ΕΛΙΑ (Μοντέρνες ταβέρνες) Αργυρούπολη – τι λένε οι κριτικές




HristinaB :”Τηγανητά κολοκυθάκια, κομμένα σε στικ, σαν πατάτες, με σάλτσα γιαουρτιού. Υπέροχα τηγανισμένα, δεν έμεινε τρίμμα. Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι, την πρώτη φορά που έφαγα στο μαγαζί, είχα ερωτευτεί το γιαούρτι τους. Όταν τους το είπα, φρόντισαν να μου φέρουν και δεύτερη μερίδα, την οποία και εξαφάνισα. Και μετά προσφέρθηκαν να μου φέρουν κι άλλο, αλλά είπα να μην το παρακάνω.”

jim :”Αψογη εξυπηρέτηση, απακι, κεφτεδάκια, λουκανικο, κολοκυθάκια, χοιρινος κρασομεζες φοβερα. Τιμές value for money. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα μπριζολάκια αγριογούρουνου.”

 

ΕΛΙΑ Μοντέρνες ταβέρνες, Αργυρούπολη

3.2
....
( 30 κριτικές )
Ποιότ. Φαγητού
....
3.3
Εξυπηρέτηση
....
3.5
Χώρος/Ατμόσφ.
....
3.0
Value for money
....
3.1
Ευρώ/Άτομο
18-26
ΕΛΙΑ
 ©2012 Δεδομένα χάρτη Google – Όροι ΧρήσΔες το στο google maps
Διεύθυνση: Μαρ. Γερουλάνου 85, Αργυρούπολη
Τηλέφωνο: 210 9960100
Περιγραφή: Παραδοσιακές γεύσεις και υλικά μαγειρέματος από την ελληνική επαρχία, με πολίτικες πινελιές. Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή ανοιχτά και το μεσημέρι.
Ακολουθούν 30 κριτικές για το εστιατόριο ΕΛΙΑ
Tip: Κάνε log-in για να βλέπεις κριτικές μόνο από τους χρήστες που εμπιστεύεσαι.
Στοίχηση κατά: Ημερομηνία / Δημοτικότητα
15 Νοε 2012kokoras

....

2.5+/-

Thumb____________2_
Τον εμπιστεύονται
4
Έχει γράψει Κριτικές
25
Ποιότ. Φαγητού
....
2
Εξυπηρέτηση
....
3
Χώρος/Ατμόσφ.
....
3
Value for money
....
2
Ευρώ/Άτομο
17-25

Πηγα 2 φορεs σε συντομο χρονικο διαστημα. Γιατι ειχα διαβασει κριτικεs,,,συναδελφων (γευσιγνωστων) για πολυ καλο φαγητο, και την πρωτη φορα, δεν πειστηκα απο αυτεs τιs κριτικεs,. Αλλα και την δευτερη φορα, σε τιποτα δεν αλαξε η αποψη μου για το φαγητό.

Μου αρεσε το περιβάλλον, το πιατακι με τιs ελητσεs,το σερβιs, το χυμα κρασακι. Και τιποτε αλλο.

Σε μια δυνατη πιατσα που ολοι συναγωνιζονται μονο στην εξωτερικη εικονα και το πρωτοτυπο…ονομα, το μαγαζι αυτο, παρα λιγο να ξεχωρισει. Θα προσπαθησω και τριτη φορα, με την ελπιδα , ν αλαξω προs το καλυτερο την αποψη μου.

Ακατάλληλη; Μοιράσου το! (permalink)
0
26 Σεπ 2012HristinaB

....

3.3+/-

0_thumb
Τον εμπιστεύονται
38
Έχει γράψει Κριτικές
80
Ποιότ. Φαγητού
....
3
Εξυπηρέτηση
....
4
Χώρος/Ατμόσφ.
....
3
Value for money
....
3
Ευρώ/Άτομο
17-25

Ημερομηνία επίσκεψης: Κυριακή 16/9/2012, βράδυ, 3 άτομα, με κράτηση

Έχοντας επισκεφτεί το συγκεκριμένο μαγαζί το καλοκαίρι, σε γαμήλιο τραπέζι, το είχαμε σημειώσει στα υπόψιν, για να τσεκάρουμε ποικιλία και τιμές.

Ο χώρος:
Σχετικά μικρός εσωτερικός χώρος, με χαρούμενα ανοιχτά χρώματα. Η χωρητικότητα διπλασιάζεται με τα τραπεζάκια στον εξωτερικό χώρο, που είναι πολύ ευχάριστη επιλογή όταν το επιτρέπει και ο καιρός (δεν έχει καμιά φοβερή θέα, αλλά είναι ανοιχτά και ευρύχωρα). Προσεγμένες τουαλέτες, με πολύ ωραία πόρτα και νιπτήρα κι ένα ολόκληρο καλάθι γεμάτο με καλλυντικά προς χρήση. Πολύ καλή έντεχνη ελληνική μουσική.

