“Παράνομη η πίστα καρτ στο Ελληνικό” (video)




Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την Πίστα Καρτ – κατάληψη δημόσιου χώρου στο Ελληνικό

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
– Οικονομικών
-Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Τις τελευταίες μέρες η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση έχει εντείνει τις κατασταλτικές της ενέργειες ενάντια στις περιπτώσεις κατάληψης δημόσιων χώρων από συλλογικότητες και κοινωνικές ομάδες.

Στην παραλία του Ελληνικού από τη δεκαετία του 1990 δραστηριοποιείται η Εμπορική Ψυχαγωγική ΕΠΕ – carting center η οποία λειτουργεί την εκεί πίστα κάρτινγκ.
Η συγκεκριμένη δραστηριότητα έχει τελεσίδικα κριθεί ως παράνομη από το ΣτΕ το 1999, ενώ τα κέντρα διασκέδασης που λειτουργούν στο πλάι της πίστας δεν διαθέτουν καμία άδεια λειτουργίας, ούτε καν οικοδομική άδεια.
Η ολομέλεια του ΝΣΚ ομόφωνα με την 87/2008 γνωμοδότησή του, η οποία έγινε από το 2008 αποδεκτή από τον αρμόδιο τότε υφυπουργό κος Ιωαννίδη, έκρινε παράνομη και άκυρη την σύμβαση με την οποία το αθλητικό κέντρο Αγ. Κοσμά παραχώρησε το χώρο στην παραπάνω εταιρία.
Ωστόσο μέχρι σήμερα η εταιρία λειτουργεί αυθαίρετα, παράνομα και ανεξέλεγκτα καταλαμβάνοντας παράνομα το δημόσιο χώρο.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1)Ο Υπουργός Οικονομικών, που το Υπουργείο του έχει την κυριότητα του συγκεκριμένου χώρου στην παραλία του Ελληνικού, σκοπεύει να πάρει κάποια πρωτοβουλία για την αποβολή των κερδοσκοπικών οικονομικών συμφερόντων, τα οποία αυθαίρετα και παράνομα χρησιμοποιούν τον δημόσιο χώρο;

2)Ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη, που διακηρύσσει την «πάταξη της ανομίας», σκοπεύει να πάρει τα αναγκαία μέτρα για την αποβολή των οικονομικών συμφερόντων που νέμονται παράνομα τον δημόσιο χώρο στην παραλία του Ελληνικού;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Λαφαζάνης Παναγιώτης
Στρατούλης Δημήτρης
Αμανατίδης Γιάννης
Βαλαβάνη Νάντια
Ιγγλέζη Κατερίνα
Κανελλοπούλου Μαρία
Καραγιαννίδης Χρήστος
Κατριβάνου Βασιλική
Καφαντάρη Χαρά
Μπάρκας Κώστας
Μπόλαρη Μαρία
Σταθάς Γιάννης
Τριανταφύλλου Μαρία
Χαραλαμπίδου Δέσποινα
http://www.youtube.com/watch?v=MwnhwhtTxaE

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.