Βλαστός: Κοινωνικός Συνεταιρισμός Ελληνικού – Αργυρούπολης




(http://blastos.wordpress.com/)

Το λιομάζωμα στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης ξεκίνησε το Σάββατο,10.11.12, λίγο μετά τις 9:00 το πρωί στο ελευθερωμένο πάρκο της 129 Π.Υ. στην Αργυρούπολη και συνεχίστηκε στη διασταύρωση Φειδίου και Γρηγορίου Ε.

Συμμετείχαν 6 άτομα από το «Βλαστό», 2 από τον «Αγρό» καθώς και 6 νέοι συναγωνιστές, μεταξύ των οποίων 2 κοπέλες από την Κοκκινιά – που ήθελαν να αποκτήσουν εμπειρία για να τη μεταφέρουν στη γειτονιά τους- καθώς και μια άνεργη μάνα με τον εργατικότατο εφτάχρονο γιο της (κάτι που χαρήκαμε ιδιαίτερα αφού τα παιδιά είναι το μέλλον…). Δουλέψαμε χωρίς διαλειμμα μέχρι τις 4:00 μμ.

Συγκεντρώσαμε πάνω από 200 κιλά ελαιόκαρπο και θα συνεχίσουμε το επόμενο Σάββατο, 17.11, αλλά και μεσοβδόμαδα – όποτε και όποιοι μπορούν.

Να σημειωθεί ότι συνεργαζόμαστε θαυμάσια με μια ομάδα που πρόσκειται στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας ( που ως γνωστόν διανέμει πάνω από 200 γεύματα την ημέρα σε απόρους ) και ένα μέρος του λαδιού θα δοθεί για τους σκοπούς της, όπως επίσης ένα άλλο μέρος θα δοθεί στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου που επίσης φροντίζει τους άπορους συμπολίτες μας.

Χαρακτηριστική στιγμή από την εκστρατεία μας: Όταν ανακαλύψαμε ένα λιοδεντρο με εξαιρετικές- βρώσιμες και πολύ μεγάλες- ελιές, ζητήσαμε την άδεια να τις μαζέψουμε από την ένοικο του σπιτιού αποπίσω και αυτή μας ζήτησε τη μισή συγκομιδή (την ελιά την είχε φυτέψει ο μακαρίτης ο αντρας της), όταν όμως βεβαιώθηκε ότι το λιομάζωμα ήταν για «καλό σκοπό», αρκέστηκε σε μια σακούλα ελιές, πολύ λιγότερο δηλαδή από το μισό.

Πήγαμε λοιπόν πολύ καλά, αλλά η δουλειά μας ήταν « σταγόνα στον ωκεανό». Χρειαζόμαστε τουλάχιστον ένα συνεργείο ακόμη κι αυτό δεν είναι πολύ απλό γιατί θα χρειαστούν:

– κι άλλα λιόπανα, που είναι ακριβά (40 ευρώ το πιο μικρό μέγεθος). Τα χτένια είναι φτηνά.

– θα χρειαστούμε επίσης φορτηγά και σ’ αυτό υπολογίζουμε στη βοήθεια του Δήμου.

– προπάντων όμως θα χρειαστούμε ανθρώπους. Ανθρώπους έμπειρους. που θα δείχνουν τη δουλειά στους άλλους, τους πρωτόπειρους, που είναι επίσης πολύτιμοι για να στελεχωθεί και το δεύτερο συνεργείο. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

Πιστεύουμε πως όλα αυτά θα γίνουν και η όλη επιχείρηση θα τελειώσει αίσια μέσα στον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Ας σημειωθεί τέλος ότι οι φόβοι που είχαν διατυπωθεί πέρσι για την ποιότητα του ελαιόκαρπου στους κοινοχρήστους χώρους του δήμου (λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης) ευτυχώς διαψεύστηκσν.. Πήγαμε δείγματα ελαιόκαρπου ακόμα κι από λιοδεντρα που ήταν στο διάζωμα της λεωφόρου Βουλιαγμένης στο Γενικό Χημείο του Κράτους και η απάντηση ήταν πως βρήκαν το λάδι «σχεδόν βιολογικό».

Συνάντηση κάθε Σάββατο 9 πμ στο χώρο του «Βλαστού». Τριπόλεως 19, Αργυρούπολη (απέναντι από το κολυμβητήριο). τηλ. 210 9613680

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.