Κοινωνικά αποροπωλεία στην Ηλιούπολη





Του Τάκη Παπαδόπουλου (ilioupolitoday.gr)
Κάποιοι δήμοι κυβερνητικών προδιαγραφών και προϊστορίας αντί να καταγγείλουν την απαγόρευση πρόσληψης ακόμα και απαραίτητου προσωπικού ή έστω βοηθητικού και εποχικού βάζουν κρατικοδίαιτες «παλιοπαρέες» να εισπράττουν από ΕΣΠΑ παρέχοντάς τους την απαραίτητη βούλα διοικητικού φορέα και:

κάποια άτομα εμφανίζονται ότι προσλήφθηκαν, δεν ξέρουμε με ποια κριτήρια και σε πόσους δήμους ο καθένας, πιθανότατα τρεις μήνες στον άλφα συνεργαζόμενο δήμο και τους επόμενους τρεις στον επόμενο. Οι δήμαρχοι εμφανίζονται ως ελεήμονες που προσέλαβαν κόσμο, οι εταιρείες της «παλιοπαρέας» παίρνουν το χρήμα, κανείς δεν μπορεί να ελέγξει αν τουλάχιστον πληρώνουν τους εργαζόμενούς τους και όλοι ευχαριστημένοι πλην του κοινωνικού έργου που δεν εμφανίζεται ποτέ. Παραθέτουμε το πρώτο κομμάτι της έρευνάς μας. Ειδικά στα «κοινωνικά» τους παντοπωλεία φαντάσματα που όπου δεν πατάει ψυχή, οι εταιρείες που τα διαχειρίζονται δεν αναλαμβάνουν καν τα λειτουργικά κόστη. Απορούμε στο τέλος τι θα πληρώσει ο δημότης κατακέφαλα και σε κάποιους, ενώ θα μπορούσε να τα δώσει απ’ ευθείας στους συμπολίτες του που το είχαν και εξακολουθούν ανάγκη.

Ένα «κοινωνικό» παντοπωλείο υπολειτουργεί με την «συμπαράσταση» τους Μ.Κ.Ο (Μη κερδοσκοπικού Οργανισμού) ΕΔΡΑ, ένα άλλο ΘΑ το ανοίξει ο Δήμος με 7μελή επιτροπή διαχείρισης από τις Δημοτικές Παρατάξεις μέσα στον Οκτώβριο που όπως λέει στο φυλλάδιο στην Ηρώς Κωνσταντοπούλου 45 ( δηλαδή τυπώσαμε ένα έντυπο που λέει ότι θα λειτουργήσει ένα Κοινωνικό Παντοπωλείο σε μία ανύπαρκτη διεύθυνση και μάλιστα τον Οκτώβριο, απλά δεν λέει ποιόν Οκτώβριο), όπου βρίσκεται μία εταιρεία ΚΛΙΜΑΤΕΚ Α.Ε. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΗΡΩΣ 45, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 16346, αλλά στην Απόφαση αναφέρεται Ηρώς Κωνσταντοπούλου 94, (όπου και εκεί βρίσκεται πάλι μία εταιρεία ΚΛΙΜΑΤΕΚ ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ. Ηρώς Κωνσταντοπούλου 94 16346 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, http://www.klimatek.gr) με προσωπικό που θα του δώσει ο Μ.Κ.Ο που διαχειρίζεται το πρώτο και 1/3 που θα ανοίξει κάπου κάποτε αλλά μία άλλη Μ.Κ.Ο. η TACT HELLAS (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία & Μη Κυβερνητική Οργάνωση), που όμως έχει ήδη προκηρύξει πρόσκληση ενδιαφέροντος για πρόσληψη προσωπικού.
Πολλά κοινωνικά παντοπωλεία, που εντέλει ο κόσμος μπερδεύεται και συνεχίζει να ψωνίζει από τα γνωστά super market που ο Δήμος για να βοηθήσει τους απόρους θα τοποθετήσει και καλάθια (6 στο σύνολο με αγορά των καλαθιών 3.300 ευρώ) και οι καλοί δημότες θα τοποθετούν προϊόντα για τους απόρους που θα έπαιρναν τρόφιμα από τα Κοινωνικά Παντοπωλεία που θα λειτουργήσουν όταν οι Μ.Κ.Ο αποφασίσουν.
Κατά τα άλλα το Κοινωνικό Έργο βρίσκεται σε διάλλειμα μάλλον, και το μόνο που μας μένει είναι να περιμένουμε κάποιο άλλο έργο, αφού σε λίγο θα έχουμε και Κοινωνική Δομή για την Τράπεζα Χρόνου. Από χρόνο οι άνεργοι και οι άποροι άλλο τίποτα, μάλλον σκέφτηκε ο Δήμος και οι Μ.Κ.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.