Το μενού:
Μοντέρνα ελληνική κουζίνα, με ήπιο γκουρμέ προσανατολισμό. Ικανοποιητικές μερίδες.
Πρώτα ήρθε στο τραπέζι μας ένα ποτηράκι με ελαιόλαδο και μπαλσάμικο, μαζί με ψωμάκια, για “εκλεπτυσμένες” βούτες. Στη συνέχεια, διαλέξαμε:
— χωριάτικη σαλάτα, πλούσια σε υλικά (και κάπαρη). Γενικά, οι σαλάτες τους φαίνονται πολύ ενδιαφέρουσες.
— μελιτζανοσαλάτα με παρμεζάνα, αμύγδαλο και παξιμαδάκια. Δε με ενθουσίασε, δεν είχε ιδιαίτερη γεύση (δεν κατάλαβα το αμύγδαλο) και ήταν υπερβολικά λιωμένη. Θα μου άρεσε να έχει διαφορετική υφή, με περισσότερα κομματάκια υλικών.
— κεφτεδάκια (4 στη μερίδα), που έμοιαζαν περισσότερο με μπιφτεκάκια (δε δοκίμασα)
— ριζότο με μανιτάρια και κοτόπουλο, ωραία χυλωμένο. Θα το προτιμούσα χωρίς το κοτόπουλο, όμως.
— τηγανητά κολοκυθάκια, κομμένα σε στικ, σαν πατάτες, με σάλτσα γιαουρτιού. Υπέροχα τηγανισμένα, δεν έμεινε τρίμμα. Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι, την πρώτη φορά που έφαγα στο μαγαζί, είχα ερωτευτεί το γιαούρτι τους. Όταν τους το είπα, φρόντισαν να μου φέρουν και δεύτερη μερίδα, την οποία και εξαφάνισα. Και μετά προσφέρθηκαν να μου φέρουν κι άλλο, αλλά είπα να μην το παρακάνω.
— ρολάκια με κοτόπουλο και λαχανικά, κομψό finger food, πλούσια γέμιση, νόστιμο, αλλά όχι αξέχαστο.
— μισό κιλό χύμα κόκκινο κρασί (Cabernet – Αγιωργίτικο, από την ορεινή Αρκαδία)
— κανάτα με δροσερό νερό
Στο τέλος, κέρασμα φρουτάκι (πεπόνι) και σφηνάκια ρακί. (Ήπια σχεδόν δύο και ίσως αυτός ήταν ο λόγος που την επόμενη μέρα είχα καούρες.)
Τιμές ακριβώς δε συγκράτησα, γιατί ήμουν καλεσμένη, αλλά τα ορεκτικά κυμαίνονται γύρω στα 7€, λίγο παραπάνω οι σαλάτες και τα κυρίως γύρω στα 13-15€. Είναι λιγάκι τσιμπημένο, δηλαδή, άρα δεν προσφέρεται για πολύ συχνές επισκέψεις.

Το σέρβις:
Ευγενικό, επαγγελματικό, με καλούς χρόνους (και στο γαμήλιο τραπέζι, που γινόταν χαμός και τώρα, που δεν υπήρχε κόσμος).

Θα ξαναπάω;
Πιθανώς. Λόγω τιμών, θεωρώ ότι είναι καλύτερο να πάτε με παρέα και να μοιραστείτε μεζεδάκια και πιάτα στη μέση.

Ακατάλληλη; Μοιράσου το! (permalink)
3
09 Αυγ 2012Καλοσφαγάς

....

3.8+/-

Thumb_colin_mcrae_rally_20052
Τον εμπιστεύονται
0
Έχει γράψει Κριτικές
3
Ποιότ. Φαγητού
....
3
Εξυπηρέτηση
....
4
Χώρος/Ατμόσφ.
....
4
Value for money
....
4
Ευρώ/Άτομο
17-25

Έχω επισκευτεί την Ελιά 4 φορές με φίλους μας που διαμένουν στην περιοχή.

Είναι ένα μοντέρνο μεζεδοπωλείο με minimal αισθητική.

Η εξυπηρέτηση ικανοποιητική όσο πρέπει. Επειδή πάντα οι φίλοι μας παραγγέλνουν προτιμούν την σαλάτα με το χοιρομέρι που δεν ενθυμούμαι την ακριβή της ονομασία, και η οποία είναι ωραία.

