Πειράματα με επικίνδυνες παρενέργειες στη λεωφόρο Ειρήνης




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Πειράματα με επικίνδυνες παρενέργειες αποδεικνύονται εννέα στις δέκα ιδέες, που «σκαρφίζονται» και υλοποιούν οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής του κ. Βαλασόπουλου. Μία εξ αυτών είναι και η υλοποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Λεωφόρο Ειρήνης, μια εφαρμογή με κάθετες διαγραμμίσεις, που ξεκίνησε το περυσινό φθινόπωρο πιλοτικά και έμελλε να μείνει μέχρι νεοτέρας δοκιμάζοντας τα όρια της υπομονής των πολιτών, που καθημερινά ρισκάρουν τη ζωή τους διερχόμενοι είτε ως πεζοί είτε ως μοτοσικλετιστές και ποδηλάτες.
Ήδη, από τον Οκτώβριο του ΄12, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ηλιούπολη: Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» είχε εστιάσει στους κινδύνους, που ενέχει το νέο εγχείρημα της δημοτικής αρχής προβλέποντας μάλιστα το προφανές: δηλαδή τη μετατροπή της Λεωφόρου Ειρήνης, του πλέον εμπορικού δρόμου της πόλης μας, σε ένα απέραντο πάρκινγκ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους καταστηματάρχες και την επιχειρηματική ζωή στη συγκεκριμένη εμπορική ζώνη.

Εξάλλου, εγκαίρως η κα. Πίκουλα είχε καταθέσει αντιπρόταση στην αρμόδια Επιτροπή, προκειμένου να αποφευγχθούν τα προβλήματα, που έγιναν ορατά από την πρώτη κιόλας ημέρας των κυκλοφοριακών αλλαγών. Με καταγεγραμμένη την πρόταση στα πρακτικά των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, η κα. Πίκουλα είχε τονίσει: «Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλους χώρους στάθμευσης όπως τα δύο – τρία οικόπεδα που είναι ελεύθερα. Με ελάχιστο κόστος θα μπορούσαν να μετατραπούν – έστω για βραχεία χρονική περίοδο – σε χώρους στάθμευσης. Η Αριστογείτονος λ.χ. είναι ένα τεράστιο κομμάτι γης, που τουλάχιστον προσωρινά θα μπορούσε να ‘κλείσει’ έως ότου ευοδωθεί η ανέγερση του Παιδικού Σταθμού. Άλλο ένα κομμάτι γης για τέτοια χρήηση προσφέρεται επί της Αρκαδίου, ενώ απέναντι και από την πλατεία Φλέμινγκ – αν ισοπεδωθεί – προσφέρεται για τη στάθμευση μοτοποδηλάτων. Έστω λοιπόν, ως προσωρινή λύση, θα μπορούσαμε να βρούμε άλλους χώρους για πάρκινγκ μέχρι να ολοκληρώσουμε την εικόνα – τουλάχιστον αυτή που θέλουμε να δώσουμε στον πολίτη – όλου του ιστορικού, αλλά και του ευρύτερου κομματιού της Ηλιούπολης. Γιατί με αποσπασματικές ενέργειες, όπως αυτή στη Λεωφόρο Ειρήνης ή στη Σοφοκλή, δεν λύνουμε συνολικά το πρόβλημα. Και τούτο, αντί να καλυτερεύσει την καθημερινότητα των πολιτών, θα την επιδεινώσει όπως και την επιχειρηματικότητα της περιοχής».

Τόσο η πρόταση της κας. Πίκουλα όσο και άλλες «φωνές» της αντιπολίτευσης έπεσαν στο κενό, καθώς για μία ακόμη φορά επικράτησε επικράτησε η γνωστή αντίληψη: «τί ωραία που τα σκέφεται ο Δήμαρχος»! Και το αποτέλεσμα το είδαμε: καθημερινές προστριβές μεταξύ οδηγών και πεζών, διαμαρτυρίες πολιτών, και το κυριότερο τροχαία ατυχήματα, που παρ’ ολίγον να μας κοστίσουν σε ανθρώπινες ζωές εξαιτίας της ανύπαρκτης ορατότητας, που έχουν με το οδόστρωμα οι οδηγοί, που επιχειρούν να ξεπαρκάρουν τα οχήματά τους.

Μία ακόμη αυθαιρεσία της δημοτικής αρχής, βασισμένη σε μια ανόητη σύλληψη ιδεών και όχι σε μια τεχνική μελέτη ειδικών όπως οι συγκοινωνιολόγοι, πήρε σάρκα και οστά θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των δημοτών και όχι μόνο. Χωρίς σχέδιο, χωρίς οργάνωση, χωρίς έγκριση της Περιφέρειας, χωρίς τήρηση των κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και πάνω απ’ όλα χωρίς λογική, η κατάσταση στη Λεωφόρο Ειρήνης επιβάλλεται να ανατραπεί άμεσα!

Και αν ο δήμαρχος και οι συν αυτώ αδυνατούν να αναγνωρίσουν και να διορθώσουν ένα από τα πολλά τους σφάλματα, τουλάχιστον ας ακούσουν και ας ευαισθητοποιηθούν από τις εκκλήσεις των πολιτών για τους κινδύνους, που οι ίδιοι διατρέχουν καθημερινά. Γιατί Κύριε Δήμαρχε, μπορεί να κλείνετε τα μάτια μπροστά στις στραβές επιλογές σας, καλό είναι να μην κλείνετε και τ’ αυτιά σας!

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.