Επίθεση με γκαζάκια και στο σπίτι του Πέτρου Καρσιώτη στον Άλιμο




Οργανωμένο και συντονισμένο μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε σπίτια δημοσιογράφων, σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Αττική.

Άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στα σπίτια γνωστών δημοσιογράφων σε Άλιμο, Αγία Παρασκευή, Λυκαβηττό, Πεντέλη και Μαρούσι.

Οι εμπρηστικοί μηχανισμοί μάλιστα αποτελούνταν ο καθένας από δύο γκαζάκια. Οι επιθέσεις έγιναν σε διάστημα μιας ώρας, από τις 03.40 μέχρι τις 04.45 τα ξημερώματα, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές και κυρίως μαύρισμα τοίχων από τους καπνούς, εξωτερικά. Σε κάθε ένα από τα σπίτια μετέβησαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με πέντε πυροσβέστες, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν, καθώς οι πυρκαγιές ήταν μικρής έκτασης.

Αναλυτικά, το μπαράζ των επιθέσεων εξελίχθηκε ως εξής: Στις 03.40 στη συμβολή Μαρασλή και Δώρας Δ’ Ιστρία 1 στο σπίτι του Γιώργου Οικονομέα- όπου τώρα μένουν τα παιδιά του-, στις 04.10 στην οδό Έαρος στην Αγία Παρασκευή στο σπίτι του Αντώνη Λιάρου, στις 04.15 στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στην Πεντέλη στο σπίτι του Αντώνη Σκυλλάκου (προέδρου και γενικού διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ) και της συζύγου του Ευαγγελίας Μπαλτατζή.

Την ίδια ώρα, έκρηξη σημειώθηκε στην οδό Ακακιών 52 στο Μαρούσι στο σπίτι του Χρήστου Κώνστα και στις 04.45 στην οδό Αισχύλου 23 στον Άλιμο στο σπίτι του Πέτρου Καρσιώτη.

Σε κάθε ένα από τα σπίτια μετέβησαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με πέντε πυροσβέστες, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν λόγω του ότι οι πυρκαγιές ήταν μικρής έκτασης. Έρευνες για τις επιθέσεις γίνονται από την υποδιεύθυνση κρατικής Ασφάλειας Αττικής.

Στη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής την οποία παρουσιάζει στο Mega ο δημοσιογράφος Γιώργος Οικονομέας παραδέχθηκε ότι μια από τις επιθέσεις σημειώθηκε σε σπίτι όπου διέμενε παλαιότερα στο Λυκαβηττό.

«Το μόνο που με τρομοκρατεί πραγματικά είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται έτσι. Ότι μπορεί να αλλάξουν έτσι τον κόσμο ή ότι μπορεί να παίζουν τέτοια παιχνίδια», ανέφερε ο δημοσιογράφος και πρόσθεσε: «Εμένα ούτε με φυλάνε ούτε και θέλω».

(protothema.gr)

Δήλωση Σίμου Κεδίκογλου
Με αφορμή τo μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σε σπίτια δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: «Χθες οι εισβολές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Σήμερα οι εκρήξεις σε σπίτια δημοσιογράφων. Επιχειρείται ανοιχτή τρομοκρατία στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, ένα ζωτικό χώρο της Δημοκρατίας μας.  Επιτέλους τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποκηρύξει τους χαϊδεμένους κουκουλοφόρους του;»

Καταδικάζει τις επιθέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ
Με ανακοίνωσή του Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων. Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος έχει ως εξής: «Οι σημερινές εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων είναι απόλυτα καταδικαστέες πράξεις εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

Για άλλη μια φορά τέτοιου είδους αδιέξοδες και επικίνδυνες πρακτικές δίνουν άλλοθι σε μια κυβέρνηση, που έχει υιοθετήσει την στρατηγική του διχασμού, της βίας και της τρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας, να συνεχίσει το έργο της  περιστέλλοντας την ίδια τη δημοκρατία.

Κορυφαίο παράδειγμα οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που με αστείο μεν αλλά επικίνδυνο τρόπο κηρύσσουν το διχασμό και τη μισαλλοδοξία για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας θα συνεχιστεί στη βάση των μαζικών ενωτικών ειρηνικών αγώνων, είτε το θέλει είτε δεν το θέλει η σημερινή μνημονιακή κυβέρνηση».

