Χοιρινό ψαρονέφρι με κοκκινογούλια




 Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)
«Απλή στη Παρασκευή της συνταγή που ενδείκνυται για εκείνους που προσέχουν τη διατροφή τους»  
Χρίστίνα Λασκαρίδου, Κατερίνη Πιερίας

ΥΛΙΚΑ
– 1 κιλό χοιρινό ψαρονέφρι (σε μερίδες)
– 1 κιλό παντζάρια (ή μόνο κοκκινογούλια)
– 1 ξερό ψιλοκομ. κρεμμύδι
– 2 σκελ. ψιλοκομ. σκόρδο
– ¼ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
– ½ ποτηράκι αρωματικό κόκκινο κρασί
– 1 κουτ. σούπας ψιλοκομ. βασιλικός
– 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
– Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ετοιμάζουμε πρώτα το ψαρονέφρι. Πλένουμε καλά το κρέας, αν δεν το έχουμε σε μερίδες το τεμαχίζουμε και αφού το στραγγίξουμε το πασπαλίζουμε καλά με τη μουστάρδα και το αλατοπιπερώνουμε.

2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα παντζάρια, κρατάμε μόνο τα κοκκινογούλια κόβοντας τα σε μέτρια κομμάτια και αφού ψιλοκόψουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι και σε ελαιόλαδο έως ότου μαραθούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις μερίδες κρέατος, τις τσιγαρίζουμε και από τις δύο πλευρές και «σβήνουμε» με το κρασί. Μαγειρεύουμε για λίγο και ρίχνουμε τα κοκκινογούλια, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το βασιλικό που θα δώσει ένα υπέροχο άρωμα. Τέλος, ρίχνουμε σταδιακά 1 με 1½ ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε για 40 περίπου λεπτά έως ότου γίνει το κρέας και «δέσει» η σάλτσα. Ιδανικό συνοδευτικό είναι ο πουρές πατάτας όπου γίνεται απλά και σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας αν τον αγοράσετε σε φακελάκι.

Χρόνος εκτέλεσης: 50 λεπτά
Μερίδες: 3-4

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Tο ψαρονέφρι είναι εκλεκτής ποιότητας κομμάτι κρέατος και ενδείκνυται για ψητό. Eπειδή δεν είναι λιπαρό, αντέχει στην ψύξη 2-3 ημέρες και στην κατάψυξη 5-6 μήνες.

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Αρτέμιδος 1, 1ος όροφος, Τ.Κ. 15125, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.