Επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ – Βρέθηκε σφαίρα στο γραφείου του πρωθυπουργού
– Οι πρώτες εικόνες από το γραφείο του Πρωθυπουργού
– Βρέθηκε και δεύτερη σφαίρα στην ταράτσα του κτιρίου των γραφείων της Ν.Δ.
– Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά Βενιζέλου, ίσως υπάρξει συνάντηση εντός της ημέρας
– Μεγάλη δύναμη της αστυνομίας και άνδρες της αντιτρομοκρατικής έζωσαν την περιοχή
– Μάρτυρες μιλούν για δύο άνδρες που πυροβόλισαν δεκάδες φορές με “καλάσνικοφ
– Εντοπίστηκε καμένο αυτοκίνητο στο Παλιό Φάληρο
– Δεκάδες τα ερωτήματα για τη φύλαξη των γραφείων της Ν.Δ. μετά το μπαράζ επιθέσεων
– Στο μικροσκόπιο οι κάλυκες του όπλου, συγγεντρώνουν υλικό από κάμερες οι αστυνομικοί
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το γύρω του κόσμου κάνουν οι εικόνες από το τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας.

Οι άγνωστοι αποκαλύπτεται ότι πυροβόλησαν τουλάχιστον εννέα φορές κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας.
Αν και από απόσταση η δύναμη του πολεμικού όπλου ήταν αρκετή για να φτάσουν οι σφαίρες ακόμη και στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά.

Το γραφείο του Πρωθυπουργού όπου εντοπίστηκε η μια από τις σφαίρες
Το γραφείο του Πρωθυπουργού όπου εντοπίστηκε η μια από τις σφαίρες
Το σημείο στο οποίο εξοστρακίστηκε η σφαίρα στον τοίχο του γραφείου του Πρωθυπουργού
Το σημείο στο οποίο εξοστρακίστηκε η σφαίρα στον τοίχο του γραφείου του Πρωθυπουργού
Το σημείο όπου κατέληξε η σφαίρα στο γραφείο του Πρωθυπουργού
Το σημείο όπου κατέληξε η σφαίρα στο γραφείο του Πρωθυπουργού

Η σφαίρα αφού διαπέρασε το τζάμι του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά έκανε τριπλό “γκελ”. Χτύπησε αρχικά στον πλαϊνό τοίχο του γραφείου, εξοστρακίστηκε στο ταβάνι και από κει στον απέναντι τοίχο όπου έχασε τη δύναμή της και κατέληξε στο πάτωμα.

Το εξωτερικό του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά
Το εξωτερικό του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά

 

Το “χτύπημα” θεωρείται “αναβαθμισμένο” σε σχέση με τα τελευταία χτυπήματα από τρομοκρατικές ομάδες. Η χρήση του συγκεκριμένου όπλου οδηγεί τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για το ποια οργάνωση μπορεί να κρύβεται από πίσω (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)

Το σημείο απ' όπου πυροβόλησαν οι δράστες
Το σημείο απ’ όπου πυροβόλησαν οι δράστες

Νωρίτερα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο Ε. Βενιζέλος τηλεφώνησε στον Αντώνη Σαμαρά για να δηλώσει τη συμπαράστασή του, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στην ημέρα δεν αποκλείεται να υπάρξει συνάντηση των δύο ανδρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας: “Από την μέχρι τώρα εξερεύνηση του χώρου έχουν βρεθεί:
Ÿ μία βολίδα, η οποία διαπέρασε την τζαμαρία του 3ου ορόφου και βρέθηκε εντός του Γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά,Ÿ μία βολίδα που βρέθηκε στην ταράτσα του κτιρίου,
εννέα (9) κάλυκες Kalashnikov σε νησίδα, στον παράδρομο της Λ. Συγγρού, στο ύψος του αριθμού 348.”

Στην περιοχή από την πρώτη στιγμή έχει σπεύσει μεγάλη δύναμη της αστυνομίας αλλά και άνδρες της αντιτρομοκρατικής.

Το επεισόδιο έγινε γύρω στις 03:00. Αμέσως ενημερώθηκε ένα περιπολικό και έσπευσε στο σημείο. Επιτόπου εντοπίστηκαν εννέα κάλυκες από πολεμικό όπλο τύπου “καλάσνικοφ”.