Καταδίκη και από ΠαΣοΚ Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ, Φώφη Γεννηματά, σχετικά με την τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών με γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων, δήλωσε: «Το ΠαΣοΚ καταδικάζει κατηγορηματικά και απερίφραστα την τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών με γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων.

Η αλυσίδα της τυφλής βίας, της ανομίας και πολιτικής αποσταθεροποίησης με επιθέσεις κατά γραφείων πολιτικών κομμάτων, δημοσίων κτιρίων και πανεπιστημιακών χώρων, δημάρχων, πολιτικών και τώρα δημοσιογράφων, είναι οργανωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης και  πρέπει να σταματήσει άμεσα.
Η κοινωνική και πολιτική ειρήνη στην χώρα μας πρέπει να διαφυλαχθούν με κάθε τρόπο χωρίς εκπτώσεις και φτηνές δικαιολογίες
Όλες οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τη Δημοκρατική Ομαλότητα στη Πατρίδα μας».
Διονύσης Βυθούλκας
Πηγή tovima.gr

Την ευθύνη για το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε σπίτια γνωστών δημοσιογράφων ανέλαβε, με προκήρυξη που αναρτήθηκε στο γνωστό δικτυακό τόπο έκφρασης αντιεξουσιαστών, Indymedia, η οργάνωση «Κύκλοι Παραβατικών/Πυρήνας Εραστές της Ανομίας – Μαχόμενη Μειοψηφία».

Στην προκήρυξη αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι τα ΜΜΕ αποτελούν την επίσημη εκπροσώπηση του συστήματος και το βασικό πυλώνα της κρατικής στρατηγικής, κάνοντας λόγο για «υποκριτική διγλωσσία» των μέσων.

Οι δράστες τοποθέτησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, αποτελούμενους ο καθένας από δύο γκαζάκια, στις εισόδους πολυκατοικιών όπου διαμένουν δημοσιογράφοι σε Αγία Παρασκευή, Άλιμο, Λυκαβηττό, Μαρούσι και Πεντέλη. Σε όλες τις περιπτώσεις σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Συγκεκριμένα, το μπαράζ των επιθέσεων ξεκίνησε στις 03.40 στο σπίτι όπου διέμενε παλαιότερα ο Γιώργος Οικονομέας στο Λυκαβηττό και συνεχίστηκε στις 04.10 στο σπίτι του Αντώνη Λιάρου στην Αγία Παρασκευή, στις 04.15 στο σπίτι του Αντώνη Σκυλλάκου και της συζύγου του Ευαγγελίας Μπαλτατζή στην Πεντέλη, την ίδια ώρα στο σπίτι του Χρήστου Κώνστα στο Μαρούσι και στις 04.45 στο σπίτι του Πέτρου Καρσιώτη στον Άλιμο. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σε ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα της προκήρυξης, οι συγγραφείς της αναφέρουν:

– «Τα Μ.Μ.Ε αποτελούν την επίσημη εκπροσώπηση του συστήματος. Στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται, ο ρόλος τους αναβαθμίζεται από διατηρητές των ισορροπιών μεταξύ κοινωνίας και πολιτικού συστήματος σε βασικούς διαχειριστές των κατασταλτικών κρατικών σχεδιασμών χειραγωγώντας ανάλογα το κοινωνικό σώμα. Στις δυτικές δημοκρατίες εξάλλου πάντα χρειαζόταν και χρειάζεται ένας δήθεν αντικειμενικός κριτής ο οποίος θα ελέγχει την θεσμική αξιοκρατία και της δήθεν δημοκρατικές ελευθερίες υποσκάπτοντας παράλληλα τους πραγματικούς αγώνες για ελευθερία. Η υποκριτική διγλωσσία τους διατηρεί μια φιλοεργατική ρητορική κλείνοντας πονηρά το μάτι στους πολιτικούς προισταμένους τους και τα αφεντικά. Την ίδια υποκρισία συναντά κανείς στα λόγια των εξουσιαστών που χείνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις αυτοκτονίες εξαιτίας της εξαθλίωσης στην Ελλάδα, στην “λύπη” των αυτοκρατοριών για τις δολοφονίες αμάχων, στις φιλανθρωπίες των πλουσίων που προσπαθούν να ελαφρύνουν το βάρος των ευθυνών τους καλοπιάνοντας την συνείδηση τους και επιζητώντας την αυτοπροβολή τους».

