Σπ. Πανάς: Να παραμείνει περιοχή αποκλειστικής κατοικίας η Βούλα




Ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς, έχοντας ως γνώμονα τη διαφύλαξη του οικιστικού χαρακτήρα του Δήμου και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντός του,έχει θέσει ως προτεραιότητα την επίλυση ζητημάτων που επί χρόνια εκκρεμούν, επιδιώκοντας πλέον την άμεση αντιμετώπισή τους.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Πανάς απέστειλε στον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελο Λιβιεράτο, επιστολή που αφορά στη μη υπαγωγή στο Νόμο 4014 κτισμάτων που βρίσκονται στους οδικούς άξονες Λ. Βουλιαγμένης, Λ. Βάρης και Λ. Καραμανλή εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής Κοινότητας Βούλας, με βάση και τις αντίστοιχες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις χρήσεις γης στους συγκεκριμένους οδικούς άξονες.

 

Συγκεκριμένα πρόκειται για κτίσματα που στεγάζουν ή πρόκειται να στεγάσουν εταιρείες και καταστήματα, γεγονός που αντιτίθεται στο Προεδρικό Διάταγμα 17-9-1926 (ΦΕΚ 311Α), στο οποίο αναφέρεται ρητώς ότι η Βούλα ορίζεται ως περιοχή αποκλειστικής κατοικίας, καθεστώς που επικυρώθηκε και με μεταγενέστερη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (554/2000).

Ο Δήμαρχος επισημαίνει προς τον Υπουργό ότι «το ζήτημα κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρό» και για αυτό απαιτούνται όπως εξηγεί «κατεπείγουσες ενέργειες και λήψη μέτρων προκειμένου να τηρηθεί το γράμμα του Νόμου και να μην εκδοθούν ή άλλων να ανακληθούν τυχόν εκδοθείσες ενδεχομένως παράνομες διοικητικές πράξεις».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.