Άλιμος – ο Γιάννης Πέτσας νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου




Ο Γιάννης Πέτσας εξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλίμου για την διετία 2013-2014, στις Δημαιρεσίες που έγιναν την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Νίκος Αλεξόπουλος και Γραμματέας η Αναστασία Ταμπουρατζή.
Ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Πέτσας τόνισε στο σώμα αμέσως μετά την εκλογή του: «Ο ρόλος του Προέδρου είναι πολύ σημαντικός και φέρει μεγάλες ευθύνες. Για μένα τα καθήκοντα αυτά, εκτός από μία τιμή και μία υποχρέωση απέναντι στους δημότες και κατοίκους του Αλίμου, το Δήμαρχο και εσάς τους συναδέλφους μου, είναι και μία πρόκληση: Η θητεία μου να είναι πετυχημένη βελτιώνοντας τον τρόπο λειτουργίας και την απόδοση του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Σας διαβεβαιώνω λοιπόν ότι θα λειτουργήσω υπεύθυνα και ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια όχι μόνο για να αντεπεξέλθω στις υποχρεώσεις και ευθύνες του θεσμού, αλλά και για να βελτιωθεί η απόδοση και η ποιότητα αυτού.
Η προσπάθειά μου αυτή θα βασιστεί σε δύο Αρχές, σε δύο άξονες. Η πρώτη θα είναι η Δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Εξ άλλου η δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου συνεπάγεται και πιο αποτελεσματική λειτουργία αυτού. Θα υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην ελευθερία της έκφρασης και στη διατύπωση αυτής και γενικά σε κάθε δικαίωμα των συμβούλων και κάθε ενδιαφερόμενου δημότη ή πολίτη.
Ο άλλος άξονας των προσπαθειών μου θα επικεντρωθεί στην αποτελεσματική λειτουργία του δημοτικού Συμβουλίου. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, οι υποθέσεις, όπως λέμε εμείς οι Δικηγόροι, πρέπει να διεκπεραιώνονται. Τα προβλήματα του Δήμου πρέπει να λύνονται και τα έργα να προχωρούν. Γι αυτό επιβάλλεται τήρηση των διατάξεων του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, κανονισμός ο οποίος το συντομότερο θα επικαιροποιηθεί και θα εκσυγχρονιστεί».
Τον δικό τους χαιρετισμό απηύθυναν και τα άλλα δύο μέλη του προεδρείουΝίκος Αλεξόπουλος και Αναστασία Ταμπουρατζή.
Στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στην εκλογή της 8μελούςΟικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Για τη στελέχωση της Οικονομικής Επιτροπής την διετία 2013-2014ψηφίσθηκαν οι: Ανδρέας ΚονδύληςΝίκος ΠαπανικολάουΣτέλλα Βέργου,Αναστασία ΣιμητροπούλουΝίκος ΤσαπάραςΝίκος ΤσαμπαρλήςΆννα ΣρέτσκοβιτςΕλένη Μπελιά (ως τακτικά μέλη) και οι Δημήτρης Γιαννακόπουλος,Κλέα ΜανωλαράκηΑριστείδης ΤάγκαλοςΗλίας ΓρηγορίουΔημήτρης Κλαϋδιανός(ως αναπληρωματικά μέλη).
Για τη στελέχωση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την διετία 2013-2014ψηφίσθηκαν οι: Δήμητρα Κλεώπα-ΜπίσμπαΑλέξανδρος ΤσέκαςΣοφία ΚωσταμπάρηΔημήτρης ΔημάκηςΟδυσσέας ΚορακίδηςΑναστάσιος Τσάγκαρης,Αντώνης ΦουστέρηςΔημήτρης Κάτσαρος (ως τακτικά μέλη) και οι Ευάγγελος ΕυαγγελίουΡωξάνη ΑμοιρίδουΆρης Κιουρκτσόγλου, Άννα Σρέτσκοβιτς, Χρήστος Δουρίδας (ως αναπληρωματικά μέλη).
Στο περιθώριο της συγκεκριμένης διαδικασίας, ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του Δημοτικού Συμβουλίου. Τυχερός στην κοπή της πίτας αποδείχθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Άρης Κιουρκτσόγλου, στον οποίο έπεσε το φλουρί.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.