Ξεπούλημα Δημοτικής Περιουσίας η παραχώρηση των γηπέδων 5×5




 

(Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013 – neatisilioupolis.gr)

“Εξόφθαλμα παράνομη, αντιδεοντολογική, αντιφατική  και πέραν πάσης λογικής  η σύμβαση”, καταγγέλλει ο Χρήστος Κοκοτίνης της “ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη”

Κομμάτι της Δημοτικής Περιουσίας, που πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους δημότες χωρίς μεσάζοντες και ανταλλάγματα χαρακτηρίζει τα γήπεδα 5Χ5, στους πρόποδες του Υμηττού, δίπλα από το ΚΥΤ (Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης) και στα σύνορα της Ηλιούπολης με την Αργυρούπολη, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη”,
“Αυτό αποτελεί υποχρέωση της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής”, σημειώνει ο κ. Κοκοτίνης που έθεσε σχετικό ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο επί τη ευκαιρία της συζήτησης του θέματος για την έγκριση του ετήσιου προγράμματος του ΝΠΔΔ «ΠΑΟΔΗΛ» (Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης). Ο κ. Κοκοτίνης έθεσε και το ζήτημα της παραχώρησης της χρήσης χώρου για το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ηλιούπολης (σ.σ. όπου βρίσκονται τα γήπεδα 5Χ5) και της απόφασης-πράξης με αριθμό 149/2012 του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΟΔΗΛ για το συγκεκριμένο θέμα.
Ο κ. Δήμαρχος δεν μπορεί κρυπτόμενος πίσω από αμφιβόλου αξίας «νομικές γνωμοδοτήσεις» να ξεπουλάει την περιουσία του Δήμου. Θέση μας είναι και γι’ αυτή παλεύουμε, ότι η περιουσία του Δήμου και μαζί με αυτή τα παραπάνω γήπεδα, πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους δημότες, χωρίς μεσάζοντες και ανταλλάγματα κι αυτό αποτελεί  Υποχρέωση  της εκάστοτε Δημοτικής  Αρχής".
Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση του ΠΑΟΔΗΛ, τα γήπεδα 5Χ5 παραχωρούνται στα τέσσερα αθλητικά σωματεία της πόλης, στην ουσία όμως σ’ ένα, στον Γ.Σ. Ηλιούπολης,  βάσει  σχεδίου σύμβασης που επισυνάπτεται στην απόφαση και πρόκειται να υπογραφεί.
“Διαφωνώντας πλήρως με την άνω θέση, καλούμε έστω και την ύστατη ώρα την Δημοτική Αρχή και δι’ αυτής το Δ.Σ. του ΠΑΟΔΗΛ  να μην προχωρήσει στην υπογραφή της παραπάνω εξόφθαλμα παράνομης, αντιδεοντολογικής, αντιφατικής  και πέραν πάσης λογικής  σύμβασης”, δηλώνει ο κ. Κοκοτίνης και προσθέτει: 
“Τα πλείστα νομικά, αλλά και ηθικά θέματα που ανακύπτουν είναι σοβαρά όσο και βαρύνοντα. Θα επανέλθουμε για το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και ελπίζουμε να επικρατήσει η λογική και η νηφαλιότητα. Απαιτούμε να σταματήσει η «παραχώρηση» – ξεπούλημα των γηπέδων με τον παραπάνω τρόπο.  
Ο κ. Δήμαρχος δεν μπορεί κρυπτόμενος πίσω από αμφιβόλου αξίας «νομικές γνωμοδοτήσεις» να ξεπουλάει την περιουσία του Δήμου. Θέση μας είναι και γι’ αυτή παλεύουμε, ότι η περιουσία του Δήμου και μαζί με αυτή τα παραπάνω γήπεδα, πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους δημότες, χωρίς μεσάζοντες και ανταλλάγματα κι αυτό αποτελεί  Υποχρέωση  της εκάστοτε Δημοτικής  Αρχής”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.