Xαριστικό και ανταλλακτικό παζάρι




 Κυριακή 30/9 στην πλατεία Σουρμένων από τις 11.00 π.μ ως τις 7.00μ.μ.

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης αναπτύσσει έντονη και πολύπλευρη δραστηριότητα για να υποστηρίξει τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται σκληρά από τη μείωση των εισοδημάτων, την καταρράκωση των δικαιωμάτων, την ανεργία και την φτώχεια.

Στο Δήμο λειτουργούν όχι μόνο η Κοινωνική Υπηρεσία και οι Κοινωνικές δομές του, αλλά χάρη και στην εθελοντική προσφορά φορέων και πολιτών το Δίκτυο Εθελοντών Ιατρών, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, η Δημοτική Τράπεζα Τροφίμων και το Δημοτικό Ανταλλακτήριο για την υποστήριξη όσων έχουν ανάγκη.

Το Δημοτικό Ανταλλακτήριο μας δίνει τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε ή να χαρίσουμε αντί να φυλάμε σε ντουλάπες και αποθήκες ή να πετάμε πράγματα που δε χρησιμοποιούμε. Στο παζάρι το ανταλλακτήριο θα διαθέσει ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια κ.λ.π. για όποιον έχει ανάγκη. Επίσης θα δώσει την ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να ανταλλάξουν ή να προσφέρουν τα προαναφερόμενα είδη να το κάνουν.

Στο χώρο του παζαριού θα υπάρχουν και καλάθια για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Τροφίμων.

Το παζάρι δεν είναι φιλανθρωπία, είναι μορφή κοινωνικής αντίστασης και έκφρασης αλληλεγγύης προς όσους (Έλληνες-πρόσφυγες-μετανάστες) βιώνουν πιο βαριά τις συνέπειες της κρίσης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.