Αυτός είναι ο Πρωταθλητής




H ιστορία του ΑΟ Χαραυγιακού ουσιαστικά ξεκίνησε με την είσοδο του στις επίσημες κατηγορίες το 1949.

Τότε ήταν που έγινε η πρώτη συγχώνευση όταν ο Χαραυγιακός, η Άμυνα Ηλιούπολης και η Αστραπή Ηλιούπολης ενώθηκαν δημιουργώντας τον ΑΟ Χαραυγιακό Ηλιούπολης όπως ήταν το πλήρες όνομα.

Τα πρώτα γραφεία της ομάδας ήταν στην οδό Παλαιολόγου 9 στην Ηλιούπολη και πρωτεργάτες σε αυτή την ίδρυση ήταν οι Κουτσουδάκης Θ., Χριστοδούλου Ιωαν., Πάκος Αθαν., Παπαγεωργίου Κωνστ., Σταθερός, Καλιάννης Ν., Κορδαντωνόπουλος Αθαν., Σιδέρης Γ. και Πλατής Ν. Από τις πρώτες ομάδες του Χαραυγιακού έχουν σωθεί και τα ονόματα ποδοσφαιριστών όπως οι Παντής, Σγουρός, Νησιάγκας, Χατζηαντωνίου, Δρόσος, Πλατής, Τσίγκας, Ευαγγελίδης, Χρήστου, Ξυπόλητος, Πέτσιος, Μίχας, Καπάρας, Κοζατζίδης, Μωραΐτης, Βυζιρτζόγλου Β., Βυζιρτζόγλου Σ. (ομάδα του 1950/51). Πρωτεργάτης της ομάδας ήταν ο διεθνής τερματοφύλακας Νίκος Πεντζαρόπουλος, γνωστός και ως ο «Ήρωας του Τάμπερε» από αγώνα της Εθνικής Ολυμπιακής ομάδας στην Φινλανδία. Ήδη από τον πρώτο χρόνο ίδρυσης, ο Χαραυγιακός άρχισε να λαμβάνει μέρος στη Δόκιμο κατηγορία της ΕΠΣΑ όπου κατέλαβε την 7η θέση ενώ το 1954 αναδείχθηκε πρωταθλητής στην κατηγορία. Ακολούθησε μια δεύτερη συγχώνευση το 1956 με την Αθλητική Ένωση Ηλιούπολης να αποτελεί τον τελευταίο κρίκο.

Έτσι ο εκ νέου δυναμωμένος σύλλογος κατάφερε από το 1957 ως το 1960 να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Γ’ και της Β2 κατηγορίας της Αθήνας ανερχόμενος στη Β’ κατηγορία, πάντα με άνθρωπο για όλες τις δουλειές τον Νίκο Πεντζαρόπουλο.

Αργότερα ο Χαραυγιακός ανεβαίνει και στην Α’ κατηγορία όπου το 1983 αναδεικνύεται πρωταθλητής αλλά και υπερπρωταθλητής κι έτσι κερδίζει για πρώτη φορά την άνοδο στις Εθνικές κατηγορίες (Β’ Εθνική) όπου παρέμεινε ως το 1997, φτάνοντας τρεις φορές στην πηγή, χωρίς να καταφέρει να πιει το νερό της ανόδου στην Α’ Εθνική.

(ilioupolitotay.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.