Τι προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος για τη μείωση της ανεργίας στη Γλυφάδα (VIDEO)




 Ομιλία της κ. Άννας Καυκά , προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας, στην εκδήλωση- συζήτηση   για την Ανεργία του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέας Ευρυάλης  19/05/2013 Δημαρχείο Γλυφάδας

Καλημέρα σας και συγχαρητήρια στους διοργανωτές της εκδήλωσης
Η ανεργία… δυστυχώς τρέχει, με σπασμένα φρένα ..

Οι αριθμοί είναι πολύ σκληροί:
Τον Φεβρουάριο η ανεργία έφθασε το 27% , μέσα σε 12 μήνες προστέθηκαν 245.0000 άνεργοι, περισσότερες από 90.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν από το εμπόριο το 2012 και πλέον ο συνολικός αριθμός των ανέργων στη χώρα μας ξεπερνά τους 1.300.000
Ένας ζωντανός εφιάλτης για 450.000 οικογένειες, στις οποίες δεν εργάζεται κανένα μέλος
Οι αριθμοί είναι σκληροί !!!
Οι άνεργοι νέοι έως 24 ετών έφτασαν το 64% τον Φεβρουάριο του 2013, η πιο μορφωμένη γενιά της Ελλάδας , σήμερα, ξυπνάει το πρωί, χωρίς σκοπό, χωρίς εργασία, χωρίς δημιουργία!! Καταντήσαμε τους νέους μας πρόωρους συνταξιούχους με χαρτζιλίκι
(Οι άνεργοι 25- 34 ετών 36 % ,Οι άνεργοι 35- 44 ετών 24 % ,Οι άνεργοι 45- 54 ετών 20 % ,Οι άνεργοι 55- 64 ετών 17 %)
Δεν είναι πρόθεσή μου να σας κουράσω με αριθμούς, ούτε να αρχίσω να απαριθμώ τις βαριές ευθύνες των κυβερνήσεων των τελευταίων 30 ετών στη χώρα μας
-Είτε γιατί αναπτύξανε μια οικονομία βασισμένη κυρίως σε δανεικά και εσωτερική υπερκατανάλωση
-Είτε γιατί χτίσανε ένα κράτος ιδιαίτερα εχθρικό στην ιδιωτική επιχειρηματικότητα, ενώ αντίθετα μας προβάλανε ως πρότυπο την παρασιτική κρατικοδίαιτη και βασισμένη στις επιδοτήσεις και μίζες επιχειρηματικότητα, ξεχνώντας τελείως, τη πρωτογενή παραγωγή , τη μεταποίηση, τον τουρισμό μας και την καινοτόμα επιχειρηματικότητα.
Ας κρίνουν οι 1.300.000 άνεργοι
Ας κριθούν, αυτοί που δυστυχώς έχουν μετατρέψει το Υπουργείο Εργασίας σε Υπουργείο Ανεργίας.
Ο Εμπορικός σύλλογος έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια έντονες δράσεις, με στόχο τη στήριξη και την ανάδειξη της αγοράς, μέσα από πολιτιστικές και εορταστικές εκδηλώσεις, όπως επίσης έχουμε συνεργαστεί στενά με το Υπουργείο Ανάπτυξης, τον Δήμο και το Εμπορικό αλλά και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο στην κατεύθυνση της εξάλειψης της μάστιγας του παραεμπορίου . Και τέλος ο Εμπορικός Σύλλογος Γλυφάδας έχει δώσει αγώνες να φέρει στη Γλυφάδα Ευρωπαϊκά Προγράμματα μέσα από τα όποια θα απασχοληθούν εκατοντάδες συμπολίτες μας .Εδώ ήθελα να σημειώσω ότι έχουμε την τύχη εμείς οι Γλυφαδιώτες ο αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου να είναι ο κ.Νίκος Λεβετσοβίτης, ο οποίος είναι πάντα στο πλευρό μας, σε κάθε δράση και σε κάθε μάχη που δίνουμε.
Λύσεις και Προτάσεις για την Ανεργία
Δύσκολο αλλά ταυτόχρονα και Εύκολο συγκεκριμένα για τη Γλυφάδα!!
H Γλυφάδα έχει αισθητά χαμηλότερη ανεργία από τον πανελλαδικό μέσο όρο και αυτό οφείλεται στο ότι είμαστε ένας Δήμος με πλούσια Εμπορική και Επαγγελματική δραστηριότητα. Είμαστε πόλος έλξης για εσωτερικό και εξωτερικό τουρισμό, αφού διαθέτουμε ταυτόχρονα ένα από τα καλύτερα εμπορικά κέντρα στην Ελλάδα άλλα και ένα από τα Δημοφιλέστερα σημεία συνάντησης για διασκέδαση, φαγητό και καφέ.
Δύσκολο γιατί η Ανεργία είναι φυσικό επακόλουθο της ύφεσης, άρα αν δεν υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μείωση της ανεργίας.
Εύκολο για τη Γλυφάδα διότι διαθέτει ακόμα δυο συγκριτικά πλεονεκτήματα !!
Υπάρχουν περίπου 3.000 επιχειρήσεις που αποδίδουν στον Δήμο Γλυφάδας αρκετά εκατομμύρια € κάθε χρόνο από την είσπραξη Δημοτικών τελών μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.
Ο Δήμος Γλυφάδας είναι ένας από τους ελάχιστους Δήμους στην Ελλάδα που δεν έχει κανένα οικονομικό πρόβλημα, δεν χρωστάει, δεν έχει δάνεια, έχει ταμειακά διαθέσιμα 12.000.000€ και έχει ισοσκελισμένο ισολογισμό. Αυτά δεν τα λέω εγώ αλλά τα επίσημα στοιχεία του Δήμου όπως επίσης και ο σεβαστός κ. Δήμαρχος το αναφέρει σε όλες του τις Δημόσιες τοποθετήσεις.
Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη ότι βρισκόμαστε σε έκτακτες οικονομικές συνθήκες, γιατί μη μπερδευόμαστε Οικονομικός Πόλεμος ονομάζεται αυτό που όλοι βιώνουμε, άρα πρέπει να πάρουμε έκτακτα μέτρα!!
Καλούμε τον κ. Δήμαρχο Γλυφάδας να συμβάλει και ο Δήμος στον αγώνα επιβίωσης που δίνουμε όλοι και προτείνουμε 2 Έκτακτα Μέτρα τα οποία μπορούν να μειώσουν την ανεργία στην πόλη μας.
1) Να μειώσει τα Δημοτικά Τέλη κατά 30% και για 3 χρόνια στις επιχειρήσεις που απασχολούν κατά 60% Γλυφαδιώτες (Δημότες Γλυφάδας) Με αυτό το απλό και ριζοσπαστικό μέτρο μπορούμε να δώσουμε άμεση λύση στο πρόβλημα της ανεργίας στη Γλυφάδα.