Το κεμπάπ έχω δοκιμάσει μια φορά και δεν έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος όμως τα μπιφτέκια του πάρα πολύ νόστιμα και μαλακά. Το καταϊφι με το τυρί και τα μανιτάρια είναι από τα νόστιμα για να σου ανοίξουν την όρεξη.

Σίγουρα δεν θα σκάσεις στο φαϊ αν θες να φας οικονομικά. Για 4 άτομα με κρασί θα υπολογίζει κανείς γύρω στα 25-28 ευρώ το ατομο.

Θετικό : η μουσική πολύ ωραία επιλογή κοματιών
Αρνητικό: κάποια φαγητά δεν υπάρχουν πάντα ενώ υπάρχουν στον κατάλογο

 

Ακατάλληλη; Μοιράσου το! (permalink)
1
21 Ιούλ 2012ΓΙΑΝΝΗΣ123

....

2.5+/-

0_thumb
Τον εμπιστεύονται
1
Έχει γράψει Κριτικές
6
Ποιότ. Φαγητού
....
3
Εξυπηρέτηση
....
3
Χώρος/Ατμόσφ.
....
2
Value for money
....
2
Ευρώ/Άτομο
26-36

πολυ καλη επιλογη για βραδυνη εξοδο καλη ποιοτητα ομορφος χωρος λιγο στριμωγμενα μεσα αλλα πολυ φασαρια πολυ βαβουρα και ακριβο για την περιοχη

Ακατάλληλη; Μοιράσου το! (permalink)
0
20 Μαι 2012dimi86

....

3.8+/-

7_thumb
Τον εμπιστεύονται
3
Έχει γράψει Κριτικές
2
Ποιότ. Φαγητού
....
4
Εξυπηρέτηση
....
4
Χώρος/Ατμόσφ.
....
3
Value for money
....
4
Ευρώ/Άτομο
17-25

Στην Ελιά έχω πάει δύο φορές και μπορώ να πω ότι άνετα θα ξανα πήγαινα. Μου άρεσε πολύ το φαγητό μιας και έχει κάποια “περίεργα” πιάτα φτιαγμένα με φαντασία και μεράκι και έχει και αρκετά καλό κρασί. Το φαγητό θα έλεγα οτι είναι εμπνευσμένο από την Κρητική κουζίνα οπότε μου άρεσε αρκετά μιας και είμαι φαν του Κρητικού φαγητού. Επίσης το μαγαζί έχει πολύ καλή εξυπηρέτηση με ευγενικό σερβιτόρο και πρόθυμο να βοηθήσει ο οποίος πάντα στην αρχή ενημερώνει επίσης τα πιάτα ημέρας που δεν βρίσκονται στον κατάλογο.

Σαν χώρος είναι αρκετά καλός λίγο μικρός εσωτερικά αλλά το καλοκαίρι έχει τραπεζάκια έξω και είναι άνετα. Αυτό που θα ήθελα να αλλάξουν είναι η μουσική που παίζει στο μαγαζί μιας και δεν ταιριάζει καθόλου με το ύφος και το στυλ του. Ενώ είναι μοντέρνα Ελληνική ταβέρνα ακούγεται σταθμός με τραγούδια τύπου Mariah Carey & Whitney Houston… Απο τιμές μέτριες ούτε πολύ φτηνά ούτε πολύ ακριβά, είχε βγει περίπου 20 ευρώ το άτομο (2 άτομα είχαμε πάει) και είχαμε πάρει μια σαλάτα, ένα ορεκτικό, 2 κυρίως πιάτα και λευκό κρασάκι.

Οπότε το προτείνω ασυζητητί και να πάτε με το στομάχι σας άδειο για να δοκιμάσετε και σαλάτα που έχει ωραίες και μεζεδάκια και κυρίως πιάτο. Γλυκό δεν έχει τύχει να πάρω οπότε δεν γνωρίζω αν είναι και αυτά εξίσου ωραία όπως τα φαγητά του.. Ευκαρία είναι λοιπόν να το ξανα επισκεφτώ για να δοκιμάσω και τα γλυκά του στο τέλος ενος ευχάριστου γεύματος.

Ακατάλληλη; Μοιράσου το! (permalink)
3
24 Μάρ 2012pyrrixos

....

