Η πρόληψη των πυρκαγιών είναι υπόθεση όλων




Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης εφιστά για μια ακόμη φορά την προσοχή όλων των πολιτών, σε θέματα πρόληψης πυρκαγιών.
Παρά τους περιορισμένους πόρους που διατίθενται από το κράτος για πολιτική προστασία και έκτακτο εποχικό προσωπικό δασοπροστασίας, η Δημοτική Αρχή λαμβάνει κάθε δυνατό μέτρο, με στόχο να διαφυλάξει τους πνεύμονες πρασίνου της περιοχής μας.
Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιεί και φέτος Πρόγραμμα Εθελοντικής Πυροπροστασίας, που αφορά τη συμμετοχή εθελοντών πολιτών σε δράσεις επιτήρησης των δασών, υπό την καθοδήγηση του Πυροσβεστικού Σώματος και των δημοτικών υπηρεσιών πυρασφάλειας. Επίσης, έχει θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων και πευκόφυτων εκτάσεων από ξερά χόρτα.
Ωστόσο, η επαγρύπνηση και η συμμετοχή όλων των δημοτών στις δράσεις αντιπυρικής προστασίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προστατέψουμε το πράσινο ενάντια στις πυρκαγιές.
Υπενθυμίζεται στους ιδιοκτήτες ή εκμεταλλευτές οικοπέδων ότι οφείλουν να απομακρύνουν ξερά χόρτα και εύφλεκτα υλικά από τις ιδιοκτησίες τους, το συντομότερο δυνατό, ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες πρόληψης.
Ο δήμος μας ξεχωρίζει για τη μοναδική φυσική ομορφιά του. Είναι σημαντικό να προστατεύσουμε όσα μας έχει χαρίσει η φύση και να συνεχίσουμε να φροντίζουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.
Με εθελοντική συνεργασία και τη ευαισθητοποίηση όλων των δημοτών, μπορούμε να καταφέρουμε για ακόμη μια χρονιά να προστατεύσουμε αποτελεσματικά το πράσινο της πόλης μας.
Η πρόληψη των καταστροφικών πυρκαγιών είναι υπόθεση όλων μας.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.