Μπράβο στα παιδιά του 2ου Λυκείου Ηλιούπολης (VIDEO)




Το 2ο βραβείο κέρδισαν μαθητές του 2ου Λυκείου Ηλιούπολης, σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ιστορικού Ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Προσεγγίζουμε κριτικά το παρελθόν». Τον διαγωνισμό προκήρυξαν και συνδιοργάνωσαν το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» του Ιονίου Πανεπιστημίου, η επιστημονική ένωση «Νέα Παιδεία»και η ΕΡΤ, και πήραν μέρος σ’ αυτόν 178 σχολεία από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η ομάδα των μαθητών του 2ου Λυκείου Ηλιούπολης, με την ευθύνη, καθοδήγηση και συντονισμό της καθηγήτριας Χρυσής Βιδαλάκη, συμμετείχε με ένα 10λεπτο ντοκυμαντέρ με τίτλο: « Ησυχίαν είχεν ο Δήμος και αντέλεγεν ουδείς…».

Στόχος του διαγωνισμού ήταν η ομαδική δημιουργία ενός κριτικού ιστορικού ντοκιμαντέρ, στο πλαίσιο της βιωματικότητας, της διαθεματικότητας και της ομαδοσυνεργατικής μάθησης, που προωθείται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, οι μαθητές αξιοποίησαν αρχεία οπτικοακουστικού υλικού, προσέγγισαν και ερμήνευσαν το ευρύτερο ιστορικό πλαίσιο της δικτατορικής περιόδου 1967-74, με τις βασικές πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές αλλά και ατομικές- ανθρώπινες παραμέτρους του, καθώς και τις ποικίλες ιδιαιτερότητες των ιστορικών συνθηκών και της συμπεριφοράς των προσώπων αυτής της περιόδου, ενώ ταυτόχρονα ήρθαν σε επαφή με την τέχνη του κινηματογράφου (σενάριο, ντεκουπάζ, πλάνα, μουσική επένδυση, αφήγηση, μοντάζ), και προβληματίστηκαν για τη σχέση της κινηματογραφικής δημιουργίας και της Ιστορίας. Επίσης, εξέφρασαν δημιουργικά καλλιτεχνικές τάσεις και ανακάλυψαν αντίστοιχα ενδιαφέροντα.

Τα μαθητικά ντοκιμαντέρ που συμμετείχαν στον διαγωνισμό κρίθηκαν από επιτροπή που αποτελείτο από διακεκριμένους επιστήμονες, υπό την εποπτεία  ειδικής επιστημονικής επιτροπής, απαρτιζόμενης από Πανεπιστημιακούς Καθηγητές και ειδικούς επιστήμονες και καλλιτέχνες του χώρου του κινηματογράφου.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού και η τελετή απονομής των βραβείων έγινε στην Αθήνα, το Σάββατο, 11 Μαΐου 2013, στον Κινηματογράφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Απονεμήθηκαν τρία βραβεία και δύο έπαινοι, τα οποία συνοδεύονται από ειδικό δίπλωμα και αναμνηστικά δώρα των χορηγών/δωροθετών του διαγωνισμού.

Η σημαντική αυτή διάκριση τιμά τον Δήμο μας,  και αναδεικνύει τις δημιουργικές δυνάμεις της μαθητικής μας νεολαίας, η οποία με τη σωστή καθοδήγηση και ενθάρρυνση κατορθώνει επιτεύγματα άξια θαυμασμού.

Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος απευθύνουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στην ομάδα των μαθητών και την συντονίστρια του εγχειρήματος, εκπαιδευτικό κα Χρυσή Βιδαλάκη, για την αξιέπαινη προσπάθεια και την επιτυχία τους. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.