Ερώτηση Μιχελάκη για την τύχη του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου




Ερώτηση
Προς τους: Υπουργούς Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη και Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη
Θέμα : «Η ανάγκη συνέχισης της ομαλής λειτουργίας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου»
Κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με πρόσφατη σχετική ανακοίνωση, το ΤΑΙΠΕΔ στα πλαίσια της προσπάθειας για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προτίθεται να παραχωρήσει τη Μαρίνα Αλίμου προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες.
Όμως με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου εκφράζουν την εύλογη ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να διακυβευθεί η ομαλή συνέχιση της πλούσιας και πολυετούς αθλητικής δραστηριότητας του Ομίλου τους.
Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου από το 1947 έχει να επιδείξει μία αξιοπρόσκετη παρουσία στα αθλητικά δρώμενα της χώρας αναδεικνύοντας Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους Πρωταθλητές, Βαλκανιονίκες και Πρωταθλητές Ελλάδος.
Σήμερα αριθμεί 750 μέλη και στις εγκαταστάσεις του λειτουργούν συνολικά οκτώ αθλητικά τμήματα κολύμβησης, υδατοσφαίρισης, καταδύσεων, ιστιοπλοίας τριγώνου, ιστιοπλοίας ανοικτής θάλασσας, αγωνιστικής αλιείας υποβρύχιας και επιφάνειας, κανόε καγιάκ και αντισφαίρισης.
Όμως η εισοσαετής σύμβαση παραχώρησης από τον ΕΟΤ του χώρου, εντός του οποίου λειτουργεί σήμερα ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου – σε συνέχεια της εκεί 47χρονης παρουσίας και λειτουργίας του Ομίλου – λήγει στο τέλος του 2014 και το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την επικείμενη παραχώρηση της εκμετάλλευσης της Μαρίνας Αλίμου σε ιδιώτες, έχει προκαλέσει τον έντονο προβληματισμό των μελών του.
Το εύλογο και δίκαιο αίτημα τόσο των μελών του Ομίλου όσο και των εκατοντάδων αθλητών που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του είναι ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε μεταβολή του καθεστώτος λειτουργίας της Μαρίνας Αλίμου, να παραταθεί η σύμβαση παραχώρησης υπέρ του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου για όσο χρόνο αυτός διαθέτει ενεργά αθλητικά τμήματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογο προηγούμενο αντίστοιχης παραχώρησης ισχύει στην περίπτωση της Μαρίνας Παλαιού Φαλήρου και θα μπορούσε κάλλιστα να εφαρμοστεί και για την Μαρίνα Αλίμου, προκειμένου ο Ναυτικός όμιλος Καλαμακίου να συνεχίσει απρόσκοπτατην πλούσια αθλητική του δραστηριότητα.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί :

Ποια είναι η θέση σας για το εν λόγω ζήτημα ;
Τι σκοπεύετε να πράξετε για τη διασφάλιση της ομαλής συνέχισης των δραστηριοτήτων του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου ;

Ο ερωτών Βουλευτής

Ιωάννης Μιχελάκης

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Ερώτηση Μιχελάκη για την τύχη του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου

  • 22/05/2013 at 2:27 μμ
    Permalink

    Η ανάγκη στήριξης ενός τέτοιου ιστορικού σωματείου είναι επιβεβλημένη κ.Στουρνάρα και κ.Χατζηδάκη…..
    Ιδιαιτέρως όταν προσφέρει αθλητισμό στα παιδιά επί σειρά ετών και μάλιστα,όταν το σωματείο αυτό προυπήρχε σ’αυτή την τοποθεσία πριν ακόμη την κατασκευή της Μαρίνας Αλίμου.
    Ένα μεγάλο μπράβο στον κ.Μιχελάκη για την ανάδειξη αυτού του σημαντικού θέματος που ούτε ένα κανάλι δεν έχει επισημάνει!

    Απαντήστε
  • 23/05/2013 at 11:38 πμ
    Permalink

    Είναι μεγάλη η προσφορά του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου με τα αθλητικά τμήματα που διαθέτει όπως ιστιοπλοΐα, κολύμβηση, πόλο, τένις. Ο συγκεκριμένος όμιλος έχει βγάλει και ολυμπιονίκες και πρωταθλητές υψηλού επιπέδου και θεωρώ ότι δεν πρέπει να αλλάξει κάτι με το παραχωρητήριο του αντιθέτως θα πρέπει να ανανεωθεί και να βοηθηθεί επιπλέον για το πολύ σημαντικό έργο που προσφέρει στην τοπική κοινωνία.
    Μέλος Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου
    Ταταλιά Μαρία

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.