Το Παλαιό Φάληρο τίμησε την επέτειο του “ΟΧΙ”




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΛΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ – ΦΩΤΟ: “V” & “Β” (vimaonline.gr)
Με διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων τίμησε την Εθνική Επέτειο  της 28ης Οκτωβρίου, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου.

Το Σάββατο 27/10, υπήρξε γενικός σημαιοστολισμός  και φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών, ιδιωτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., τραπεζών κλπ. από το πρωί της 27ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση της 28ης Οκτωβρίου 2012 και έγιναν ομιλίες σε σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς δημοσίου κλπ.

Ανήμερα της επετείου ήχησαν στις 7.30 χαρμόσυνα τα καμπαναριά των ναών της πόλης, στις 10:00 ακολούθησε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου, την οποία παρακολούθησε σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Διονύση Χατζηδάκη, τα σχολεία, οι αθλητικοί σύλλογοι, πολιτιστικοί φορείς κ. ά.  για να κλείσει το εορταστικό διήμερο η μεγαλοπρεπής παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο παρουσία πλήθος φαληριωτών.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η μαθήτρια της Τρίτης Λυκείου του 4ου Γενικού Λυκείου Παλαιού Φαλήρου Δήμητρα – Γεωργία Πετροπούλου. Ακολούθησε επιμημνόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο “ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΗΡΩΩΝ” και τέλος ακολούθησε η παρέλασε στη Λεωφόρο Ποσειδώνος διάρκειας περίπου μίας ώρας. Μετά το πέρας της παρέλασης το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Κρητών Παλαιού Φαλήρου παρουσίασε χορούς της Κρήτης στην Πλατεία του Φλοίσβου.


Στο Ηρώο. Ο Δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης ανάμεσα στην περιφερειακή σύμβουλο Κατερίνα Αναγνώστου, τη σύζυγό του Λένα, τους  αντιδημάρχους  Ανδρέα Δούμα και Στέλιο Μαυρακάκη και τους δημοτικούς συμβούλους κ. κ. Κανέλλο, Βασιλείου, Ζάγκα, Κορόμηλο κ.α.


Δήμος και Περιφέρεια κατέθεσαν στέφανα στο μνημείο των πεσόντων.


Από δεξιά (δεύτερος) ο αντιδήμαρχος Στ. Μαυρακάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Δέτσης, Αλεξ. Πανταζής.


Οι δημοτικοί σύμβουλοι (από αριστερά) Γιάννης Γουλιέλμος, Γιώργος Ασημακόπουλος, Μαρία Ζάγκα και Σπύρος Μινέτος.


Σε πρώτο πλάνο ο δημοτικός σύμβουλος και πρ. Νομάρχης Θεόδωρος Κανέλλος μαζί με τις κυρίες  Ευφροσύνη Ζήση, Κατερίνα Αναγνώστου και Λένα Χατζηδάκη.

Στιγμιότυπα από την παρέλαση 


Ο τ. δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Ξανθουδάκης παρελαύνει με τη σημαία του Συλλόγου των Κρητών.


Ανάμεσα στον κόσμο και περιτριγυρισμένος από μικρά παιδιά ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης παρακολουθεί την παρέλαση.
(Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι του συνεργάτη μας Δημ. Βλάχου)


Οι άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας Π. Φαλήρου.


Οι έφεδροι καταδρομείς Παλαιού Φαλήρου.


Ο Δήμαρχος δίνει τα συγχαρήτήριά του στον αντιδήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το τελετουργικό της ημέρας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.