Στέλιος Δίβαρης – ο χειρούργος που διεκδικεί το δήμο Γλυφάδας
Το όνομα μου είναι Στέλιος Δίβαρης. Μέχρι σήμερα στη ζωή μου επέλεξα το δρόμο της εργασίας και του καθήκοντος τόσο στις Δημόσιες θέσεις που μου εμπιστεύτηκαν οι πολίτες όσο και στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία, με βασική προτεραιότητα την παραγωγή έργου και όχι την προσωπική μου προβολή.
Aνδρέας Κονδύλης: Αναβαθμίζεται αισθητικά και ποιοτικά το παραλιακό μέτωπο του Αλίμου (VIDEO)

Αρχικά νιώθω την ανάγκη να σου συστηθώ. Είμαι Ιατρός Χειρουργός Δ/ντης της Χειρουργικής κλινικής στο Νοσοκομείο Μετροπόλιταν. Σπούδασα στην Ιατρική Σχολή της Πάτρας και έκανα την ειδικότητα μου στην Α’ Χειρουργική κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου. Είμαι παντρεμένος με τη Μαργαρίτα Χαϊκάλη, Αρχιτέκτων Μηχανικό και έχω δυο παιδιά τη Μαρίτα, δικηγόρο και τον Κωνσταντίνο φοιτητή της Ιατρικής.

Στον Δημόσιο Στίβο

Από νωρίς στα φοιτητικά μου χρόνια, αισθάνθηκα την ανάγκη να μετέχω στα κοινά συμμετέχοντας σε φοιτητικές νεολαίες και κινήματα, αργότερα σαν επαγγελματίας με συνδικαλιστική δράση στην ΕΕΛΙΑ τον ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ και στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Από το 2000 ασχολούμαι και με την Τοπική αυτοδιοίκηση και είχα τη τιμή να διατελέσω Αντιδήμαρχός αλλά και Πρόεδρος Οργανισμών (Παιδείας και ΚΑΠΗ).

Γιατί τώρα;

Θεωρώ ότι η πόλη χρειάζεται μια σοβαρή υποψηφιότητα που στηρίζεται στην προσπάθεια να γίνει έργο στην πόλη περιορίζοντας σπατάλες και κακοδιαχείριση. Ευτυχώς πλέον, καμία προοπτική προσωπικού οφέλους δεν περνάει πια στον κόσμο της Γλυφάδας και άνθρωποι σαν και μένα που οι οραματικές ιδέες τους φάνταζαν γραφικές στο παρελθόν, τώρα δικαιώνονται. Επίσης, τώρα αισθάνομαι ότι και σε προσωπικό επίπεδο έχω κλείσει κάποιους κύκλους υποχρεώσεων στην οικογένεια μου και στο επάγγελμα μου, ώστε να μου επιτρέπεται να δοθώ εξ’ ολοκλήρου στο απαιτητικό έργο του Δημάρχου μιας μεγάλης πόλης με κέφι και όρεξη και να αφήσω όσο το δυνατόν περισσότερο έργο στην πόλη που μεγάλωσα και έζησα.

Πώς ;

Όμως στη διαδρομή αυτή, για να μπορέσω να επιτύχω, θεωρώ αναγκαία συνθήκη να συγκεντρώσω γύρω μου όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους που αγαπούν την πόλη και θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με σκοπό να γίνει σημαντικό έργο. Ανθρώπους που επιθυμούν να χειριστούν την πόλη όπως το σπίτι τους, με λογική νοικοκύρη. Και μαζί να αναθεωρήσουμε τις προτεραιότητες της, να εξορθολογήσουμε την πολιτική εξόδων, να μη λειτουργεί ως έρμαιο προηγούμενων δεσμεύσεων αλλά ούτε να σπαταλάει χρήματα σε τουαλέτες σκύλων και λουλουδάκια. Μια ομάδα ανθρώπων με λογική για την πραγματική λύση των καθημερινών προβλημάτων και όχι τη μικροπολιτική εξυπηρέτηση.

