” ΟΥΔΕΙΣ εργαζόμενος στο Δήμο Ηλιούπολης ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ”




Δελτίο τύπου:

Συνεχίζει την απαράδεκτη κινδυνολογία της η ηγεσία του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, κατατρομοκρατώντας τους εργαζόμενους, με ανάλγητα ψεύδη περί δήθεν πλήθους απολύσεων – 100 συνολικά! – στο Δήμο Ηλιούπολης, κάτι που είναι απολύτως αναληθές.
Η Δημοτική Αρχή δηλώνει απερίφραστα ότι ΟΥΔΕΙΣ εργαζόμενος στο Δήμο Ηλιούπολης ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ.
Κατόπιν επισταμένης μελέτης των φακέλων όλων των εργαζομένων, διαπιστώθηκε ότι κανείς από αυτούς δεν πληροί τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από το πρόσφατα ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο, και επομένως κανένας λόγος ανησυχίας δεν υφίσταται.
Ειδικότερα:
Στο Δήμο Ηλιούπολης απασχολούνται μόνον επτά (7) υπάλληλοι ΔΕ1 Διοικητικού, με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, και κατά συνέπεια ο Δήμος Ηλιούπολης δεν διαθέτει τον απαιτούμενο μίνιμουμ αριθμό των δέκα (10) υπαλλήλων των ειδικοτήτων ΔΕ, που προβλέπονται από το Νόμο 4093/12, κεφ. Ζ.4, παρ. 1.1.

Στο Νομικό Πρόσωπο «ΠΑΟΔΗΛ – Γρ. Γρηγορίου» απασχολούνται αντίστοιχα μόνο τρεις (3) υπάλληλοι ΔΕ Διοικητικού, με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου,

ενώ στο Νομικό Πρόσωπο «ΚΑΦΑΔΗΛ – Π. Πεντάρης» απασχολείται ένας (1) μόνο υπάλληλος ΔΕ Διοικητικού, με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου.

Επίσης κανένας απολύτως κίνδυνος δεν υπάρχει να απολυθούν εργαζόμενοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που δουλεύουν ήδη, αφού σύμφωνα και με την από 12/11/12 σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο, οι ρυθμίσεις αφορούν μόνο τους εφεξής διοριστέους.

Συνεπώς όλες αυτές οι κραυγές, τα μόνα που επιδιώκουν είναι η διάλυση των υπηρεσιών, η τρομοκράτηση των εργαζομένων, η στείρα μικροπολιτική αντιπαράθεση και η εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων, την ώρα που αυτό που χρειαζόμαστε είναι αλληλεγγύη και συντονισμένος αγώνας, για την πραγματική επίλυση των ποικίλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος, οι εργαζόμενοι και οι πολίτες.

Εξ ίσου άκαιρη και άκαρπη θα ήταν η σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, που ζήτησε η ηγεσία του Σωματείου, πριν ακόμη ενημερωθεί αναλυτικά η Διοίκηση για την εφαρμογή του νόμου, και πριν αποφασίσουν τα συλλογικά όργανα των Δήμων σχετικά. Απόδειξη γι’ αυτό η απόφαση της 11/11/12 του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., με την οποία εκφράζεται η πλήρης διαφωνία της με τις ενδεχόμενες απολύσεις εργαζομένων, με τη μισθολογική τους υποβάθμιση και με την απαγόρευση προσλήψεων μέχρι το 2016, και καλούνται οι αιρετοί να μη συμμετάσχουν στις διαδικασίες υλοποίησης αυτών των ρυθμίσεων, κάτι που βεβαίως και η Διοίκηση του Δήμου μας θα πράξει.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν, ότι ο μόνος και ασφαλέστερος δρόμος, για την αποτελεσματική διεκδίκηση των όποιων δικαιωμάτων θίγονται, είναι ο από κοινού αγώνας Διοίκησης και εργαζομένων, με συνεργασία, επικέντρωση σε στόχους και ισχυροποίηση των αιτημάτων, μέσα από τη συνένωση όλων των δυνάμεων, για την καλύτερη δυνατή επίλυση των προβλημάτων. Σ’ αυτό το δρόμο καλούμε όλους τους εργαζομένους και το Σωματείο τους.

13/11/12

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.