Τα ΚΑΠΗ Ηλιούπολης “οργώνουν” την Ελλάδα




Συμμετέχοντας έμπρακτα στην κοινωνική ζωή, τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου μας, επισκέφθηκαν πριν τα Χριστούγεννα το Ζάνειο Ορφανοτροφείο, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο του «Κ.Α.Φ.Α.Δ.ΗΛ. –Π. Πεντάρης», Γιώργο Γιαννόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Χρήστο Γιαννάκη.
Η επίσκεψη είχε σαν σκοπό την προσφορά τροφίμων στο ίδρυμα, για την ενίσχυσή του, εν όψει των εορτών, μια κίνηση που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τη διοίκηση και τους φιλοξενούμενους του Ορφανοτροφείου. Τα μέλη των ΚΑΠΗ αγόρασαν τα τρόφιμα, που προσέφεραν στο ίδρυμα, από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, ενισχύοντας έτσι ταυτόχρονα και την κοινωνική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στην πόλη μας, για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Την αγάπη τους για ζωή απέδειξαν επίσης για πολλοστή φορά οι ηλικιωμένοι του Δήμου μας, συμμετέχοντας στις τέσσερις εκδρομές που διοργανώθηκαν από τα ΚΑΠΗ και το Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Γεμίζοντας με το κέφι τους τα δύο πούλμαν που έχει προμηθευτεί ο Δήμος, για την εξυπηρέτηση τέτοιων δραστηριοτήτων, χάρηκαν την επίσκεψή τους:
στη Στενή Ευβοίας, με την υπέροχη φύση και το ελατόδασος (1ο ΚΑΠΗ),
στην ορεινή Αρκαδία, όπου μπόρεσαν να απολαύσουν τα πανέμορφα χωριά Χρυσοβίτσι, Στεμνίτσα, Δημητσάνα και το χωριό των Κολοκοτρωναίων, Λιμποβίσι (1ο ΚΑΠΗ)
στη Φενεό Κορινθίας, όπου θαύμασαν την περίφημη λίμνη Δόξα και το μοναστήρι του Αϊ-Γιώργη, με το κρυφό σχολειό, τις εξαιρετικές αγιογραφίες και το χρυσό ολόγλυπτο τέμπλο, που διατηρείται από την εποχή της Τουρκοκρατίας (2ο & 4ο ΚΑΠΗ)
και στα Καλάβρυτα, όπου περιηγήθηκαν στο Μέγα Σπήλαιο, την Αγία Λαύρα και το Μνημείο των πεσόντων (Κέντρο Κοινωνικής  Αγ. Κωνσταντίνου)

Τα μέλη των ΚΑΠΗ και του Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης γεμάτοι ζωντάνια και ενθουσιασμό, περπάτησαν στην εκπληκτική ελληνική φύση, ξεναγήθηκαν στους ιστορικούς τόπους, χάρηκαν, χόρεψαν και διασκέδασαν, και τέλος επέστρεψαν με την επιθυμία να συνεχίσουν και με άλλες παρόμοιες εξορμήσεις, κάτι που τους υποσχόμαστε.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.