Γλυφάδα- Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2012




 

 Δελτίο τύπου:

 Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις του «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη», του νέου θεσμού που καθιέρωσε ο Δήμος Γλυφάδας και διοργανώνει σε συνεργασία με τον πολιτιστικό τομέα του Κ.Α.Π.ΠΑ.

 Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, στην κατάμεστη 3η μαρίνα της Γλυφάδας, ο θίασος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης με πρωταγωνιστή τον Παναγιώτη Μπουγιούρη, άνοιξε την αυλαία του «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη» με την εξαιρετική, αλλά και πολύ επίκαιρη παράσταση «ο Επιθεωρητής» του Γκογκόλ. Το κοινό καταχειροκρότησε τους ηθοποιούς οι οποίοι ευχαρίστησαν διοργανωτές και θεατές για τον εξαιρετικό κλείσιμο της περιοδείας τους στη Γλυφάδα.

Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, ένα ακόμα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., αυτό των Ιωαννίνων, παρουσίασε την παράσταση «Μανδραγόρας» του Ν. Μακιαβέλι,  ενώ «Το παιχνίδι… της φαντασίας» του Κορνειγ, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μόρτζου, παίχτηκε στην κατάμεστη από κόσμο 3η μαρίνα, τη Δευτέρα 10/9 από το θέατρο «4 Εποχές» με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Ματαράγκα & Αθηνά Μαυρομάτη.

Το κέφι απογειώθηκε τη Τρίτη 11/9 όπου η μοναδική Μαίρη Λίντα παρέα με τον εξαιρετικό Πέτρο Ίμβριο, μας ταξίδεψαν όχι μόνο στη χρυσή εποχή της ελληνικής μουσικής των δεκαετιών ’50 και ’60, αλλά και τη σύγχρονη, ερμηνεύοντας από αξέχαστα τραγούδι του Μανώλη Χιώτη μέχρι και τις τελευταίες προσωπικές τους επιτυχίες.

Η διαδρομή μας στο πολιτισμό συνεχίστηκε με την Μαίρη Βιδάλη, τον Παύλο Ευαγγελόπουλο και τον θίασό τους να ερμηνεύνουν τη γαλλική κωμωδία «Μονομαχία Γυναικών» τη Τετάρτη 12/9 Σεπτεμβρίου, ενώ η Πέμπτη 13/9 ήταν αφιερωμένη στους μικρούς μας φίλους όπου όχι μόνο παρακολούθησαν, αλλά και συμμετείχαν ενεργά στην παιδική παράσταση « ο Παππούς μας ο Αίσωπος» των Σταύρου Παρχαρίδη & Ευγένιου Παπαδόπουλου. Η εβδομάδα έκλεισε με την παράσταση «Αισχύλου Πέρσες» που παρουσίασε ο καλλιτεχνικός οργανισμός ελληνικού θεάτρου «Αιχμή» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Νικολαϊδη, την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου.

Η κακοκαιρία της 16ης Σεπτεμβρίου ανάγκασε το «Τρίφωνο» να γιορτάσει μαζί μας τη 10ετή τους παρουσία στο χώρο της μουσικής 2 μέρες αργότερα απο την προγραμματισμένη τους συναυλία. Ο κόσμος όμως δεν πτοήθηκε, γέμισε την 3η μαρίνα και «εκτός προγράμματος»’, τραγουδώντας μαζί τους πως «η αγάπη ζει με μικροπράγματα!».

 

Η μεγάλη θεατρική επιτυχία του περασμένου χειμώνα «Το Μήλο» με τους Ναταλία Δραγούμη και Θανάση Σαλταμπάση, γέμισε για μια ακόμα βραδιά το χώρο των εκδηλώσεων, τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου. Η ξεκαρδιστική κωμωδία των Σ. Παπαδόπουλου και Γ. Βάλαρη και οι εξαιρετικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών, χάρισαν στους θεατές στιγμές γέλιου και συγκίνησης.

Ο «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης» συνεχίστηκε με Tango από τους Novi Tango και Φένια Παπαδοδήμα την Τετάρτη 19/9, ενώ την Πέμπτη 20/9 οι ευρηματικοί & ταλαντούχοι «Burger Project» διασκέδασαν με τις εμπνευσμένες διασκευές τους το κοινό, που σηκώθηκε και χόρεψε στη σκηνή μαζί τους!

Άλλη μια βραδιά εξαιρετικού κεφιού ακολούθησε τη Παρασκευή 21/9 όπου η ομάδα JV παρουσίασε την 3ωρη μουσικοθεατρική παράσταση «Που θα πάει η βαλίτσα» με τραγούδια και αποσπάσματα από τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο.

Την Κυριακή 23/9 και σχεδόν 20 χρόνια μετά το θάνατο του κορυφαίου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου, δύο σπουδαίοι ερμηνευτές ο Δημήτρης Μπάσης και η Αναστασία Μουτσάτου, με την ορχήστρα τους, παρουσίασαν μέρος του έργου του σε μια πραγματικά ξεχωριστή βραδιά. Την βραδιά προλόγισαν ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Κ.Α.Π.ΠΑ. Κώστας Κόκκορης  ο οποίος με μεστό λόγο παρουσίασε όχι μόνο το έργο του ποιητή αλλά και άγνωστα στοιχεία της ανθρώπινης υπόστασης του, συγκινώντας την κατάμεστη 3η μαρίνα καθώς και η Τομεάρχης Πολιτισμού του Κ.Α.Π.ΠΑ. Νατάσσα Αργυροπούλου η οποία έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια συνολικά της διοργάνωσης.

Η τελευταία εβδομάδα του «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη» ήταν αφιερωμένη στους καλλιτέχνες της πόλης μας, καθώς την Τετάρτη 26/9 το Θεατρικό Εργαστήρι του Κ.Α.Π.ΠΑ. παρουσίασε με επιτυχία την απολαυστική κωμωδία «Μήδεια» του Μποστ. Την Παρασκευή 28/9 ο Τάσσος Κατοπόδης με τις Πηνελόπη Βελέτζα και Γωγώ Βαγενά παρουσίασαν το «Ένα πακέτο Ελλάδα» ταξιδεύοντας μας με τα τραγούδια του σε όλη την ελληνική επικράτεια, ενώ το Σάββατο 29/9 τα τμήματα χορών του Κ.Α.Π.ΠΑ. μας χάρισαν μια όμορφη βραδιά χορού.

Την αυλαία των φετινών εκδηλώσεων έκλεισε το Δημοτικό Ωδείο Γλυφάδας με μια εξαιρετική συναυλία που καταχειροκροτήθηκε και κέρδισε τις εντυπώσεις.

  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.