτελεί σπουδαίο επίτευγμα… Ένα νταμπλ στη μεγαλύτερη επέτειο της ιστορίας σου, είναι ακόμα μεγαλύτερο επίτευγμα.

Ο Ολυμπιακός τίμησε την ιστορία του και στην 11η επέτειο από την κατάκτηση του Champions League, αναδείχθηκε πρωταθλητής. Σε ένα συγκλονιστικό τελικό στον Λαιμό οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν με 8-7 της Βουλιαγμένης και πήραν τον τίτλο με 3-1 στη σειρά.

Ο Νίκος Δεληγιάννης ήταν τότε μέλος του Ολυμπιακού και βασικός πρωταγωνιστής σήμερα. Εκτός από τον Δεληγιάννη η Βουλιαγμένη “πλήρωσε” την… αφλογιστία της για σχεδόν ένα ημίχρονο.

Η εικόνα της αναμέτρησης ήταν διαφορετική στα πρώτα δύο οκτάλεπτα. Με σχεδόν αψεγάδιαστο ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (5/6) η Βουλιαγμένη προηγήθηκε με διαφορά τριών γκολ (5-2 και 6-3), έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον διεθνή τερματοφύλακα Κώστα Τσαλκάνη.

Οι “ερυθρόλευκοι”… σκοτείνιασαν όταν είδαν τον διαιτητή Ανδρέα Μοίραλη να αποβάλλει με κόκκινη κάρτα τον Μπλάι Μάλιαρακ μετά το σπριντ στο τρίτο οκτάλεπτο. Ο Ισπανός αριστερόχειρας είχε πετύχει ήδη δύο γκολ και προκαλούσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της ομάδας του Τεό Λοράντου.

Η αποβολή του Μάλιαρακ, άδικη σύμφωνα με τους συμπαίκτες του, συσπείρωσε τον Ολυμπιακό. Με τον Δεληγιάννη να εμπνέει σιγουριά στους υπόλοιπους ο Ολυμπιακός μείωσε με τέρματα των Τάσου Σχίζα και Γιάννη Φουντούλη με πέναλτι ανήμερα των γενεθλίων του Χιώτη.

Ο Κώστας Μουρίκης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, αλλά ο Φώτης Μπλάνης δεν αστόχησε (6-6) στα 1:11 για το τέλος του τριτου οκταλεπτου. Με σερί 3-0 οι φιλοξενούμενοι ξαναμπήκαν στο παιχνίδι.

Σκληρό παιχνίδι στο τελευταίο οκτάλεπτο με τον Βαγγέλη Δελακά να δίνει το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (6-7) για δεύτερη φορά μετά το 2-1 στα 3:36. Ο Δεληγιάννης έβγαλε μεγάλη απόκρουση στην ευκαιρία του Αρτίν Ελμισιάν στο 6ο λεπτό.

Με ένα εντυπωσιακό γκολ οι “ερυθρόλευκοι” διαμόρφωσαν το 8-6 με τον Χριστόδουλο Κολόμβο. Ο Αλέξανδρος Γούνας μείωσε για τη Βουλιαγμένη (7-8) στον παίκτη παραπάνω. Όμως οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν στο τελευταίο λεπτό, χάνοντας και τον Γούνα στη συνέχεια.

Αυτό είναι το 27ο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό και 17ο από καταβολής Α1, ολοκληρώνοντας ένα εκπληκτικό νταμπλ σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-1, 0-3, 1-2

Τα γκολ των δύο ομάδων σημείωσαν οι:

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Τ.Λοράντος): Αφρουδάκης 1, Μυλωνάκης 1, Χατζηδάκης 1, Βλαχόπουλος 1, Ελμισιάν 1, Τίγκας 1, Γούνας 1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θ.Βλάχος): Μάλιαρακ 2, Μάζης 1, Σχίζας 1, Φουντούλης 1, Μπλάνης 1, Δελακάς 1, Κολόμβος 1.

(sport24.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.