Δημήτρης Ρίζος: “πώς έγινε το τραγικό τροχαίο στην παραλιακή”!




Ο εκδότης Δημήτρης Ρίζος που  ενεπλάκη σε αυτοκινητικό δυστύχημα με έναν νεκρό, το απόγευμα του Σαββάτου, περιγράφει στο koolnews.gr τι ακριβώς συνέβη.

Από τον Γιώργο Πράτανο

«Το Σάββατο το απόγευμα, στις 20.30 κατέβαινα από τη Γλυφάδα στην Αθήνα. Κινούμασταν με χαμηλή ταχύτητα, περίπου με 40 χλμ/ώρα λόγω της κίνησης που υπήρχε. Είχα μπροστά μου τρία αυτοκίνητα και στην Ποσειδώνος και Ζαϊμή, στην παραλιακή λεωφόρο, ξαφνικά βλέπω ένα σώμα να εκτινάσσεται από προπορευόμενο αυτοκίνητο και να πέφτει στο καπό του δικού μου αυτοκινήτουΑυτός που τον χτύπησε συνέχισαν σαν να μη συνέβη τίποτε. Εγώ κατέβηκα, ειδοποίησα την αστυνομία, ασθενοφόρο και τον φρόντισα μέχρι να έρθουν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Του κάναμε τεχνητές αναπνοές… Όταν ήρθε η αστυνομία και είδε το βούλιαγμα στο καπό του αυτοκινήτου μου, δεν είχε άλλα στοιχεία και αναγκαστικά εστράφησαν σε μένα. Τους εξήγησα τι είχε συμβεί, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά», λέει ο εκδότης του Αδέσμευτου Τύπου στο koolnews.gr και συνεχίζει: «Ήμουν κρατούμενος για ένα βράδυ, στο Α.Τ. Καλλιθέας και την Κυριακή το πρωί στις 09.30 οδηγήθηκα στον εισαγγελέα υπηρεσίας, που χωρίς δεύτερη κουβέντα μου είπε «είστε ελεύθερος κύριε Ρίζο». Αυτή είναι όλη η ιστορία και σήμερα παίζει στα πρωτοσέλιδα πολλών εφημερίδων. Εγώ είμαι αναμεμιγμένος σε ένα τροχαίο δυστύχημα, τραγικό βέβαια, γιατί ο άνθρωπος πέθανε, για το οποίο δεν φταίω καθόλου. Ενεπλάκη χωρίς να έχω καμία ευθύνη. Ελπίζω πως η κάμερα κυκλοφορίας που υπάρχει ακριβώς στο σημείο που έγινε το δυστύχημα να έχει καταγράψει αυτό που συνέβη και να βρεθούν και οι αλήτες που παρέσυραν τον άτυχο άνθρωπο και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Θέλω να τονίσω πως μου έκαναν εξέταση ούρων και αίματος και βρέθηκα «καθαρός», όπως επίσης υπάρχει και ασφαλιστήριο του αυτοκινήτου το οποίο και κατέθεσα στην τροχαία».

Όπως είναι λογικό, βέβαια, ο Δημήτρης Ρίζος δεν βρίσκεται και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση: «Έχω σοκαριστεί. Δεν είναι μικρό πράγμα να φαίνεται πως έχεις σκοτώσει έναν άνθρωπο. Και δεν είμαι 100% σίγουρος για αυτό που θα πω ή απλά είναι στο μυαλό μου, αλλά νομίζω πως είδα τον γεροντάκο να προσπαθεί να περάσει γρήγορα τη διάβαση με κόκκινο σηματοδότη για τους πεζούς».

Ο Δημήτρης Ρίζος αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που έκανε αμέσως μόλις ο άτυχος άνθρωπος έπεσε στο αυτοκίνητό του: «Σταμάτησε μετά και ένα άλλο αυτοκίνητο, κατέβηκε μια γιατρός… Του κάναμε τεχνητές αναπνοές αλλά στη διαδρομή για το Κρατικό Νικαίας, μέσα στο ασθενοφόρο, ο άνθρωπος εξέπνευσε».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.