– «Στην εποχή της οικονομικής (και όχι μόνο) κρίσης το κράτος θωρακίζεται και τοποθετεί ως βασικό του στόχο την παραγωγή διάχυτου φόβου όχι μόνο σε αυτούς που το πολεμάνε αλλά και ευρύτερα μέσα στα “αποκλεισμένα” και “μη προνομιούχα” κομμάτια της κοινωνίας (πχ μετανάστες, ιερόδουλες, παραβατικοί, χούλιγκαν). Οι συνεχείς κατασταλτικές επιχειρήσεις καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα (πχ δημοσιεύσεις φωτογραφιών) οι οποίες αβαντάρονται, κατασκευάζονται και σερβίρονται από το σύνολο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, έχουν γίνει το μέσο για να εξαπλωθεί ο φόβος και να παρουσιαστεί κυβερνητικό έργο στο κομμάτι της τάξης και της ασφάλειας. Τα μίντια είναι ο βασικός πυλώνας αυτής της κρατικής στρατηγικής. Κατασκευάζουν εικονικούς ενόχους και παράλληλα γεμίζουν τα τηλεοπτικά παράθυρα με εικόνες ποντάροντας στα συντηριτικά ένστικτα της “κοινής γνώμης”. Οι κατηγορούμενοι διαπομπεύονται ως απόδειξη ενοχής».

– «Μέσα σε αυτό το κλίμα πραγματοποιείται αρχικά η εκκένωση της αναρχικής κατάληψης Βίλα Αμαλίας καθώς και του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού της Ασοεε όπου στεγάζεται ο κινηματικός ραδιοφωνικος σταθμος 98fm ενώ από το καλοκαίρι είχε προηγηθεί η εκκένωση της Κατάληψης ΔΕΛΤΑ και οι παρακρατικές επιθέσεις σε κοινωνικούς χώρους και καταλήψεις με τελευταίο τον εμπρησμό του κοινωνικού χώρου Xanadu στην Ξάνθη».

– «Με τις αντανακλαστικές εμπρηστικές επιθέσεις μας σε σπίτια δημοσιογράφων παίρνουμε μια σαφή θέση μάχης δίπλα στις κοινότητες αγώνα και ενάντια στους μόνιμους συκοφάντες της. ‘Ηρθε η στιγμή να ακουστεί η η δικιά μας αλήθεια μακριά απ’ τις λάσπες και τα ψέμματα των media. Μέσα στο κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής που στήθηκε το τελευταίο διάστημα οι αναρχικοί, ο κόσμος του αγώνα αντιστάθηκαν. Με τις γροθιές υψωμένες, με συνθήματα, με πέτρες, με καταλήψεις, με φωτιά, με αξιοπρέπεια. Η θαραλλέα και αποφασιστική κίνηση ανακατάληψης της Βίλας, η ταυτόχρονη κατάληψη των γραφείων του αριστερού θίασου της ΔΗΜΑΡ και η αντανακλαστική συγκέντρωση αλληλεγγύης μπροστά στο υπουργείο οικονομικών παρά την καταστολή τους έδειξαν πως μέσα στη γενικευμένη απάθεια υπάρχουν άνθρωποι που δεν καταθέτουν εύκολα τα “όπλα” τους».

Η εν λόγω οργάνωση έχει εμφανιστεί και στο παρελθόν, με πιο πρόσφατη περίπτωση αυτήν της 8ης Ιανουαρίου 2012, όταν και χτύπησε στην εταιρεία Πληροφορικής «Byte Computer ΑΒΕΕ», στο Κουκάκι.

Το Νοέμβριο του 2012, η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της πρώην γενικής γραμματέως του υπουργείου Περιβάλλοντος, Μαρίας Καλτσά, στο Ψυχικό.

Στις 25 Νοεμβρίου, στην Κυψέλη, η ίδια οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο όχημα ατόμου, για το οποίο ισχυριζόταν ότι είχε επιτεθεί με μαχαίρι σε μετανάστες, μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη.

Στις 17 Ιουλίου του 2012 η εν λόγω οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο εστιατόριο «Αλάτσι» του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη και στην εταιρεία «Πάνου ΑΕΒΕ» στο Πολύγωνο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.