2)Κάθε νέα επιχείρηση που ανοίγει στο Δήμο Γλυφάδας να απαλλάσσεται για 5 μήνες από τα δημοτικά τέλη, εφόσον απασχολεί κατά 60% Γλυφαδιώτες (για τουλάχιστον 3 εργαζόμενους). Είναι ένα πολύ σοβαρό κίνητρο για να ανοίξει κάποιος νέα επιχείρηση στη Γλυφάδα μας, άρα να απασχολήσει και συμπολίτες μας.
Τα οικονομικά οφέλη από αυτά τα 2 Μέτρα είναι σίγουρο ότι θα αντισταθμίσουν τις προσωρινές ταμειακές απώλειες του Δήμου , διότι έχοντας λιγότερους άνεργους και περισσότερα χρήματα στη τσέπη των δημοτών μας θα μεγαλώσει η πραγματική κατανάλωση και η Γλυφάδα θα γίνει πόλος έλξης ιδιωτικών επενδύσεων , που αυτό εν ΄τελη είναι το μεγάλο ζητούμενο για την ανάπτυξη.
Εμείς σαν Εμπορικός Σύλλογος Γλυφάδας θα είμαστε στο πλευρό του Δήμου στη μάχη για την καταπολέμηση της ανεργίας.
Σας ευχαριστώ πολύ
Υπομονή και Δύναμη σε όλους μας

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bRtnoXP_eC0

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.