Ηλιούπολη – οριστικά παραχωρητήρια ΤΩΡΑ ….!!!




Η Δημοτική Κίνηση ”ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη” καταγγέλλει την ΚΥΑ (Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών), η οποία διαχειρίζεται τα δημόσια ακίνητα, για τις ενέργειές της, οι οποίες φανερώνουν ότι έχει αποφασίσει την οριστική παραχώρηση οικοπέδων που ανήκουν στο Ηλιουπολίτικο λαό.
Τελευταίο επεισόδιο σε αυτόν τον «ακήρυχτο πόλεμο» μεταξύ του Ηλιουπολίτικου λαού και των καταπατητών, ήταν η αυτοψία που έκανε η ΚΥΑ στα δημόσια κτήματα (υπ΄αρ. 1920-1921) επί των οδών Ιπποκράτους, Λυσίου και Κέκροπος στη συνοικία του Αγ. Κωνσταντίνου.
Είχε προηγηθεί αίτηση του Χριστιανικού Κοπτορθόδοξου Πνευματικού Κέντρου. Στην αυτοψία της η ΚΥΑ σύμφωνα με έγγραφο της (αρ. πρωτ. 2781/3-12-2012),διαπίστωσε ότι στα κτήματα υπάρχει δενδροφύτευση και ξύλινο λυόμενο.

Υπενθυμίζουμε ότι, τα συγκεκριμένα δημόσια ακίνητα είχαν παραχωρηθεί κατά χρήση, με τα υπ’ αρ. 3516/702/φπ 1/11081 26-3-07, 490101/2194/φ.α. 1-1108/6-5-08 έγγραφα της ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρία Δημοσίου) στο Χριστιανικό Κοπτορθόδοξου πνευματικό κέντρο με σκοπό την ανέγερση και λειτουργία Κοπτορθόδοξου Ναού.
Τότε η παράταξή μας με επικεφαλής τον αείμνηστο Κώστα Κονδύλη πρωτοστάτησε και κινητοποίησε τους κατοίκους της περιοχής, που είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή αυτής της δυσμενέστατης εξέλιξης, όχι μόνο για την επιβαρυμένη συνοικία του Αγ. Κωνσταντίνου, αλλά για όλους τους Ηλιουπολίτες.

Όμως ο «πόλεμος» συνεχίστηκε. Και πάλι η ΕΤΑΔ ΑΕ (πρώην ΚΕΔ) με το υπ’ αριθ. 4056/31-7-2012 έγγραφό της παραχωρεί εκ νέου τα άνω κτήματα στους Κοπτορθόδοξους.

Η παράταξή μας και πάλι αντέδρασε άμεσα και με προκήρυξη της ενημέρωσε το λαό της πόλης. Στο Δημοτικό Συμβούλιο όλες οι παρατάξεις αποφασίσαμε ομόφωνα να αντιδράσουμε. Στην συνέλευση των κατοίκων στον Αγ. Κωνσταντίνο που ακολούθησε, όλες οι παρατάξεις συμφωνήσαμε να αντιδράσουμε δυναμικά και σε πρώτη φάση να δεντροφυτέψουμε και να περιφράξουμε τα οικόπεδα, όπως και τελικά έγινε.

Εν τω μεταξύ σε συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με το Διευθύνοντα Σύμβουλό της ΕΤΑΔ, ζητήσαμε όχι απλά να μη δοθούν τα κτήματα στους Κοπτορθόδοξους, αλλά να δοθούν με οριστικά παραχωρητήρια στον Ηλιουπολίτικο λαό, όπου και ανήκουν.

Αντ’ αυτού είδαμε και πάλι το άθλιο πρόσωπο της Κεντρικής Εξουσίας, η οποία αντί να ενδιαφερθεί για τις ανάγκες των συμπολιτών μας χαρίζει Δημόσια Γη που δεν της ανήκει.
Η ξεκάθαρη θέση μας είναι :

– Χωρίς να έχουμε αντίθεση στο οποιοδήποτε θρησκευτικό δόγμα, τονίζουμε ότι δε νοείται να χαρίζονται οικόπεδα τα όποια ανήκουν στο Δήμο μας.
– Δε μπορεί να επιβαρύνεται και άλλο μία συνοικία όπως ο Άγιος Κωνσταντίνος, με ελάχιστους ελεύθερους χώρους και πράσινο και το κυκλοφοριακό σε τραγική κατάσταση λόγω και της ύπαρξης του σταθμού του Μετρό, της Εφορίας και της Αστυνομίας.

Καλούμε πρώτα απ’ όλα τη Δημοτική Αρχή να μη σταθεί μόνο στη τυπική νομική εναντίωση απέναντι σ’ αυτό το ανοσιούργημα, αλλά και όπως δεσμεύτηκε και στη συνέλευση των κατοίκων του Αγίου Κωνσταντίνου, να αντιδράσουμε δυναμικά και στην ανάγκη – όπως είπε κι ο Δήμαρχος – «με μπουλντόζες, οχήματα, να αποκλείσουμε δυναμικά τη δυνατότητα ανέγερσης ναού» και φυσικά αυτό να συνδυαστεί και με άλλες μορφές πάλης.

Όχι μόνο με επικοινωνιακές, αλλά κυρίως με ουσιαστικές και δυναμικές ενέργειες, όπως μεταξύ άλλων, διαδηλώσεις κατοίκων και ενημέρωση των κομμάτων της Βουλής.

Η παρούσα δημοτική αρχή θα πρέπει να εμπνευστεί από το παράδειγμα της δημοτικής αρχής του αείμνηστου Δημήτρη Κιντή που προάσπισε με τον καλύτερο τρόπο τη Δημόσια Περιουσία και να μην συνδυάσει την περίοδο της δικής της δημοτικής αρχής με το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας.

Το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.