Χειμωνιάτικες πένες με ρεβίθια και λουκάνικο




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)
«Πολύ νόστιμος τρόπος να απολαμβάνεις τα ζυμαρικά. Ένα πιάτο γεμάτο γεύσεις!»
Έφη Ανέστη, Αγρίνιο Αιτ/νίαςΥΛΙΚΑ
– 400 γρ. πένες (ή άλλο ζυμαρικό)
– ¼ κιλού λουκάνικα (σε ροδέλες)
– 400 γρ. βρασμένα ρεβίθια
– 3 πολύχρωμες πιπεριές (κομμένες στα δύο έκαστη)
– 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
– 2 ξερά κρεμμύδια (σε ροδέλες)
– 2 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
– Βασιλικός (φυλλαράκια)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, τις βάζουμε σε ταψάκι με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, τις περιχύνουμε με μια κουταλιά ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200oC, έως ότου μαυρίσει ελαφρά η φλούδα. Έπειτα, τις βάζουμε σε πανεράκι, κλείνοντας τες με πλαστική μεμβράνη.

2. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο τα λουκάνικα για 2-3 λεπτά, τα αποσύρουμε και στο ίδιο τηγάνι με μία κουταλιά επιπλέον ελαιόλαδο μαλακώνουμε τα κρεμμυδάκια σοτάροντας τα για 4-5 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε τις πιπεριές, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λωρίδες, το ξίδι, τα βρασμένα ρεβίθια, τα λουκάνικα, δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο να «δέσει» η σάλτσα.

3. Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente και σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα σουρώνουμε και μετά τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα πασπαλίζοντας τα με ψιλοκομμένα φυλλαράκια βασιλικού.

Χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά
Μερίδες: 4

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Αρτέμιδος 1, 1ος όροφος, Τ.Κ. 15125, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.