Οδηγώ στην πόλη χωρίς σήματα
(ilioupolitoday.gr)

Τα οδικά σήματα κυκλοφορίας που τα λέμε και σήματα Τροχαίας κανονικά έπρεπε να τα λέμε σήματα του Δήμου.

 

simata1

Μια διαφορετική, επικίνδυνη … μόδα ξεκίνησε από την «τρέλα» των οπαδών για την αγαπημένη τους ομάδα.

Οι «κολλημένοι με την μπάλα», κολλούν εκατοντάδες αυτοκόλλητα των συλλόγων που υποστηρίζουν, σε πινακίδες σήμανσης της τροχαίας και σε φωτεινούς σηματοδότες.

Το γεγονός, τελευταία, που έχει πάρει διαστάσεις, εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα και σε αρκετές περιπτώσεις προκαλεί ακόμη και τροχαία ατυχήματα…

Με μια προσεκτική ματιά, οι οδηγοί διαπιστώνουν τη συνήθεια των οργανωμένων οπαδών να κολλούν αυτοκόλλητα των αγαπημένων τους ομάδων στα σήματα της τροχαίας, σε πινακίδες των δήμων, σε στύλους, σε κάδους απορριμμάτων και φανάρια.

tampela

Σε ορισμένες, μάλιστα, περιπτώσεις, τα αυτοκόλλητα είναι τόσο πολλά, που κρύβουν ακόμη και το STOP, την απαγόρευση στροφής αριστερά ή δεξιά, την προειδοποίηση για διάβαση πεζών.

Ψάχνοντας στο σκοτάδι! Να στρίψω κάτω, ή απαγορεύεται; Πού είναι το βέλος στην πινακίδα, προς τα κάτω ή προς τα πάνω; Βλέποντας τις μούρες των παρκαρισμένων αυτοκινήτων, προς τα πάνω ή προς τα κάτω, βγαίνουν και κάποια χρήσιμα συμπεράσματα…

ΔΡΟΜΟΣ ΑΓΙΑ_ΜΑΡΙΝΑ_ΣΤΑΣΗ_ΓΕΦΥΡΑΚΙ

Η καταστροφή των πινακίδων, σύμφωνα με το νόμο, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης δύο ετών. Οι οπαδοί των ομάδων, όμως, τονίζουν πως με τα αυτοκόλλητα «οριοθετούν» την περιοχή τους και αυτό το κάνουν γνωστό και στους αντίπαλους φιλάθλους.Κύριοι αρμόδιοι μήπως ξέρετε πού είναι το βέλος και τα βέλη χιλιάδων πινακίδων; Προς τα πάνω ή προς τα κάτω; Απαγορεύεται η στροφή αριστερά ή δεξιά;

ΦΑΝΑΡΙ ΑΓΙΑΣ_ΜΑΡΙΝΑΣ_ΣΤΑΣΗ_ΓΕΦΥΡΑΚΙΑ

Αν μάθετε, σφυρίξτε μας κλέφτικα και θα καταλάβουμε…

Εάν πάλι δεν μάθετε, δεν πειράζει, ποτέ άλλωστε δεν ξέρατε και ούτε θα ενδιαφερθείτε τώρα και να τα διορθώσετε…

Ποιος άραγε ευθύνεται για την κατάσταση των οδικών σημάτων; Εντάξει, πρώτ’ απ’ όλα οι ανεγκέφαλοι που τα “κοσμούν”. Από κει κει πέρα; Ποιος παίρνει χρήματα για την αποκατάστασή τους και δεν το κάνει; Γνωρίζουμε ότι σε περίπτωση καταστροφής ή κλοπής υπάρχει συμβεβλημένη εταιρεία που τα επιδιορθώνει ή τα αποκαθιστά. Το τηλέφωνό τους είναι πίσω από κάθε σήμα. Επικοινωνήσαμε μαζί τους και μας δήλωσαν αναρμόδιοι.

 

ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΤΕΧΑΚΗ_ΑΠΕΝΑΝΤΙ_ΑΠΟ_ΑΓΙΑ_ΜΑΡΙΝΑΣ

Μετά τηλεφωνήσαμε σε δύο υπουργεία που θεωρήσαμε αρμόδια και καταλήξαμε στην Τροχαία απ’ όπου τελικά μάθαμε ότι την ευθύνη για τον καθαρισμό των σημάτων την έχει ο Δήμος και κανείς άλλος. Ένας υπάλληλος, ένας κουβάς κι ένα σφουγγάρι αρκούν για να μη θρηνήσουμε θύματα, αλλά… Θαυμάστε τους.

sima

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.