“Να σταματήσει τη ρύπανση ο Χαϊδεμένος” (video)




To notia.gr συνάντησε έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας “Χαϊδεμένος” στο Άνω Καλαμάκι τον Παναγιώτη Πλέσσα – Πρόεδρο του Συλλόγου “ΤΟ ΕΥΩΝΥΜΟ”, την ταμία Ευγενία Κανελλοπούλου και το μέλος Βασίλη Νικόπουλο και μίλησε μαζί τους για το πρόβλημα της ρύπανσης που προκαλεί στην περιοχή η βιομηχανία.
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλίμου ο Πρόεδρος, κ. Παναγιώτης Πλέσσας και τα μέλη του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλόγου “Η Ζωοδόχος Πηγή” μετέφεραν ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης συγκροτήματος κατοικιών των οδών Κουμουνδούρου, Εθνικής Αντιστάσεως και Δεληγιώργη που απευθύνεται προς την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και με το οποίο διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση της γνωστοποίησης των αποτελεσμάτων των μετρήσεων.

Το πρόβλημα ξεκίνησε με την διαμαρτυρία των κατοίκων για εκλυόμενες οσμές από την οχλούσα βιομηχανία. Το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε τους προβληματισμούς των κατοίκων, ενώ υπήρξαν και τοποθετήσεις ειδικά από την μειοψηφία που πέρα από τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο κίνδυνο της δημόσιας υγείας που θα μπορούσαν να προκαλέσουν βλαβερά αέρια μπήκε και το θέμα και της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής από την δυσοσμία ακόμη και αν αυτή δεν εγκυμονεί κινδύνους υγείας. Κοινή απαίτηση όλων είναι η ευαισθητοποίηση των αρμοδίων, αλλά και των υπευθύνων της επιχείρησης έτσι ώστε η λειτουργία της βιομηχανίας να συνεχίσει χωρίς ειπιπτώσεις στην δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.