3.3+/-

9_thumb
Τον εμπιστεύονται
17
Έχει γράψει Κριτικές
36
Ποιότ. Φαγητού
....
4
Εξυπηρέτηση
....
3
Χώρος/Ατμόσφ.
....
3
Value for money
....
3
Ευρώ/Άτομο
17-25

Επίσκεψη στις 22/03

Η ΕΛΙΑ βρίσκεται σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της Αργυρούπολης,την οδό Γερουλάνου,η οποία προσφέρει πλήθος γαστριμαργικών επιλογών.Η πρόσβαση είναι αρκετά εύκολη,το παρκινγκ είναι δύσκολο ειδικά τις μέρες και τς ώρες αιχμής.
Ο χώρος είναι μια μετριων διαστάσεων αίθουσα εσωτερικά και ένας ημιυπαίθριος σκεπασμένος εξωτερικά,που κάθονται όταν ο καιρός το επιτρέπει.

Η διακοσμηση είναι φωτεινή και καλόγουστη.Υπάρχει αρκετος χώρος μεταξύ των τραπεζιών.
Η ποιότητα των φαγητών και η ποσότητα είναι πολύ καλή,σχεδον άριστη.Κανονικά για 3,5 αλλά ισομοιράζω λίγο επόμενες κατηγορίες.Ότι πήραμε ήταν πολύ εύγεστο,είτε η σαλάτα μια διάφορα λαχανικά,ή τα φιλετάκια αγριογούρουνου,ή τα ρολάκια με μυζήθρα ή το ριζότο με σαφραν.Δένεται η δυνατότητα να πάρεις μισή μερίδα,για να δοκιμάσεις περισσότερες γεύσεις.Το δοκίμασα και η μισή μερίδα ήταν αρκετά ικανοποιητική ως ποσότητα.

Η εξυπηρέτηση ήταν σχεδόν τέλεια.Ο σερβιτόρος χαμογελαστός,και πρόθυμος να απαντήσει στις ερωτήσεις μας και τα πιάτα ήρθαν χωρίς προβλήματα.Το 3(και όχι 3,5)δεν είναι διότι μπορεί να άργησε λιγάκι περισσότερο να φέρει τα κυρίως,ισα ίσα εγω το εκλαμβάνω ότι αυτό που έφαγα ήταν και φρέσκοφτιαγμένο(εξάλλου είχα και καλή παρέα),αλλά διότι χωρίς να ρωτήσει,εστω για τους τύπους,έφερε εμφιαλωμένο νερό και ψωμάκι.Ωραιο το ψωμάκι με λαδάκι,το ψωμί μάλιστα με προζύμι,που δε βρίσκεις εύκολα,αλλά το κουβέρ το βλέπω σε όλα τα εστιατόρια,και ας έχει καταργηθεί.Θα πει κανεις ,μα με 3 ευρω σωνεσαι?Δεν είναι θέμα χρημάτων.

Στο δια ταύτα για μια σαλάτα,ένα ορεκτικό,μια κανονική και μια μισή μερίδα και μισό κιλό χύμα κρασί(Μοσχοφίλερο Σεμέλη,όπως μας ενημερωσε ο σερβιτόρος,πολύ καλό)πληρώσαμε 17 ευρώ το άτομο και η απόδειξη ήρθε κανονικά και χωρίς παρακάλια
Αν θα ξαναπάω?Πραγματικά η Ελια μου εκανε πολύ καλή εντύπωση,οπότε είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που λέω με καταφατικό και εμφατικό τρόπο ότι αξίζει μια επίσκεψη για το μεράκι που φαίνεται ότι έχει επενδυθεί στο χώρο και ότι ναι θα ξαναπάω και μάλιστα σύντομα.

Ακατάλληλη; Μοιράσου το! (permalink)
1
25 Φεβ 2012Anastasia T.

....

3.3+/-

4_thumb
Τον εμπιστεύονται
7
Έχει γράψει Κριτικές
6
Ποιότ. Φαγητού
....
4
Εξυπηρέτηση
....
3
Χώρος/Ατμόσφ.
....
3
Value for money
....
3
Ευρώ/Άτομο
17-25

Το μαγαζι αυτο αποτελει μια συχνη μου επιλογη οταν θελω να απολαυσω ωραιο ελληνικο φαγητο σε εναν ηρεμο περιβαλλον.Ο χωρος ειναι πολυ προσεγμενος,σε γηινα παλ χρωματα με κυριαρχο το λαδι,που δημιουργουν μια χαλαρη και ξεκουραστη ατμοσφαιρα.Επισης ο χωρος ειναι καθαρος και η κουζινα ειναι ανοιχτη ωστε να βλεπουν ολοι τι γινεται μεσα.
Το σερβις ειναι παρα πολυ ευγενικο,φιλικο και εξυπηρετικο.