Επισυνάπτω την διακύρηξη της κινήσης μας , το λογότυπο μας και την φωτογραφιά της προεκλογική μας εκστρατίας και είμαι στην διάθεση σου για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτησεις έχεις.

Στέλιος Δίβαρης

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΤΗΛ 2108981735

ΦΑΞ 2108981733

ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 6985973298

www.diadromi.info

ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΒΑΡΗΣ»

Γλυφαδιώτισσες- Γλυφαδιώτες,

Τα τελευταία χρόνια οι δημοτικές παρατάξεις που διεκδικούσαν το δήμο ακολουθούσαν τη γνωστή συνταγή των μητρικών πολιτικών κομμάτων με αποτέλεσμα να μην μπορεί η πόλη να αξιοποιήσει τις δυνατότητές της. Οι πολίτες δεν εισέπρατταν την ποιότητα των παροχών που είναι δυνατόν η πόλη μας να παρέχει σε αυτούς. Το όλο δημοτικό σύστημα με τους γνωστούς «κανόνες» του καθιερωμένου πολιτικού συστήματος, ψηφοθηρία, διαπλοκή, εξυπηρέτηση κομματικού συμφέροντος, εξέλεγε κυρίως πολιτικούς χωρίς όραμα για την πόλη αλλά με έντονο το αίσθημα της πολιτικής επιβίωσης και επανεκλογής.

Η καλή διάθεση η οποία ενδέχεται να είχε κάποιος αιρετός εξαντλείτο στην αντιμετώπιση των καθημερινών, εφήμερων προβλημάτων κυρίως προς όφελος των οπαδών του. Όραμα και ο μέλλον για την πόλη δεν προβλεπόταν. Όλα αυτά πλέον αποτελούν παρελθόν και τελείωσε η υπερπροσφορά χρημάτων που συγκάλυπτε όλες τις αδυναμίες αυτής της πολιτικής.

Θεωρούμε δε ότι η πόλης μας έχει δυνατότητα, ακόμη και στην δύσκολη αυτή οικονομική εποχή, να επιβιώσει, εφ όσον αναλάβει την τύχη της μία ομάδα ανθρώπων με μόνο κίνητρο να παράγει έργο, με κίνητρο να αφήσει την σφραγίδα της στην πόλη και να γράψει μια σελίδα δημιουργίας στην ιστορία της πόλης. Μία ομάδα με όραμα και μεθοδολογία, όχι αναρχία και αυτοσχεδιασμό.

Αποφασίσαμε λοιπόν την ίδρυση Δημοτικής Παράταξης με στόχο να συγκεντρώσουμε το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό που θα ακολουθήσει μία «Δημιουργική Διαδρομή» για την πόλη αναπτύσσοντας τους ίδιους τους πόρους της και περιορίζοντας τη σπατάλη.

Είμαστε μία ομάδα πολιτών που επιθυμεί να αφήσει πίσω της την παθογένεια του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος και να αντισταθεί στην κατηφόρα που ζούμε σαν πολίτες της χώρας αυτής. Η Γλυφάδα διαθέτει φυσική ομορφιά, επιχειρηματικές δυνατότητες, ποιοτικούς και δυναμικούς δημότες. Τα συστατικά αυτά μπορούν να της επιτρέψουν να ευημερήσει ακόμη και μέσα στην κρίση.

Η δημοτική αρχή που θα προκύψει, με δεδομένη την οικονομική κρίση πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα αξιοποιούν τις εμπορικές και επιχειρηματικές δυνατότητες της πόλης και για αυτό πρέπει να υπάρχει όραμα, στόχος και κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό.

Αρκεί πια με τις διαχειριστικές δημοτικές αρχές με τις εμβαλοματικές λύσεις της καθημερινότητας και τους εγκλωβισμούς σε μικροπολιτικά συμφέροντα.

