Ψήφισμα για την απομάκρυνση του ΚΥΤ στον Υμηττό




Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης

επειδή θεωρεί:
– απαράδεκτη την παραμονή του ΚΥΤ στον Υμηττό, δίπλα σε αθλητικούς χώρους, σχολεία και κατοικίες,
– προκλητική την αδιαφορία της ΔΕΗ και του ΥΠΕΚΑ για συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του ΣτΕ,
– επικίνδυνη την προσπάθεια «νομιμοποίησης» και πιθανής επέκτασης των ήδη παράνομων εγκαταστάσεων μέσω του νέου Π.Δ. για την προστασία του Υμηττού,
επιβεβαιώνει την ομόθυμη θέση και απαίτηση όλων των πολιτών και φορέων της Ηλιούπολης για απομάκρυνση των εγκαταστάσεων του ΚΥΤ Υμηττού από τη ζώνη του Υμηττού στον συντομότερο δυνατό χρόνο.
Με βάση και την με αριθμό 67/2012 απόφαση του Τριμελούς Συμβουλίου του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ελέγχει τη συμμόρφωση της Διοίκησης προς τις αποφάσεις του ΣτΕ, απαιτούμε από το ΥΠΕΚΑ και τη ΔΕΗ την άμεση κατεδάφιση όλων των αυθαιρέτων κτισμάτων που έχουν σχέση με την επέκταση του ΚΥΤ στα 400 ΚV, επέκταση η οποία ουσιαστικά ακυρώθηκε με την 1672/2005 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.
Απαιτούμε επίσης την άμεση εκπόνηση και εφαρμογή από τη ΔΕΗ αυστηρού χρονοδιαγράμματος για μεταφορά του συνόλου των εγκαταστάσεων του ΚΥΤ Υμηττού σε άλλη θέση εκτός της ζώνης του Υμηττού.
Ο Δήμος Ηλιούπολης, σε συντονισμό με τον Δήμο Αργυρούπολης – Ελληνικού, και σε συνεργασία με τους φορείς και τις κινήσεις πολιτών, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση των ανωτέρω, όπως συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς ΥΠΕΚΑ και Ανάπτυξης και με τη ΔΕΗ, ενημέρωση φορέων και κατοίκων, στήριξη της προσφυγής στο ΣτΕ ενάντια στην έμμεση νομιμοποίηση του ΚΥΤ από το Π.Δ. για την προστασία του Υμηττού, οργάνωση – κλιμάκωση κινητοποιήσεων κ.λπ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.