Κόντρες στην Ηλιούπολη για το κοινωνικό παντοπωλείο και τα τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες




Τι ισχυρίζεται ο δημοτικός σύμβουλος του ΕΝΑΚ Γιώργος Μπενάς:

Σχετικά την ημερήσια διάταξη της 4 Δεκεμβρίου ημέρα Τρίτη της επιτροπής ποιότητα ζωής με το 7ο θέμα εξέταση αιτήματος της εταιρείας «TACT HELLAS ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για τη χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης δεύτερου κοινωνικού παντοπωλείου επί της οδού Ηρώς Κωνσταντοπούλου αρ. 45 κατόπιν εκτενέστερης συζήτησης και παρουσίας του αντιδημάρχου Χρήστου Γιάννακη, ενώ είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι το κοινωνικό παντοπωλείο θα ελεγχόταν αποκλειστικά από το δήμο της Ηλιούπολης και θα λειτουργούσε με τους υπαλλήλους του Δήμου στην πορεία της συζήτησης αποκαλύφθηκε ότι θα ελέγχεται από Μ.Κ.Ο και γι’ αυτό και καταψηφίστηκε από τον Μπενά Γεώργιο και τον Ευσταθίου Τάσο.
Μεταφερόμενο το θέμα κατόπιν ερωτήσεώς μας στο συμβούλιο της 13 Δεκεμβρίου ημέρα Πέμπτη την ώρα που ο αντιδήμαρχος Χρήστος Γιαννάκης επεξηγούσε ότι το 2οκοινωνικό παντοπωλείο θα διαχειριστεί από Μ.Κ.Ο και μετά από έντονες διαμαρτυρίες της παράταξής μας (Μπενάς Γεώργιος) και της παράταξης του κυρίου Αναγνώστου (Ευσταθίου Τάσος) ο δήμαρχος έλαβε το λόγο εκπλησσόμενος για την τροπή και εξέλιξη του θέματος και αδειάζοντας στην κυριολεξία τον αντιδήμαρχο κ. Γιαννάκη, απέσυρε το επίμαχο θέμα και δήλωσε ότι θα συσταθεί εκ νέου ποιότητα ζωής για το συγκεκριμένο και μόνο θέμα συζητώντας το σε νέα βάση.
2ο :Σχετικά με τη ερώτηση για τη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες κατόπιν ελλιπών εξηγήσεων από τον αντιδήμαρχο Χρήστο Γιαννάκη στα πλαίσια των κοινωνικών δραστηριοτήτων του Δήμου περί της διάθεσης προϊόντων απευθείας από τον παραγωγό και χωρίς μεσάζοντες παίρνοντας το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας Μπενάς Γεώργιος και εξηγώντας ότι δεν είναι όλα τόσο ρόδινα όπως μας τα παρουσιάζουν και λέγοντας ότι ο δήμος δεν μπορεί να έχει επιχειρηματική δραστηριότητα υποκαθιστώντας τα μαγαζιά της περιοχής του διακινώντας προϊόντα που δεν αποτελούν είδη πρώτης ανάγκης όπως π.χ. χωριάτικα λουκάνικα με πράσο και πορτοκάλι, γιαούρτι σε συσκευασία 10 κιλών, ρακί και ρακόμελο, κουραμπιέδες, μελομακάρονα και άλλα πολλά. Δηλώνουμε ότι δεν είμαστε κατά της κοινωνικής πολιτικής, η βοήθεια στους κοινωνικά ασθενέστερους συμπολίτες μας είναι υποχρέωση όλων μας.
Στη συνέχεια παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος λέγοντας ότι ο Γεώργιος Μπενάς έχει απόλυτο δίκαιο επί του θέματος ζήτησε συγγνώμη διότι το θέμα έχει ξεφύγει και έχει πλατειάσει και κατόπιν πολλών αρνητικών μηνυμάτων από τα καταστήματα της περιοχής υποσχέθηκε ότι θα επανεξεταστεί το θέμα συστήνοντας μια διαπαραταξιακή επιτροπή για να εγκρίνει τα προϊόντα που θα διατίθενται από εδώ και στο εξής.
Δημοτικός Σύμβουλος ΕΝΑΚ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.