Διατυπώνουμε στη διακήρυξη αυτή 10 «Δημιουργικές Διαδρομές» και προσκαλούμε όσους πολίτες ασπάζονται τις θέσεις μας να έρθουν να μας γνωρίσουν να ανταλλάξουμε απόψεις και εάν τους πείσουμε για την ειλικρινή μας θέση και προσπάθεια να γίνουν μέλη μας.

Όσοι πιστεύουν ότι προηγείται η ανάπτυξη της πόλης και ακολουθεί η ευημερία των πολιτών ας συνεργαστούν μαζί μας. Ας μην αφήσουμε την πόλη στην τύχη της θεωρώντας ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την αποτυχημένη συνταγή του παρελθόντος πολιτικού συστήματος.

Ας Δημιουργήσουμε

Στέλιος Δίβαρης

Οι Δέκα Δημιουργικές Διαδρομές

Δημιουργική Διαδρομή σε μια πόλη με ταυτότητα – Έχει ιδιαίτερα προσόντα η πόλη , τα έχει αξιοποιήσει κανένας ,έχουν αποφέρει οφέλη στους πολίτες;
Δημιουργική διαδρομή στην διαχείριση – Υπάρχει καταγραφή των λειτουργικών δαπανών της πόλης , μπορούν να περιοριστούν ;
Δημιουργική Διαδρομή στην παραγωγή Πολιτισμού – Τι είναι πολιτισμός για την πόλη και τι λαϊκισμός , η πόλη παράγει ή καταναλώνει πολιτισμό ;
Δημιουργική Διαδρομή στα σχολεία και στην δια βίου μάθηση των πολιτών και διατήρηση της σωματικής υγείας , είναι υπεύθυνη μια πόλη για το «νους εν σώματι υγιές» των πολιτών της ;
Δημιουργική Διαδρομή στην ασφάλεια του πολίτη και της πόλης . Είναι έτοιμή η πόλη να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών σε έκτακτες καταστάσεις , οι πολίτες γνωρίζουν που και πώς θα συμπεριφερθούν;
Δημιουργική Διαδρομή στα έργα υποδομών – γιατί η πόλη δεν έχει parking ; Γιατί οι μαρίνες της πόλης είναι σταματημένες στο χρόνο ; Υπάρχουν χώροι περιπάτου για τους πολίτες στην παραλία και στο βουνό;
Δημιουργική Διαδρομή στην σχέση Πολίτη και Πόλης – Ποιος ο ρόλος του Δήμου απέναντι στον πολίτη και την εξυπηρέτηση του και ποιος ο εθελοντικός ρόλος του πολίτη απέναντι στην πόλη ;
Δημιουργική Διαδρομή στην τοπική αγορά – πόσο έτοιμη είναι η πόλη να προστατέψει το εμπορικό της κέντρο στα συμφέροντα που το απειλούν και μαζί τις δουλείες χιλιάδων συμπολιτών μας ;
Δημιουργική Διαδρομή στην αναζωογόνηση της γειτονιάς – Είναι οι πλατιές μας τόπος για αναψυχή, παιχνίδι, ξεκούραση και επικοινωνία των πολιτών μεταξύ τους ;
Δημιουργική Διαδρομή στο μέλλον της Πόλης – ποιο είναι το όραμα μας για την πόλη σε 10 , 20 χρόνια , ποια θέλουμε να είναι η εξέλιξη της Πόλης ;

Οι ερωτήσεις αυτές είναι η αρχή ενός διαλόγου που ήδη έχουμε αρχίσει βοήθησε και εσύ με την συμμετοχή σου στην διαμόρφωση του καλύτερου τελικού αποτελέσματός .

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Στέλιος Δίβαρης – ο χειρούργος που διεκδικεί το δήμο Γλυφάδας

  • 06/09/2013 at 6:42 πμ
    Permalink

    ολα αυτα ειναι καλα , χαιδευουν αυτια και αισθησεις εγω πως να βοηθησω . να συμμετεχω , μηπως κατι , εστω , δω να πραγματοποιητε να εχω και εγω την ηθικη μου ικανοποιηση

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.