“Μέτωπο των δήμων για αξιοκρατία και αξιοπρέπεια”




ΣΤΡΟΦΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ: "Μέτωπο των δήμων για αξιοκρατία και αξιοπρέπεια"

Η κυβέρνηση των μνημονίων λειτουργώντας ως εκτελεστικός βραχίονας της τρόικας, αποφάσισε να καταργήσει με τροπολογία τον κατώτατο μισθό και την αξιοκρατία στις προσλήψεις.

Αφού προχώρησε πρώτα στην συλλογική ενοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων με στόχο τις απολύσεις, προχωρά τώρα σε αντικατάσταση τους με νέους που θα βρίσκονται υπό καθεστώς ομηρίας και εξαθλίωσης. Με διάταξη της τελευταίας στιγμής στο πολυνομοσχέδιο, προβλέπεται η δυνατότητα προσλήψεων σε δήμους και περιφέρειες, εκτός ΑΣΕΠ και με μέγιστο μισθό που δεν θα ξεπερνά τα 490€, και για τους κάτω των 25 ετών τα 427€. Με άλλοθι την υψηλή ανεργία που οι ίδιες μνημονιακές κυβερνήσεις δημιούργησαν, έρχονται τώρα να προσφέρουν εργασία με μισθούς πείνας και διαδικασίες παλαιοκομματικής ρουσφετολογίας.

Παράλληλα επιχειρούν για άλλη μια φορά να μετατρέψουν τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης σε υποχείρια για την εφαρμογή των πολιτικών της τρόικας.

Καλούμε τον Δήμο Νέας Σμύρνης να καταδικάσει αυτή την άθλια μεθόδευση, και να δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στην εφαρμογή αυτού του μέτρου που θα τον μετατρέψει ντε φάκτο σε δουλέμπορο. Η προσφορά των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα και μάλιστα σε τομείς κοινωνικά ευαίσθητους, δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο ψηφοθηρίας. Επιθυμούμε υψηλό επίπεδο δημοσίων υπηρεσιών, το οποίομπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες προσλήψεων, με αξιοπρεπείς απολαβές.

Καλούμε τον Δήμο Νέας Σμύρνης να σχηματίσει μέτωπο μαζί με άλλους δήμους ενάντια σε αυτό το νέο μέτρο εξαθλίωσης, ώστε να ακυρωθεί στην πράξη η εφαρμογή του.

 

 

 

Στροφή Νέας Σμύρνης

Φτιάχνουμε δεσμούς αλληλεγγύης!

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

[email protected]

facebook: StrofiNsmirnis

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.