Δεν πέρασε η παραίτηση Καρανικόλα στον Άλιμο


Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δ.Σ. στον Άλιμο, το θέμα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον του σώματος αλλά και του κόσμου που παρακολουθούσε, ήταν τα όσα συνέβησαν ανάμεσα στο δημοτικό σύμβουλο της διοίκησης Δημήτρη Καρανικόλα και στον υπάλληλο Γιάννη Τσιφλιτάκο, λίγες μέρες πριν.

Τα όσα διαδραματίστηκαν λοιπόν, υποχρώσαν όπως φάνηκε στη συνέχεια το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου, να εκδώσει μία ανακοίνωση κατά του κ. Καρανικόλα, ο οποίος είναι και ο νέος πρόεδρος του Νομικού Προσώπου “Θουκυδίδειος Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου” (Θ.Ο.Π.Α.Α), όπου εργάζεται ο προαναφερθείς υπάλληλος.

Σύμφωνα, πάντα, με την ανακοίνωση αυτή, η συμπεριφορά του Προέδρου του Θ.Ο.Π.Α.Α. προς τον κ. Τσιφλιτάκο, χαρακτηρίζεται ως “απίστευτη και άκρως απαράδεκτη και άνευ λόγου και αιτίας”.

Επίσης, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρουν πως, ο κ. Καρανικόλας επιχείρησε να απομακρύνει βίαια τον υπάλληλο, ο οποίος υπηρετεί επί 13 συναπτά χρόνια, “επικαλούμενος διάφορες αβάσιμες αιτίες” και προκειμένου να το πετύχει αυτό ζήτησε και τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων, κάτι που παραπέμπει σε άλλες εποχές και πρακτικές.

Οι εργαζόμενοι βέβαια, δεν σταματούν εδώ, αλλά μιλούν και για ένα “απίστευτο υβρεολόγιο που θύμιζε χαμαιτυπείο…” του κ. Καρανικόλα σε βάρος του εργαζομένου, καθώς και πολλά άλλα, “τα οποία δεν είναι δυνατόν να αποτυπωθούν σ’ ένα έγγραφο”, όπως αναφέρουν κλείνοντας το πρώτο μέρος της ανακοίνωσής τους.

Σε ότι έχει σχέση με το “αποφασιστικό” της έκτακτης γενικής συνέλευσης του Συλλόγου, μεταξύ άλλων, “καταδικάζουν την συμπεριφορά και της δημοτικής σύμβούλου Σοφίας Κωσταμπάρη, για τις συνεχείς επισκέψεις της στο χώρο όπου στεγάζεται το Νομικό Πρόσωπο (Θ.Ο.Π.Α.Α.), εκτός ωραρίου εργασίας του προσωπικού, εξετάζοντας τα καθολικά βιβλία, τα οποία αφορούν τη διαχείρηση οικονομικών στοιχείων του Ν.Π., εν απουσία υπαλλήλων, οι οποίοι (με την παρουσία τους) εξασφαλίζουν τη διαφάνεια και τη νομιμότητα των διαδικασιών”.

Τέλος καλό (όλα καλά;…)

Η συζήτηση πάνω στο θέμα αυτό, κράτησε ακριβώς τρεις ολόκληρες ώρες. Ως εκ τούτου λοιπόν, θα σταθούμε περιληπτικά σε κάποια σημεία, τα οποία, κατά τη γνώμη μας, και πέρα απ’ όσα μέχρι τώρα γράψαμε στην αρχή του ρεπορτάζ, αποτελούν την ουσία της υπόθεσης.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Τσαμπαρλής, άνοιξε στα προ ημερησίας το ζήτημα. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δημήτρης Γιαννακόπουλος ακολούθησε και αφού αναφέρθηκε στα της ανακοίνωσης, ζήτησε να χαμηλώσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης αυτής και α δοθεί ένα τέλος με αμοιβαίες υποχωρήσεις και κατανόηση, σ’ ότι αφορά το προσωπικό ζήτημα που δημιουργήθηκε, ανάμεσα στον κ. Καρανικόλα και στον υπάλληλο.

Η κυρία Ελένη Μπελιά, δημοτική σύμβουλος της μειοψηφίας με την παράταξη “Άνω Κάτω στο Καλαμάκι”, είπε ότι, η ανακοίνωση του συλλόγου θα έπρεπε να είναι πιο σκληρή και ζήτησε την παραίτηση του κυρίου Καρανικόλα, όπως και περισσότερη προστασία στον εργαζόμενο. Ήταν κάτι περισσότερο εμφανής μάλιστα η αρνητική της θέση προς το πρόσωπο του κ. Καρανικόλα αλλά και προς της κυρίας Κωσταμπάρη όταν δήλωσε δημοσίως πως, “ως συνδυασμός, αποσύρουμε την ψήφο εμπιστοσύνης μας από το πρόσωπο του κυρίου Καρανικόλα και της κυρίας Κωσταμπάρη”.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Λαίκή Συσπείρωση (ΚΚΕ), Χρήστος Δουρίδας, υπήρξε άκρως κατηγορηματικός όταν απευθυνόμενος στον κ. Καρανικόλα του είπε: “Συμφωνώ με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του Συλλόγου των Εργαζομένων και δεν έχω να πω τίποτα άλλο επ’ αυτού”.

Ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού “Άλιμος – Όλοι μαζί” (Ν.Δ.) Παναγιώτης Πιερράκος, ήταν ιδιαίτερα σκληρός λέγοντας κάποιες αλήθειες και μάλιστα γνωστές, οι οποίες έχουν να κάνουν με τις ενδοπαραταξιακές διαμάχες και εμφανείς αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε κάποια από τα στελέχη της Διοίκησης, τα οποία και κατονόμασε.

Επίσης, είπε ότι δεν μπορούν να μένουν όλα κρυφά πια και έκλεισε λέγοντας: “Τέρμα πια, δεν μπορείτε να κρύβετε τα σκουπίδια για πάντα κάτω από το χαλί!”.

Ο έτερος δ.σ. της ίδιας παράταξης Αντώνης Φουστέρης, παρουσίασε ένα έγγραφο του κ. Καρανικόλα προς το δήμαρχο, που περιείχε το “ιστορικό” της δημοτικής – υπαλληλικής διαδρομής του προαναφερθέντος υπαλλήλου, το οποίο χαρακτήρισε απαράδεκτο, μια και θα ακολουθούσε τον εργαζόμενο εφόρου ζωής και ταυτόχρονα θα τον κρατούσε σε ομηρία. Ζήτησε μάλιστα, το συγκεκριμένο έγγραφο να αποσυρθεί, αφού δεν ήταν “non paper” όπως ακούστηκε, αλλά επίσημο, λόγω του ότι έφερε αριθμό πρωτοκόλλου.

Ο κ. Φουστέρης, είπε επίσης, πως, δεν τον ενδιαφέρουν τα όσα ανέφερε ο κ. Καρανικόλας νωρίτερα, για το επεισόδιο, αλλά η ουσία των πραγμάτων.

Η προκάτοχος του κ. Καρανικόλα στη θέση του Προέδρου του Θ.Ο.Π.Α.Α. Μαρία Μουτσάτσου, σημερινή αντιδήμαρχος, στην σύντομη και ουσιαστική της τοποθέτηση, έβαλε το θέμα της λειτουργίας του Οργανισμού και των όποιων αδυναμιών αυτός παρουσιάζει, στο γεγονός της συνένωσης όλων σε έναν, ενώ ο δήμαρχος Θάνος Ορφανός, είπε ότι, λάθη έγιναν (λόγω και της απουσίας του τις μέρες εκείνες στο εξωτερικό), όμως, θα φροντίσει να εξομαλυνθεί η κατάσταση που δημιουργήθηκε, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και μέσα από την κατανόηση που θα δείξουν όλοι, το θέμα να λήξει οριστικά.

Δήλωσε δε, πως, το έγγραφο που παρουσίασε ο κ. Φουστέρης θα ακυρωθεί (ως μη υπάρχον) και ότι ο εργαζόμενος θα προστατευθεί σε κάθε περίπτωση.

Σε ότι έει σχέση με την πρόταση του κ. Τσαμπαρλή και της κυρίας Μπελιά για την αντικατάσταση του κ. Καρανικόλα, το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία.

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 9 δ.σ., κατά 17, ενώ δύο δήλωσαν “αποχή. Αυτοί ήταν οι κ. κ. Ανδρέας Κονδύλης (Αντιδήμαρχος της πλειοψηφίας) και Χρήστος Δουρίδας.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι, ο Δημ. Καρανικόλας στις τοποθετήσεις του περιέγραψε τα όσα συνέβησαν, λέγοντας πως, προσπάθησε να μην εκτροχιαστούν τα πράγματα εκείνη την ημέρα του επεισοδίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Συλλόγου δεν εξέφραζε την πραγματικότητα στο σύνολό της. Συμφώνησε με την προτροπή του δημάρχου για εκτόνωση και εξομάλυνση της όλης κατάστασης και σ’ ότι αφορούσε το ζήτημα της μη πρόσκλησης της κυρίας Αθανασοπούλου στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Θ.Ο.Π.Α.Α. κάτι που επισήμανε νωρίτερα η κυρία Μπελιά), ζήτησε συγνώμη, αν έχει κάνει λάθος.

(vimaonline.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X