Το σημείο απ’ όπου πυροβόλησαν οι δράστες, από το πλάι της υπόγειας διάβασης στην απέναντι πλευρά του δρόμου δείχνει ότι οι δράστες ήθελαν να “γαζώσουν” το κτίριο. Η απόσταση από το κτίριο είναι τουλάχιστον 70 μέτρα. Οι δράστες φαίνεται πως είχαν βάλει στο στόχαστρό τους την πινακίδα των γραφείων στο πλάι του κτιρίου και έτσι η μια από τις σφαίρες κατέληξε στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Τα σημεία στα οποία εντόπισαν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής του κάλυκες από το “καλάσνικοφ”
Τα σημεία στα οποία εντόπισαν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής του κάλυκες από το “καλάσνικοφ”

 

Λίγο μετά την επίθεση, στις 03:10 εντοπίστηκε στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε παραδοθεί στις φλόγες. Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής εξετάζουν το ενδεχόμενο το αυτοκίνητο αυτό να χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κατά των γραφείων της Ν.Δ.

Το αυτοκίνητο όπως αποδείχθηκε είναι κλεμμένο από την περιοχή της Μεταμόρφωσης. Το γεγονός ότι κλάπηκε χθες σε συνδυασμό με την περιοχή και τον χρόνο που παραδόθηκε στις φλόγες οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες.

Καθώς βρέθηκαν μέχρι στιγμής κάλυκες από ένα τύπου όπλο οι αστυνομικοί μιλούν για ένα όπλο. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι δράστες ήταν δύο, όμως όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαιο θεωρείται και το γεγονός ότι υπήρχαν και άλλα άτομα που έδρασαν ως ομάδα υποστήριξης.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά.

Πως κατάφεραν να φτάσουν οι άγνωστοι σε απόσταση αναπνοής από το σημείο; Γιατί το σημείο δεν φυλάσσεται; Υπήρξαν επιπλέον μέτρα μετά το μπαράζ επιθέσεων των τελευταίων ημερών; Αν ναι, γιατί δεν λειτούργησαν; Γιατί δεν διαθέτει αλεξίσφαιρο τζάμι το γραφείο του Πρωθυπουργού;

Κανείς δεν μπορεί να τρομοκρατήσει, τη Δημοκρατία, τη ΝΔ, τον πρωθυπουργό, δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, με αφορμή την επίθεση με καλάσνικοφ στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, τονίζοντας ότι «ευτυχώς δεν υπήρχαν θύματα».

«Η πράξη αυτή πρέπει να καταδικαστεί απ’ όλους. Να καταδικαστούν τα άκρα και οι ακρότητες, από όπου και να προέρχονται. Αυτού του είδους οι ενέργειες θα πέσουν στο κένο» προσέθεσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

 

Τι λένε οι μάρτυρες

Μάρτυρες μιλούν για δύο άνδρες με μια μηχανή. Μάλιστα αναφέρουν ότι ο ένας άνδρας πυροβολούσε “κατά ριπάς” και ο δεύτερος φρόντιζε να μαζέψει τους κάλυκες που άφηνε το όπλο.

Ακόμη η κατάσταση είναι συγκεχυμένη. Άλλοι μάρτυρες αναφέρουν ότι επρόκειτο για δύο άνδρες με ένα σκούρο αυτοκίνητο που κατέβηκαν και πυροβόλησαν στον αέρα.

Το τρίτο… σενάριο αναφέρει ότι οι δράστες πάρκαραν ένα αυτοκίνητο επί της οδού Δοϊράνης και στη συνέχεια με τα πόδια έφτασαν ως τη γωνία που “βλέπει” στο κτίριο της Ν.Δ. και άνοιξαν πυρ.

 

Οι κάλυκες θα περισυλλεγούν ώστε να εξεταστούν για να φανεί εάν το πολεμικό όπλο έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλη περίπτωση. Ήδη οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής έχουν αρχίσει και τη συλλογή οπτικού υλικού από τις δεκάδες κάμερες που υπάρχουν στη σημείο, τόσο στο κτίριο της ΝΔ όσο και στα γύρω κτίρια εταιρειών, ενώ υπάρχουν και κάμερες κυκλοφορίας.

Όλα αυτά μετά από 17 συνεχόμενες εμπρηστικές επιθέσεις σε διάφορους στόχους τις τελευταίες ημέρες. Το γεγονός ότι σήμερα χρησιμοποιήθηκε πολεμικού τύπου όπλο αλλάζει όμως τα δεδομένα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.