Απολαυστικά μανιτάρια με φιογκάκια




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)
«Μαγική συνταγή για πραγματικούς λάτρεις γεύσεων και αρωμάτων»
Ηλίας Καραμπάσης, Άρτα

ΥΛΙΚΑ
– 1½ κιλό μανιτάρια (ή του κουτιού)
– 400 γρ. φιογκάκια (φαρφάλε)
– ¼ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
– 2 ξερά κρεμμύδια
– 1 κουτ. σούπας ψιλοκομ. μαϊντανός
– 2 σκελ. σκόρδο
– 3 κουτ. σούπας ούζο
– 1 ποτηράκι λευκό κρασί
– Αλάτι, πιπέρι, τριμ. τυρί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αν έχετε φρέσκα μανιτάρια, τα πλένετε καλά, τα στραγγίζετε και τα τεμαχίζετε στα τέσσερα. Στη συνέχεια τα σοτάρετε ελαφρά σε ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα σκορδάκια κομμένα στα δύο. Αφού μαραθούν λίγο τα κρεμμυδάκια, προσθέτετε το μαϊντανό, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο και αφήνετε έως ότου τα μανιτάρια «τραβήξουν» τα πολλά υγρά. Έπειτα, «σβήνετε» πρώτα με το κρασί και μετά με το ούζο, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ (10’) και αποσύρετε.

2. Βράζετε τα φαρφάλε σε ελαφρά αλατισμένο νερό (10’-12’), τα σουρώνετε και τα περιχύνετε στα μανιτάρια. Τέλος, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί. Καλή όρεξη!

Χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά
Μερίδες: 4-5

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Αρτέμιδος 1, 1ος όροφος, Τ.Κ. 15125, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.