Γιάννης Πάριος: Εξαμελής σπείρα πίσω από τη ληστεία των 40.000 ευρώ στη Γλυφάδα




Εξαρθρώθηκε η σπείρα κακοποιών που λήστεψε τον τραγουδιστή, Γιάννη Πάριο στις 24 Σεπτεμβρίου του 2012, στη Γλυφάδα. Τα έξη μέλη της, που ήταν τσιγγάνοι, είχαν ορμητήριο τη Βέροια και δρούσαν σε όλη την Ελλάδα, ληστεύοντας άτομα που κουβαλούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά ή κοσμήματα. Ανάμεσά στα θύματά τους ήταν και ο δημοφιλής τραγουδιστής.
Στις 24 Σεπτεμβρίου ο Γιάννης Πάριος επέστρεφε μαζί με συνεργάτη του από τα Γιάννενα, όπου και είχε δώσει μια συναυλία. Οι κακοποιοί τους ακολουθούσαν από την πόλη της Ηπείρου. Όταν ο καλλιτέχνης μπήκε στο σπίτι του, στην περιοχή της Γλυφάδας, εκείνοι ακινητοποίησαν τον συνεργάτη του και πήραν τον χαρτοφύλακα που περιείχε 40.000 ευρώ. Διέφυγαν με ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο και εντοπίστηκε αργότερα στα Σπάτα.
Οι πρακτικές τους ήταν πανομοιότυπες. Δύο μήνες αργότερα, ακολουθώντας πλασιέ κοσμημάτων από τη Βέροια στην Αθήνα, κατάφεραν να τους αποσπάσουν 200.000 ευρώ, από το πορτ μπαγκάζ του ενός, έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια. Το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν βρέθηκε στον Ασπρόπυργο.
Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Βέροιας, κατάφεραν να συλλάβουν δύο μέλη της σπείρας, ηλικίας 22 και 28 χρόνων, ενώ σε συνεργασία με την Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής, συνελήφθη 24χρονος τσιγγάνος. Τρία ακόμη μέλη της σπείρας ηλικίας 17, 19 και 21 χρόνων παραμένουν ασύλληπτα. Από τις έρευνες στα σπίτια των δύο κακοποιών στη Βέροια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια καραμπίνα, κοσμήματα, ένα πιστόλι κρότου και ρολόγια, κινητά, 7.700 ευρώ και ένα αυτοκίνητο. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο να έχουν πραγματοποιήσει και άλλες ληστείες.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.