«Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;»





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ>

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) και ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, διοργάνωσαν με την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευμένης εταιρείας New Event Generation, Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα:

«Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;»

στο Α΄ ΚΑΠΗ της Αργυρούπολης, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012.

Τα μέλη των ΚΑΠΗ αλλά και πολλοί Δημότες της περιοχής, ανταποκρίθηκαν θετικά στην Πρόσκληση, προσήλθαν και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ενημέρωση που πραγματοποίησε ο Ειδικός Παθολόγος κος Μαρίνης Κυριάκου. Ο κος Κυριάκου παρουσίασε τα συμπτώματα της γρίπης και της πνευμονιοκοκκικής νόσου, τις επιπτώσεις τους στον οργανισμό, αλλά και τους τρόπους μετάδοσης. Τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι είναι οι περισσότερο απειλούμενοι από τις παθήσεις αυτές, αλλά ιδιαίτερα θα πρέπει να προσέχουν και ευπαθείς ομάδες ανεξαρτήτου ηλικίας όπως καπνιστές, διαβητικοί, καρδιοπαθείς, άτομα που πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια κ.α. Απαραίτητο μέσο προστασίας είναι ο εμβολιασμός, ο οποίος πρέπει να γίνεται τακτικά και σε συνεννόηση με τον ειδικό γιατρό.

Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία οι παραβρισκόμενοι έθεσαν πλήθος ερωτημάτων στον ομιλητή. Στην Εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κος Ιωάννης Μαραγκός, μέλη της Δημοτικής Αρχής, καθώς και η Δημοτική Σύμβουλος και εκπρόσωπος του Δήμου στο Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. κα Ζωή Ράικου, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό. Η κα Ράικου αναφέρθηκε στη συνεργασία του Δήμου με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας για τη διοργάνωση αντίστοιχων δράσεων και επεσήμανε τη σημασία της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης του Κοινού για την προαγωγή και προστασία της Υγείας.

Οι ομιλίες για τους Εμβολιασμούς Ενηλίκων ολοκληρώνονται το επόμενο διάστημα με αντίστοιχες εκδηλώσεις στους Δήμους Κορίνθου (23/10), Αγρινίου (31/10), Πυλαίας – Χορτιάτη (31/10) και Ιωαννιτών (7/11).

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.