Άγιος Δημήτριος – Παναγούλεια 2013





Σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου στο Δήμο μας, τιμώντας τη μνήμη του αγωνιστή Αλέκου Παναγούλη.

Το μήνυμα της Δημάρχου Αγ. Δημητρίου, Μαρίας Ανδρούτσου:

“ Σε ένα ακόμα διήμερο αφιερωμένο στη μνήμη του Αλέκου Παναγούλη,
εδώ κοντά στον τόπο που άφησε την τελευταία του πνοή,
τιμάμε τον αγωνιστή, τον ποιητή, το σύμβολο.

Και δίνουμε υπόσχεση να φροντίσουμε, όσο μπορούμε, όσο περνάει απ’ το χέρι μας, να κρατήσουμε ζωντανό το πνεύμα της πιο πρόσφατης ελληνικής ηρωικής μορφής, μέσα από την ευκαιρία που μας δίνεται να συνθέσουμε την ιστορική μνήμη με το σημερινό κοινωνικό προβληματισμό και να αναπολήσουμε στιγμές δημοκρατικής ανάτασης και αντίστασης μέσα σε εποχές ποικιλόμορφης κρίσης.

Κι ακόμη, να δούμε «εκείνο το λουλούδι, εκείνο που μαραίνεται και να το ποτίσουμε»… και να «προσφέρουμε με την ίδια δύναμη που θέλαμε στο ξεκίνημα»… και να «μείνουμε όσοι χρειάζονται, και περισσότεροι.
Να μείνουμε και να μη σταυρώσουμε τα χέρια»… και να βροντοφωνάξουμε «Εμπρός και πάλι για ένα καινούριο ξεκίνημα από τον ίδιο Δρόμο για τον ίδιο Σκοπό!»

Γιατί το μέλλον του κόσμου δεν μπορεί να είναι ο σκοτεινός μονόδρομος που θέλουν να μας υποδείξουν και να μας επιβάλουν…

Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους λαμβάνουν μέρος στις φετινές εκδηλώσεις είτε ως διοργανωτές, είτε ως προσκεκλημένοι, είτε ως ομιλητές, είτε ως καλλιτέχνες, είτε ως απλοί θεατές και μας δίνουν τη δυνατότητα να προβληματισθούμε, να διαλογιστούμε, αλλά και να ψυχαγωγηθούμε σωστά κατά το διήμερο αυτό”.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΪΟΥ

«Εκδηλώσεις μνήμης Γρηγορίου Λαμπράκη με την ευκαιρία συμπλήρωσης 50 χρόνων από τον θάνατό του»

8.30μ.μ Πλατεία Παναγούλη

 Χαιρετισμός Δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου

 Χαιρετισμός Γρηγόρη Λαμπράκη υιού του αγωνιστή της Δημοκρατίας.

 Μουσική Εκδήλωση με 5μελή ορχήστρα, με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και παράλληλη αφήγηση για τη ζωή και την προσωπικότητα του Αλέκου Παναγούλη από τον συγγραφέα του θρυλικού «Ζ», Βασίλη Βασιλικού και τον ηθοποιό Τάκη Χρυσικάκο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ

10:00 π.μ Δημαρχείο

 Η καθιερωμένη ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑ, που γίνεται κάθε χρόνο στο Δήμο μας στο πλαίσιο των συγκεκριμένων εκδηλώσεων

Διαδρομή: Δημαρχείο – Αγ. Δημητρίου – Κ. Καραμανλή – 25ης Μαρτίου – Αγ. Δημητρίου – Δράμας – Παπάγου – Καράμπαμπα – Δημαρχείο.

8:30 μ.μ Πλατεία Παναγούλη

 Πολιτικό μνημόσυνο στο μνημείο του Αλέκου Παναγούλη

 Χαιρετισμός του Προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Αγ. Δημητρίου, κ. Ρήγα Τζαμτζή.

 Εκδήλωση -αφιέρωμα στον ποιητή Αλέκο Παναγούλη με τίτλο «Παναγούλεια άσματα» του συνθέτη Πασχάλη Τόνιου, με πρωτογενές μουσικό υλικό σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση.

Αφηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο γνωστός ηθοποιός Νικήτας Τσακίρογλου ενώ ερμηνευτές ο Πασχάλης Τόνιος και Ζωή Παπαδοπούλου.
Επίσης, θα συμμετέχει η Παιδική Χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου και η Βάσια Ηλιάδη

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.