Η Lamborghini έσβησε 50 κεράκια (3 VIDEO)




Αυτές τις ημέρες οι Ιταλοί ζουν και αναπνέουν για τη Lamborghini, η οποία συμπληρώνει μισό αιώνα γλυκιάς ζωής ή Dolce Vita, όπως θα έλεγαν και οι ίδιοι. Και όμως, η Lamborghini με τις τρελές κατασκευές και την αυθεντικότητα του αγριεμένου ταύρου, που ξεφυσά στη μάσκα της, δεν θα είχε γεννηθεί χωρίς τη Ferrari.

Ο μακαρίτης Ferruccio Lamborghini από την περιοχή της Μπολόνια πλούτισε φτιάχνοντας τρακτέρ και κλιματιστικά. Κάποια στιγμή «επένδυσε» ένα μέρος των χρημάτων του για να αγοράσει μία Ferrari 250 GT. Το πανέμορφο κουπέ το έβρισκε όμως άβολο και θορυβώδες, γιαυτό διαμαρτυρήθηκε στον Enzo Ferrari.

Ο τελευταίος αντιμετώπισε με ψυχρότητα τις διαμαρτυρίες του γείτονά του Ferruccio και έτσι δημιούργησε χωρίς να το ξέρει τον μεγαλύτερο αντίπαλό του. Ο Lamborghini έπνεε μένεα εναντίον του ψηλομύτη από το Μαρανέλο και αποφάσισε να του δείξει, πώς πρέπει να είναι ένα super car, φτιάχνοντας ένα δικό του!

Το αυτοκίνητο του κατασκευαστή τρακτέρ έπρεπε να είναι ωραιότερο, γρηγορότερο και συνολικά καλύτερο από τις Ferrari. Ο Lamborghini εκμεταλλεύθηκε τον καυγά που είχε ξεσπάσει μεταξύ του «Commendatore» Ferrari και του αρχιμηχανικού του Giotto Bizzarrini, τον προσέλαβε με συνοπτικές διαδικασίες και ο τελευταίος τον αποζημίωσε με τον κινητήρα του πρώτου μοντέλου με σήμα τον ταύρο.

Η Lamborghini 350 GT εφοδιάστηκε με έναν V12 κινητήρα 3,5 λίτρων με 350 ίππους και 260 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα. Αν και πολύ γρήγορη, η διάδοχός της Miura ήταν ακόμη πιο σπιντάτη και πλησίαζε πολύ κοντά στο –μαγικό τότε- όριο ταχύτητας των 300 χλμ./ώρα.

Τα μοντέλα της Lamborghini υπερείχαν απέναντι στις Ferrari, όσον αφορά στη δύναμη του κινητήρα τους, στις επιδόσεις τους, ακόμη και στον σχεδιασμό τους που ήταν –κατά πολλούς- πιο μοντέρνος. Παρόλα αυτά, οι Ferrari έβρισκαν πολύ περισσότερους αγοραστές, ενώ οι Lamborghini παρέμεναν μάλλον εξωτικές παρουσίες στους δρόμους.

Το αποτέλεσμα ήταν να κηρύξει η Lamorghini το 1978 πτώχευση. Ο ιδρυτής της είχε εγκαταλείψει ήδη το πλοίο, καθώς πούλησε το 1972 το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του και αφοσιώθηκε στα αμπέλια και στην οινοποιία του.

Ακολούθησε μία περίοδος ανακατατάξεων και ταλαιπωρίας, μέχρι που βρήκε η ιστορική μάρκα την ηρεμία της περνώντας το 1998 στον όμιλο της Volkswagen και υπό την υψηλή εποπτεία της Audi. Μπορεί να μην αρέσει αυτή η ιδέα σε κάποιους, όμως οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Το 1999 πούλησε η Lamborghini 265 αυτοκίνητα, το 2012 έφτασε τα 2.083 και εφέτος θα τα πάει ακόμη καλύτερα. Τελικά και οι Ιταλοί θέλουν τον Γερμανό τους.

 

Πηγή: tanea.gr

http://www.youtube.com/watch?v=ptVBPjsVm3Y

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.