Κορυφαία διάκριση για το Διονύση Χατζηδάκη
Την κορυφαία διάκριση, ως ένας από τους καλύτερους δημάρχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατέκτησε ο Δήμαρχος Παλαιού ΦαλήρουΔιονύσης Χατζηδάκης,χθες, στα πλαίσια της απονομής του βραβείουLOCAL LEADER OF THE YEAR (κατηγορία ACHIEVEMENT IN GEVERNMENT). 
Η διάκριση αυτή έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία αφού, σε μία χώρα καθημαγμένη από τα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα όλου του φάσματος της εξουσίας – κυβερνήσεων και αυτοδιοίκησης – έρχεται στο πρόσωπο του Διονύση Χατζηδάκη για να δείξει ότι υπάρχουν και φωτεινά παραδείγματα εξουσίας.

Φωτεινά παραδείγματα, που έχουν να κάνουν, με τηχρηστή διοίκηση, τις διαφανείς διαδικασίες και τηνεντιμότητα πάνω απ’ όλα, αιρετών, όπως αυτή του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου.

Κι επειδή επί σειρά ετών, εμείς, τον έχουμε ξεχωρίσει απ’ όλους σχεδόν τους συναδέλφους του, σήμερα αισθανόμαστε δικαιωμένοι πέρα για πέρα. 

Η επιλογή

Η τελική επιλογή πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες χθες, 18 Δεκεμβρίου 2012, σε δείπνο που παρατέθηκε στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης “ΖΑΚ ΝΤΕΛΟΡ”.

Από τους έξι φιναλίστ, προκρίθηκαν, ο εκρόσωπος της Νορβηγίας, της Ελλάδας και του Βελγίου. Πρώτος κατετάγη ο Νορβηγός, δεύτερος ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης και τρίτος ο Βέλγος συνάδελφός του.

Χαρακτηριστικό και ιδιαίτερα συγκινητικό, όπως μας είπε ο ίδιος ο Δήμαρχος σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε σήμερα το πρωί, ήταν το γεγονός πως, στην όλη διαδικασία παρέστησαν έλληνες υπάλληλοι του σοσιαλιστικού κόμματος, που εργάζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μία δε εξ αυτών ήταν Παλαιοφαληριώτισσα.

Η ομιλία του Διονύση Χατζηδάκη

Μετά τη βράβευσή του ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου είπε τα ακόλουθα:

Κυρίες, κύριοι, αγαπητοί συνάδελφοι,

Η σημερινή βράβευση αποτελεί μεγάλη τιμή, για την χώρα μου την Ελλάδα, για τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και για μένα προσωπικά ως Δήμαρχο αυτής της όμορφης παραλιακής πόλης των 70.000 κατοίκων.

Την τιμή αυτή την μοιράζομαι με τους συνεργάτες μου και το προσωπικό του Δήμου.

Σε μια εποχή που η χώρα  μου αλλά και άλλες χώρες της Ευρωζώνης έχουν οικονομικά προβλήματα, ο Δήμος μας είναι πλεονασματικός στην οικονομική του διαχείριση.

Το επίτευγμα αυτό είναι το αποτέλεσμα της αυστηρής διαχείρισης των δημόσιων πόρων, της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Όταν οι Δήμαρχοι και οι Πολιτικοί μιλούν λιγότερο και δουλεύουν περισσότερο είναι βέβαιο ότι θα έχουν καλά αποτελέσματα.

Αυτή την αρχή την έχω κάνει πράξη και στις τρεις συνεχόμενες θητείες μου ως Δήμαρχος

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΥΗΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ (vimaonline.gr)
Το τρίγωνο της λάσπης: Αυτοί βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση συκοφάντησης του Ανδρέα Κονδύλη

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.