Αγγλική πίτα Χριστουγέννων (αυθεντική συνταγή)




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)

«Η αλήθεια είναι ότι την φτιάχνω όλες τις εποχές του χρόνου! Την αφιερώνω στη μητέρα μου»

Τζέιμς Αϊβαλιώτης, Γλυφάδα Αττικής

ΥΛΙΚΑ
– 1 πακέτο σφολιάτα
– 200 γρ. ζαμπόν (σε φέτες)
– 200 γρ. καπνιστή γαλοπούλα (σε φέτες)
– 9 αβγά
– 1 φρέσκο κρεμμύδι (σε φετούλες)
– 3 κουτ. σούπας τριμ. παρμεζάνα
– Αλάτι, πιπέρι
– 1 κουτ. σούπας γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βουτυρώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε ένα μεσαίου μεγέθους ταψάκι. Απλώνουμε στην επιφάνεια του ένα φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε ομοιόμορφα τις μισές από τις φέτες ζαμπόν και γαλοπούλας. Μετά, σπάμε 8 αβγά και τα προσθέτουμε από πάνω, τρυπώντας με μια οδοντογλυφίδα τους κρόκους των αβγών ώστε να απλωθούν στο ταψί (δεν τα «χτυπάμε» νωρίτερα σαν την ομελέτα). Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, τις 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε (προσοχή με το αλάτι γιατί το ζαμπόν και η γαλοπούλα είναι ήδη αλμυρά). Τέλος βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα αλλαντικά και το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.

2. Χτυπάμε ένα αβγό με γάλα και αλείφουμε το πάνω μέρος της σφολιάτας, ρίχνοντας στο τέλος την υπόλοιπη παρμεζάνα. Έπειτα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, βάζουμε το ταψάκι σε σχάρα ακριβώς στη μέση του και ψήνουμε για περίπου μισή ώρα ώσπου να πάρει χρώμα η πίτα. Καλά Χριστούγεννα!

Χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά
Μερίδες: 6-8

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Αρτέμιδος 1, 1ος όροφος, Τ.Κ. 15125, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.