Καταλήψεις δημαρχείων από την ΠΟΕ – ΟΤΑ




Με αναστολή της λειτουργίας των Γραφείων Προσωπικού στους δήμους ξεκινά από σήμερα κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να μην αποσταλούν καταστάσεις και στοιχεία που αφορούν τη σύνθεση του προσωπικού. Στόχος να μην επιτευχθεί η υπαγωγή σε διαθεσιμότητα-μετάθεση ή απόλυση υπαλλήλων, από φέτος και μέχρι το 2016.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σχεδιάζει, με παρεμβάσεις των συλλόγων της σε όλους τους δήμους, να οργανωθεί η μη αποστολή οποιουδήποτε στοιχείου στο υπουργείο. Στόχο που συμμερίζονται και οι δήμαρχοι, όπως διαπιστώθηκε κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Όμως κατά τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, επίσης, ειπώθηκε ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήδη έχει καταρτίσει καταλόγους των εργαζομένων στο Δημόσιο.
Η ΠΟΕ – ΟΤΑ καλεί τα μέλη της σε καταλήψεις γραφείων προσωπικού και δημοτικών συμβουλίων, αντιδρώντας στα νέα μέτρα. Πάντως, μετά από μία εβδομάδα αποχής, τα μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ, ξεκινούν την αποκομιδή των σκουπιδιών.
Όπως αναφέρει η ΠΟΕ ΟΤΑ στην ανακοίνωσή της για τις καταλήψεις, «η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση, συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο, με την ψήφιση των νέων εξοντωτικών μέτρων, έβαλε την ‘υπογραφή της’ και επισήμως, στην εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας. Αποφάσισαν χιλιάδες απολύσεις στους Ο.Τ.Α. και το Δημόσιο, φαινόμενο που θα ενταθεί με την εφαρμογή της Οικονομικής Επιτροπείας στους Δήμους, που θα επιφέρει την πλήρη κατάρρευση του θεσμού, νέες απολύσεις, αναγκαστικές μετατάξεις και νέους φόρους στους πολίτες».
Συγχρόνως, η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχει δυναμικά σε όλες τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματισθεί γι’ αυτή την εβδομάδα. Αύριο θα συμμετάσχει στην πανελλαδική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι το τέλος του ωραρίου.
Την Τετάρτη, θα συμμετάσχει στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση και την πανελλαδική στάση εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στις 12.30 το μεσημέρι στην πλ. Καλυθμώνος.
Την Πέμπτη, θα συμμετάσχει στην τρίωρη στάση εργασίας, από τις 8 το πρωί έως τις 11, των εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης και στη συγκέντρωση στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου θα διεξαχθεί η 3η ελληνογερμανική συνέλευση των δημάρχων.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.