1000 δέντρα από την ‘’ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ’’ στα καμμένα της Γλυφάδας




Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος εθελοντών πραγματοποιήθηκε η δενδροφύτευση στις καμένες εκτάσεις του Υμηττού στην Άνω Γλυφάδα, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής ‘’ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ’’.

Συνολικά φυτεύτηκαν 1.000 νέα φυτά σε μια έκταση που δεν έχει δυνατότητες φυσικής αναγέννησης.

Η δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθήνας, του Δήμου Γλυφάδας και της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής. Βασικοί αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια ήταν μεταξύ άλλων η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού, ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ”ΑΝΙΜΑ”, ο Εμπορικός Σύλλογος Γλυφάδας και οι Τοπικές Εφορίες Προσκόπων Γλυφάδας και Βούλας.

Συμμετείχαν επίσης οι Εθελοντικές Ομάδες Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Βάρης, Βύρωνα, Ηλιούπολης, Χολαργού και Παπάγου, ο Γυμναστικός Σύλλογος Αιξωνής, ο Σύλλογος Αρκάδων και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας, η Ομάδα Εθελοντών ‘’ΕΛΑ’’ του Δήμου Γλυφάδας, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Γλυφάδας, περιβαλλοντικές ομάδες των σχολείων και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μέρος ενός συνολικού σχεδίου αναδάσωσης, που έχει ξεκινήσει στην περιοχή της Γλυφάδας και η οποία θα αποτελέσει σημαντικό κομμάτι στη βαθμιαία αποκατάσταση και ανάπλαση των καμένων εκτάσεων του βουνού.

Ο Σύλλογος ‘’ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ’’ ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχή πραγματοποίηση της δενδροφύτευσης και συνεχίζει ακάθεκτα το εθελοντικό έργο για την προστασία του Υμηττού.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.