Τάρτα γαρίδων




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)
«Όλοι αναρωτιούνται αν έχω σπουδάσει μαγειρική όταν τους φτιάχνω αυτή τη τάρτα… Αφιερωμένη στα παιδιά μου που τους αρέσει πολύ»!
Ναυσικά Γεωργίου, Αγ. Ανάργυροι Αττικής

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
– 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
– 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
– 1 κουταλάκι αλάτι
– ½ φλιτζ. τσαγιού μαργαρίνη
– 1 αβγό, 4 κουτ. σούπας νερό
– 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
– ½ κιλό μεσαίες γαρίδες
– 1 ψιλοκομ. ξερό κρεμμύδι
– 250 γρ. μανιτάρια (φέτες)
– 300 γρ. ανθότυρο (λιωμένο)
– 2-3 κουτ. σούπας τριμ. παρμεζάνα
– Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
– Σάλτσα ντομάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε λεκανίτσα, αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη μπέικιν, το αλάτι και έπειτα ρίχνουμε το βούτυρο και «δουλεύουμε» το μείγμα με τα δάχτυλα. Σε πιατάκι, αναμειγνύουμε το χτυπημένο αβγό, το νερό και το χυμό λεμονιού και ραντίζουμε με αυτό το μείγμα αλευριού δημιουργώντας εύπλαστη ζύμη. Τέλος, ζυμώνουμε, ανοίγουμε με πλάστη φύλλο, σχετικά χοντρό και στρώνουμε την επιφάνεια ενός στρογγυλού και ρηχού ταψιού για τάρτες.

2. Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας τους τα κελύφη. Σε τηγάνι, σοτάρουμε νε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, έως ότου μαραθεί και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Έπειτα από 3-4 λεπτά ρίχνουμε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ώσπου να ψηθούν και από τις δύο πλευρές. Η γέμιση είναι έτοιμη!

3. Αδειάζουμε τις γαρίδες στη τάρτα και τις σκεπάζουμε με λιωμένα κομματάκια από το ανθότυρο (ή άλλο τυρί). Έπειτα, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε την επιφάνεια της τάρτας με τριμμένη παρμεζάνα. Τέλος, ψήνουμε το ταψάκι σε προθερμασμένο –μέτριο- φούρνο για μισή ώρα έως ότου λιώσει το τυρί και πάρει χρώμα.

Χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά
Μερίδες: 4-5

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Αρτέμιδος 1, 1ος όροφος, Τ.Κ. 15125, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.