Σισιλιάνικες πένες


Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)

«Παραδοσιακή ιταλική συνταγή για σπέσιαλ πένες! Καλή χρονιά!»
Ελευθερία Μαζαράκη, Ηράκλειο Κρήτης

ΥΛΙΚΑ
– ½ κιλό πένες
– ½ κιλό μελιτζάνες
– ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
– 2 πιπεριές (κίτρινη, πράσινη)
– 1 ξερό κρεμμύδι (φέτες)
– 2 σκελ. σκόρδο
– ½ κιλό ώριμες ντομάτες
– Αλάτι, πιπέρι, βασιλικός (ξερός)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βράζετε τις πένες σε αλατισμένο νερό και σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

2. Αφού κόψετε τις μελιτζάνες σε κυβάκια, τις πασπαλίζετε αρκετά με αλάτι και τις αφήνετε για 60 λεπτά ώστε να φύγει η πικρίλα. Έπειτα, τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε. Παράλληλα, καψαλίζετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε λεπτές λουρίδες. Σοτάρετε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και όταν μαραθούν προσθέτετε τις μελιτζάνες. Αφήνετε για μερικά λεπτά και ρίχνετε τις ντομάτες αφού πρώτα τις έχετε πολτοποιήσει. Τέλος, προσθέτετε το βασιλικό και μαγειρεύετε τη σάλτσα για μισή περίπου ώρα.

Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά (χωρίς την αναμονή)
Μερίδες: 3-4

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email (steiletisintagisou@gmail.com) ή ταχυδρομικά (Αρτέμιδος 1, 1ος όροφος, Τ.Κ. 15125, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X