Το φαγητο τους ειναι το κατι αλλο,και εχουν κατορθωσει να διατηρησουν την ποιοτητα τους τοσα χρονια που το επισκεπτομαι προσωπικα. Αγαπημενα πιατα ειναι η σαλατα με χαλουμι,το γευστικοτατο λουκανικο,οι διαφορες πιτες ημερας,το κανταιφι με τυρια και μανιταρια,οι ντοματοκεφτεδες,η φαβα η παντρεμενη,το ψητο χαλουμι,η μοσχαρισια μπριζολα γαλακτος,τα μπριζολακια απο γουρουνοπουλο,τα μοσχαρισια φιλετακια με σαλτσα μαυροδαφνης κλπ κλπ.Και οποιο μαγειρευτο τους εχω δοκιμασει. Οι μεριδες ειναι μεγαλες και χορταστικες.
Απο τα γλυκα του προτιμω παντα το μιλφειγ και την την ταρτα γιαουρτιου με γλυκο βυσσινο.Τελος,οι τιμες τους ειναι πολυ καλες γι αυτο που προσφερουν,δηλαδη καλη ελληνικη κουζινα,ελαφρα εκσυχρονισμενη,χωρις ακροτητες,σε ενα χαλαρο περιβαλλον που σε ηρεμει.

Ακατάλληλη; Μοιράσου το! (permalink)
1
10 Δεκ 2011Jo Anna

....

3.5+/-

11_thumb
Τον εμπιστεύονται
1
Έχει γράψει Κριτικές
3
Ποιότ. Φαγητού
....
3
Εξυπηρέτηση
....
4
Χώρος/Ατμόσφ.
....
4
Value for money
....
3
Ευρώ/Άτομο

Επισκεφθήκαμε το μαγαζί Πέμπτη βράδυ. Ο χώρος είναι όμορφος και προσεγμένος και η εξυπηρέτηση πολύ καλή (ευγενέστατα τα παιδιά στο σέρβις). Καθαρή ήταν και η κουζίνα του (στα συν του μαγαζιού ότι οπτικά έχουν πρόσβαση οι πελάτες).

Όσον αφορά το μενού, έχει ποικιλία πιάτων με έμφαση στο κρέας(Εξαιρετικό ορεκτικό οι ντοματοκεφτέδες του). Η κουζίνα του θα χαρακτηριζόταν μοντέρνα με αναφορές στα κλασσικά ελληνικά πιάτα. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν όλα πολύ καλής ποιότητας.

Ωστόσο -ειδικά για τις μέρες- οι τιμές του θεωρώ ότι είναι μάλλον τσιμπημένες . Για παράδειγμα, θεωρώ ότι ένα πιάτο με κοτόπουλο θα μπορούσε και θα έπρεπε να πέσει κάτω από τα 14 ευρώ…Συνολικά για 1 σαλάτα, 2 ορεκτικά 3 κυρίως και ένα γλυκό και μια μπύρα πληρώσαμε γύρω στα 22 ευρώ το άτομο.

Ακατάλληλη; Μοιράσου το! (permalink)
1
06 Δεκ 2011jim

....

3.8+/-

Thumb_11022012267
Τον εμπιστεύονται
31
Έχει γράψει Κριτικές
37
Ποιότ. Φαγητού
....
4
Εξυπηρέτηση
....
4
Χώρος/Ατμόσφ.
....
3
Value for money
....
4
Ευρώ/Άτομο

Κορυφαίο για ότι προσφέρει σε μια περιοχή που έχει πολλά παρόμοια μαγαζιά.Ο χώρος αν και μοιάζει με πολλά μαγαζιά που ξεπηδήσαν όλα μαζί στην Αθήνα εξαιρετικός.

Αψογη εξυπηρέτηση, απακι, κεφτεδάκια, λουκανικο, κολοκυθάκια, χοιρινος κρασομεζες φοβερα. Τιμές value for money. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα μπριζολάκια αγριογούρουνου.

Ακατάλληλη; Μοιράσου το! (permalink)
1
31 Οκτ 2011shine

....

3.5+/-

Thumb_100_0781
Τον εμπιστεύονται
4
Έχει γράψει Κριτικές
13
Ποιότ. Φαγητού
....
4
Εξυπηρέτηση
....
4
Χώρος/Ατμόσφ.
....
3
Value for money
....
3
Ευρώ/Άτομο

Καλόγουστος χώρος μέσα και έξω. Πολύ καλές γεύσεις και πρωτότυπες συνταγές. Εξυπηρετικό προσωπικό και σχετικά λογικές τιμές. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Ακατάλληλη; Μοιράσου το! (permalink)
1
← Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο →

Διάβασε περισσότεραhttp://www.ask4food.gr/estiatoria/872-elia#ixzz2CnZrbG6F

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.